RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 我的lunch box演變史 [打印本頁]

作者: 毛    時間: 2009-4-24 01:29
標題: 我的lunch box演變史

食飽飯冇野做, 搵D野攪下....

如...影响食慾...勿插.
作者: byron.C    時間: 2009-4-24 08:56
幾得意喎!D 圓支是什麼來的?
作者: 毛    時間: 2009-4-24 09:45
銅支
作者: byron.C    時間: 2009-4-24 09:48
能夠打造自己獨特車款真好呀!
作者: sarsmaster    時間: 2009-4-24 09:52
你後面個尾架係咪自己砌ga? 好靚喎~
作者: 毛    時間: 2009-4-24 10:24
能夠打造自己獨特車款真好呀!
byron.C 發表於 24/4/2009 09:48

多謝...但係未係完全完成...
作者: 毛    時間: 2009-4-24 10:26
你後面個尾架係咪自己砌ga? 好靚喎~
sarsmaster 發表於 24/4/2009 09:52

攞D碎料迼成...但係我覺得佢好似太大舊...
作者: byron.C    時間: 2009-4-24 10:38
D 銅支在那麼買 .... 小弟又想來一下....
作者: 毛    時間: 2009-4-24 10:43
我諗五金舖有得賣嫁...我個D係公司撻..HEHE...
而家暫時用住D, AB膠黎痴住...(因為想睇下個初型)...遲D就會燒銅焊...實淨好多...
作者: 推車    時間: 2009-4-24 17:17
前面重D既話加速急D都唔會抽頭, 原裝前A臂晌爛地行加速到極速時好易會前空翻, 你咁改應該可以放個無刷上去做「直路王飯盒」
作者: 毛    時間: 2009-4-24 17:40
我未攪掂嫁. 呢條軚係頂住當咋... 而個尾就會拉返後DD.

我加左個無刷上去啦...都OK!
作者: 毛    時間: 2009-5-7 18:34
尋晚將本來用緊個條濕轉返LUNCH BOX原身個條...即刻裝返條原裝呔上去...感覺好好!!

但係頭既OFF-SET位. 比尾個個位係闊左成寸...我諗緊將頭個個收窄好d丫, 定係將尾個個整闊埋佢好d呢!>?
作者: 毛    時間: 2009-5-7 18:40
前面重D既話加速急D都唔會抽頭, 原裝前A臂晌爛地行加速到極速時好易會前空翻, 你咁改應該可以放個無刷上去做「直路王飯盒」
推車 發表於 24/4/2009 17:17

哈哈...睇你個條片睇到啦...好過引
作者: 毛    時間: 2009-5-20 11:50
個尾拉長左....
作者: 推車    時間: 2009-6-7 17:24

唔好以為前後呔咁「開」就唔驚抽頭用無刷盡情加速, 小心掃牙, 掃摩打齒仲可以去偉高買

差速齒連接尾「LOOK」直軸既銅六角位先至麻煩..........

不過唔係日日「枕」住玩既話, 應該唔會掃到果個位
[attach]266454[/attach]
作者: 推車    時間: 2009-6-7 17:37

用左無刷波箱就唔好落滑油, 齋用雪油就得架啦, 唔係好快掃, 我自已就試過瀨野

用有刷落D滑油都唔「區」
作者: 毛    時間: 2009-6-8 14:37
多謝師兄...賜教...
我有諗過波箱份料. 搵人做晒金屬料/...
作者: 毛    時間: 2009-6-9 11:09
亞推車師兄. 咁但係點解唔好落滑油呀? 我之前仲博晒老命咁落添. 但係一個星期先玩得一次...
作者: 推車    時間: 2009-6-9 14:25

我第一架都係博老命咁落, 由白豬→黑豬→有刷17T→有刷11T→無刷9T都無事

之再轉左玩11v 3cells就出事

之後第二架齋落雪油就「COME」玩好多..........

果時架lunchbox(11v 3cells ∕ 好盈9T)行平地大直路中後段可以快過架TA05(2 cells ∕ 唔記得咩牌子既無刷5.5T)

如果你唔係玩11v既話落滑油問題不大, 又或者係我用既係cheap cheap五金舖滑油,冇抗磨成份??

上年真係「枕」住日日放, 收工12點,一兩點照放,打風落雨照放...........
http://www.youtube.com/watch?v=J ... e=related&pos=0

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2