RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: E4 09同T2009比較 [打印本頁]

作者: Marco明    時間: 2009-5-10 00:39
標題: E4 09同T2009比較
2部都算係頂級車.......性能上分別大嘛???
正想換車.....ching們比d意見
作者: sboy    時間: 2009-5-10 01:00
T2 009零件方面可能會比E4 09會 common D
如果價錢差不多,我個人會買T2 009
作者: Marco明    時間: 2009-5-10 01:05
T2 009零件方面可能會比E4 09會 common D
如果價錢差不多,我個人會買T2 009
sboy 發表於 2009-5-10 01:00

如果2者性能都係咁好......想揀部特別d黎玩
e4 09平成4百蚊添..........
作者: tekin    時間: 2009-5-10 06:44
i bought E4 before, the quality is quite good.
compare with 009, 009 is better.
作者: wingwing    時間: 2009-5-10 08:44
詧案應該好簡單,除咗嗰D有特殊僻好或大把錢乜都買之外,問十個,十個都會揀Xray架喇!
作者: takuma    時間: 2009-5-10 10:31
詧案應該好簡單,除咗嗰D有特殊僻好或大把錢乜都買之外,問十個,十個都會揀Xray架喇!
wingwing 發表於 2009-5-10 08:44

非常認同~~

作者: tekin    時間: 2009-5-10 12:51
5# wingwing
good answer...
作者: 間人    時間: 2009-5-10 13:01
我有朋友買咗e4 09結果問題多多,結果最後咪換咗X-RAY!!!!
買X-RAY AL免得浪費金錢!!!!!!!!!!
作者: albertau2011    時間: 2009-5-10 13:08
how much for x-ray
作者: tekin    時間: 2009-5-10 13:09
8# 間人
E4 is good design but quality is
作者: blackcolt    時間: 2009-5-10 21:23
獨市生意 D零件特別貴 not good  
作者: tekin    時間: 2009-5-10 21:48
agree x 2
作者: Marco明    時間: 2009-5-10 23:26
咁又係....始終係parts緊要
作者: xbbbbbb    時間: 2009-5-10 23:39
x-ray
作者: yikl    時間: 2009-5-12 00:56
x-ray 009 la.  no need to think.
作者: Marco明    時間: 2009-5-12 01:00
我有朋友買咗e4 09結果問題多多,結果最後咪換咗X-RAY!!!!
買X-RAY AL免得浪費金錢!!!!!!!!!!
間人 發表於 2009-5-10 13:01

可以大慨講下e4有咩問題嘛~~~
作者: xbbbbbb    時間: 2009-5-12 01:31
請問 T2 009 EU 板 前直軸後珠差可以對掉嗎 ?
thanks

作者: tekin    時間: 2009-5-12 07:37
16# Marco明
if you buy E4, you must know that.
a lot of problem.....
作者: gavl    時間: 2009-5-12 09:28

E4RS我有,另外我都買左部009,但未落地玩過。
兩部都係廠方既頂級車,我諗都唔會差得去邊掛?Xray多人玩D資料/setting都多D!E4玩過,其實都幾OK容易set。其實好多師兄玩緊呢D車但未必上網去討論咁解,鐘意邊架咪去買囉,或者兩架都買晒。
作者: Marco明    時間: 2009-5-12 14:18
咁樣xray部t2r pro會唔會抵玩過e4rs ???
作者: gavl    時間: 2009-5-12 15:16
我無好認真去睇過部T2R Pro,無碳板前後油壓加底板二樓板,無記錯萬向又唔係spring steel,連反牙推杆都無,我覺得要XRay的話就買009比較好,相差一千到但買唔返以上既零件。
如果同E4比,就睇自已喜好。
作者: Marco明    時間: 2009-5-12 15:44
我無好認真去睇過部T2R Pro,無碳板前後油壓加底板二樓板,無記錯萬向又唔係spring steel,連反牙推杆都無,我覺得要XRay的話就買009比較好,相差一千到但買唔返以上既零件。
如果同E4比,就睇自已喜好。
gavl 發表於 2009-5-12 15:16

