RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: TA-02 Rally 問題 [打印本頁]

作者: EX超龍    時間: 2009-1-3 17:51
標題: TA-02 Rally 問題
1.現在仲有冇人用TA-02玩Rally?
2.原裝玩Rally ok5ok?
3.玩Rally有什麼地方要注意?
4.用好盈9T裝ok5ok?
THX~

作者: alex112    時間: 2009-1-3 17:58
TA02 rally 唔錯
可以加長避震腳升高部車,最好換埋萬向
但要注意...TA02件愈黎愈少..
作者: ryancmlam    時間: 2009-1-3 19:27
TA02 is evoluted from TA01 which is originated from a buggy DF01. So, it's design is actually for off road.
作者: msmcreation    時間: 2009-1-3 20:26
原帖由 alex112 於 2009-1-3 17:58 發表
TA02 rally 唔錯
可以加長避震腳升高部車,最好換埋萬向
但要注意...TA02件愈黎愈少..

開頭我都以為TA02零件難買, 所以用TT01玩Rally.
不過後來發現KWS 仲有TA02零件賣, 珠差,齒輪,頭尾波箱,轉向杯都有
RC Mart 又有萬向, 油壓架, a臂c座等補品
唔洗擔心冇parts

作者: SPOONEG6    時間: 2009-1-4 01:23
原帖由 msmcreation 於 2009-1-3 20:26 發表

開頭我都以為TA02零件難買, 所以用TT01玩Rally.
不過後來發現KWS 仲有TA02零件賣, 珠差,齒輪,頭尾波箱,轉向杯都有
RC Mart 又有萬向, 油壓架, a臂c座等補品
唔洗擔心冇parts

@_@我想問下KWS仲有邊間有TA02 d parts?我搵左好耐-.-
thx brother
作者: msmcreation    時間: 2009-1-4 01:30
原帖由 SPOONEG6 於 2009-1-4 01:23 發表

@_@我想問下KWS仲有邊間有TA02 d parts?我搵左好耐-.-
thx brother

宏記有波箱, 生暉有齒輪, gpm 有軸, 偉高有珠差
其他野去RC mart訂
作者: alex112    時間: 2009-1-4 13:47
原帖由 msmcreation 於 2009-1-4 01:30 發表

宏記有波箱, 生暉有齒輪, gpm 有軸, 偉高有珠差
其他野去RC mart訂

小弟最擔心前A臂 因為行過好多次都搵唔到,又唔太想用金屬
其他零件如波箱,後A臂,快齒等全部有得賣既都執多幾份,以防萬一
事實上,TA02 rally真係幾唔錯選擇

作者: chacha    時間: 2009-1-4 14:34
TA 02 用0既比,早兩個月前我見偉高都仲有,係收銀機前面一箱箱度慢慢搵
作者: 老人家    時間: 2009-1-5 20:12
TA-01 / TA-02是一部經典好玩易操控 , 改車潛力高的一代好車
作者: michaeltam    時間: 2009-1-5 20:47
原帖由 EX超龍 於 2009-1-3 17:51 發表
1.現在仲有冇人用TA-02玩Rally?
2.原裝玩Rally ok5ok?
3.玩Rally有什麼地方要注意?
4.用好盈9T裝ok5ok?
THX~

當然可以玩rally la!

作者: EX超龍    時間: 2009-1-6 20:49
原帖由 michaeltam 於 2009-1-5 20:47 發表

@@"請問什麼齒比?THX~
作者: michaeltam    時間: 2009-1-6 20:59
You can see

作者: EX超龍    時間: 2009-1-6 21:01
原帖由 michaeltam 於 2009-1-6 20:59 發表
You can see

THX~ @@"好盈9T用74T+19T?
作者: michaeltam    時間: 2009-1-6 21:07
我自己就好盈60A + 12T KV3300 23T 69T 7.31:1
作者: EX超龍    時間: 2009-1-6 21:12
原帖由 michaeltam 於 2009-1-6 21:07 發表
我自己就好盈60A + 12T KV3300 23T 69T 7.31:1

OIC THX~
作者: Dean    時間: 2009-5-17 17:05
michaeltam 發表於 2009/1/5 20:47

各位師兄玩rally既setting如何?
例如彈弓,油壓油同埋差速設定等等...

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2