RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 這船可以怎樣改? [打印本頁]

作者: frizen20032003    時間: 2009-1-6 02:41
標題: 這船可以怎樣改?
哈哈...各位師兄   呢隻船係我5-6碎既時候father送比我的

入面個犘打巳經生左秀  見佢玩唔到  而加想整番佢黎玩下
咁呢隻船應該可以點樣改佢啊  我想整到佢用快摩打
我想用7.2v電  但係莊左電變,接收同犘打入面就無位
我仲記得隻船係慢到pk  希望大家教下我變快船
比d相大家睇睇先   最好可以用小畫家畫比我睇點整啦
thx

作者: 神棍    時間: 2009-1-6 03:18
你可以用無刷無打  包你快到想死   但規格要問其他師兄 因為我都不識 (我都好想轉)
作者: rk2    時間: 2009-1-6 10:27
5 - 6 歲有遙控船仔玩, 真幸福..... 改d 1/18車仔 用既無刷電變 + 3600kv 無刷摩打, 應該夠玩了 , $500 左右啦 . .. .. . .
作者: wingwingday    時間: 2009-1-6 10:33
睇個樣~~電唔可以用7.2v 直電, 電可能要用分體電!! 但冇你架船的尺寸,好難幫到你..
作者: rk2    時間: 2009-1-6 13:08
用鋰電, 好多 size 任用 .....
作者: frizen20032003    時間: 2009-1-6 22:49
標題: 回復 3# 的帖子
都係好唔明wo-3-!
咁如果聽你咁講  應該要用咩v既電先岩啊?
作者: vending    時間: 2009-1-6 22:54
原帖由 frizen20032003 於 2009-1-6 02:41 發表
哈哈...各位師兄   呢隻船係我5-6碎既時候father送比我的

入面個犘打巳經生左秀  見佢玩唔到  而加想整番佢黎玩下
咁呢隻船應該可以點樣改佢啊  我想整到佢用快摩打
我想用7.2v電  但係莊左電變,接收同犘打入面 ...
  可以咁様改
登錄/註冊後可看大圖