我仲係學習階段(未玩過皮帶車).....同埋唔係經常有時間玩........所以想買部低級少少既.....唔想浪費左部頂級車(eg. t2009)
見人玩過t2r.....都非常好跑......話只需要換哂做反牙推杆就夠玩(唔計比賽)
先心思思部t2r pro囉~~~差一千蚊買到好多其他parts嘛
作者: gavl    時間: 2009-5-12 17:14
你咁諗無話唔,but當你想將佢升級就會好容易覺得當初點解唔一買就最高級。
喜歡的話去買T2R Pro 去實踐你既理念,當佢賣2千,我估點都好過用2千由低級車去upgrade上去 (no offense)。
作者: NitroChicken    時間: 2009-5-12 17:29
TM vs XRAY 邊有得比呀
作者: lung1    時間: 2009-5-12 20:13
我仲係學習階段(未玩過皮帶車).....同埋唔係經常有時間玩........所以想買部低級少少既.....唔想浪費左部頂級車(eg. t2009)
見人玩過t2r.....都非常好跑......話只需要換哂做反牙推杆就夠玩(唔計比賽)
先心思思部 ...
Marco明 發表於 12/5/2009 15:44

try to find T2008 la, around $2500-2600....
作者: fatball    時間: 2009-5-12 21:10
008 also very good...
作者: Marco明    時間: 2009-5-12 21:50
try to find T2008 la, around $2500-2600....
lung1 發表於 2009-5-12 20:13

你係指全新???
作者: salim    時間: 2009-5-12 22:28
Must be T2009!
作者: lung1    時間: 2009-5-13 00:10
你係指全新???
Marco明 發表於 12/5/2009 21:50

當然全新啦! 但出面好似已經無貨, 我幾個月前問過友"幫"仲有貨。
其實008 同 009 除左4條萬向唔同之外, 其他野都係一樣襟制。
作者: lung1    時間: 2009-5-13 00:12
先心思思部 ...
Marco明 發表於 12/5/2009 15:44

呢架野絕對搵笨, 襟既價絕對唔值....
作者: tekin    時間: 2009-5-13 08:07
當然全新啦! 但出面好似已經無貨, 我幾個月前問過友"幫"仲有貨。
其實008 同 009 除左4條萬向唔同之外, 其他野都係一樣襟制。
lung1 發表於 2009-5-13 00:10

just 008-5 cell in stock...
作者: tekin    時間: 2009-5-13 08:08
你咁諗無話唔,but當你想將佢升級就會好容易覺得當初點解唔一買就最高級。
喜歡的話去買T2R Pro 去實踐你既理念,當佢賣2千,我估點都好過用2千由低級車去upgrade上去 (no offense)。
gavl 發表於 2009-5-12 17:14

agree x 2
作者: cowboy    時間: 2009-5-13 11:04
T2R Pro is a good choice if it costs $1300 to $1500............
作者: RICHOME2    時間: 2009-5-14 22:07
009 LA, 我有GA 415MSX 每次都用兩架車去交叉放, 009車架硬快狠準, 只要換4條TRF油壓已非常OK,  但415又易控...兩者有不同走法, 但又未必兩者可分出那一架快D, =你問 GTR快定BMW....
都係人GAR問題, 所以009 有買貴無買錯, 只是錢GAR問題.....009 LA
作者: gavl    時間: 2009-5-15 02:04
009 LA, 我有GA 415MSX 每次都用兩架車去交叉放, 009車架硬快狠準, 只要換4條TRF油壓已非常OK,  但415又易控...兩者有不同走法, 但又未必兩者可分出那一架快D, =你問 GTR快定BMW....
都係人GAR問題, 所以009 有買貴 ...
RICHOME2 發表於 2009-5-14 22:07

真係未試過架009,想快D落地我都想信非常好玩!
作者: tekin    時間: 2009-5-15 09:06
都係人GAR問題, 所以009 有買貴 ...
RICHOME2 發表於 2009-5-14 22:07

agree x 2
作者: 衫魚仔    時間: 2009-5-17 19:00
T2R Pro is a good choice if it costs $1300 to $1500............
cowboy 發表於 2009-5-13 11:04

如果千幾蚊....對於我呢d學生哥黎講係非常吸引的~!!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2