RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手KART仔問 [打印本頁]

作者: XJeffreyX28    時間: 2009-3-9 10:05
標題: 新手KART仔問
唔該想問問, 我點搞都着唔到佢. 油有到, 有電, 係奇怪火咀唔係你地講咁會紅(原裝kyosho果個膠電箱)

請問有師兄可以教我點用嗎?THANKS
作者: superx    時間: 2009-3-9 10:19
火咀無電到? or 火咀已死?
作者: GOLDWING1800    時間: 2009-3-9 10:27
可能係........
1)撻車嗰舊電夠電嗎??
2)攞第二粒火咀試吓有冇分別
3)睇吓engine生氣口開得夠唔夠大
作者: @123    時間: 2009-3-9 10:33
標題: 新手KART仔問
完本火咀好雞,要買個第二粒火咀   !!!!!!!!!!!!!!!
作者: XJeffreyX28    時間: 2009-3-9 10:43
標題: 唔係死佐咁黑下ma
原帖由 superx 於 2009-3-9 10:19 發表
火咀無電到? or 火咀已死?

我新買的......
作者: XJeffreyX28    時間: 2009-3-9 10:44
標題: .
原帖由 GOLDWING1800 於 2009-3-9 10:27 發表
可能係........
1)撻車嗰舊電夠電嗎??
2)攞第二粒火咀試吓有冇分別
3)睇吓engine生氣口開得夠唔夠大

1)電係新兩粒大電勁量

2)....

3)已開大半格都係唔得

THANKS師兄
作者: XJeffreyX28    時間: 2009-3-9 10:45
標題: 唔係呀嗎
原帖由 @123 於 2009-3-9 10:33 發表
完本火咀好雞,要買個第二粒火咀   !!!!!!!!!!!!!!!

玩都無玩過bor. 用下先換得唔得呀?

THANKS

師兄
作者: 笨仔    時間: 2009-3-9 14:02
原帖由 XJeffreyX28 於 2009-3-9 10:44 發表

1)電係新兩粒大電勁量
2)....

3)已開大半格都係唔得

THANKS師兄

你有冇將兩粒電放錯方向呀?
作者: XJeffreyX28    時間: 2009-3-9 14:05
標題: manual話
原帖由 笨仔 於 2009-3-9 14:02 發表

你有冇將兩粒電放錯方向呀?

兩個正極向上(有線入果個方向)

無錯, 基本上我上下都試過. 都係無用
作者: 笨仔    時間: 2009-3-9 14:16
原帖由 XJeffreyX28 於 2009-3-9 14:05 發表

兩個正極向上(有線入果個方向)

無錯, 基本上我上下都試過. 都係無用

咁樣咪撞電囉,新電都變死電過喎!
我試過一粒全新勁量都可以着到車過喎!火咀一粒都係$3X,買多粒做"士啤"都要啦!
你住元朗,唔洗出KWS嘅,去元朗合益商場1/F, T&?買就得喇!
再着唔到嘅,唔介意咪 2,4,6 晚落橫洲搵啲師兄睇吓啦!

作者: XJeffreyX28    時間: 2009-3-9 23:17
標題: THANKS EVERONE
原帖由 笨仔 於 2009-3-9 14:16 發表

我試過一粒全新勁量都可以着到車過喎!火咀一粒都係$3X,買多粒做"士啤"都要啦!
你住元朗,唔洗出KWS嘅,去元朗合益商場1/F, T&?買就得喇!
再着唔到嘅,唔介 ...

Finally, i can start the engine. I will join you lots tomorrow at YL. For this kart engine run in if not raining. What time you guys normally start and end?
作者: hkliftboy    時間: 2009-3-24 19:02
我都係冇用原裝kyosho果個膠電箱,買過D夾得實火咀ge黎用.
作者: redbullbull    時間: 2009-3-25 01:37
原帖由 笨仔 於 2009-3-9 14:16 發表

再着唔到嘅,唔介 ...

kart仔落橫洲咁咪要攞埋膠袋去汁趴屎

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2