RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 本人是新手 有問題請教??? [打印本頁]

作者: kenlikey    時間: 2009-5-15 09:33
標題: 本人是新手 有問題請教???
本人想問圖中這隻3通迷你直升機,(當我每次玩)(玩道中斷時)及(當跌落地下時)係唔係都要set翻右上角個微調???因為這三種情況下直升機都會在空中自轉,而微調完後就好好多但仍然有輕微轉動,係唔係正常???
請各位高手指教小弟

作者: WallaceNg    時間: 2009-5-15 10:12
我個fd都有呢隻,幾定下,前後左右都算係控制之內
作者: kenlikey    時間: 2009-5-15 10:44
2# WallaceNg

而微調完後就好好多但仍然有輕微轉動,係唔係正常???
作者: WallaceNg    時間: 2009-5-15 11:08
3# kenlikey

一路飛會有變化,要一邊飛一邊調住
你架野買左幾錢啊?
作者: kenlikey    時間: 2009-5-15 11:25
4# WallaceNg

$120
但我想買多一架知唔知邊度再平
作者: ka-man    時間: 2009-5-15 11:26
This is a toy's,hard to setup
作者: WallaceNg    時間: 2009-5-15 11:46
yes, this is a toy, should be here
but it still fun.
I dont know where to buy this
this one is already nice in setting for toys
作者: 小步    時間: 2009-5-15 17:07
多得而家咁多山寨廠, 搞到o的人2~3百蚊以為自己真係飛緊直昇機
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

set來做乜,呢o的玩具升得起就算架啦, just for fun only
作者: kenlikey    時間: 2009-5-15 18:41
作者: kenlikey    時間: 2009-5-15 21:16
作者: kenlikey    時間: 2009-5-15 21:24
如果我買這隻係唔係微調完後一樣都有輕微轉動???
Walkera LAMA 2 2.4GHz 4CH (Metal Version)
http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1117373018
作者: kenlikey    時間: 2009-5-16 14:04
Walkera LAMA 2 2.4GHz 4CH (Metal Version)
http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1117373018
help
作者: TRANSFORMERS    時間: 2009-5-16 14:35
help
kenlikey 發表於 16/5/2009 14:04

算把啦C Hing!!! 唔好玩呢D機啦,初初玩一定冇問提,玩吓玩吓你唔控都可以玩到公轉同自轉
如果真係有心玩不如玩呢隻啦!!
http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b9469077
作者: zexel33    時間: 2009-5-16 22:05
我都買左呢隻平平地,操o下機幾好
作者: TRANSFORMERS    時間: 2009-5-16 22:13
如果呢隻機唔啱"筆直"嘅話King 2 都得wow
話晒都叫6ch 機吖
果D玩具........算把啦
作者: TRANSFORMERS    時間: 2009-5-16 22:16
我都買左呢隻平平地,操o下機幾好
zexel33 發表於 16/5/2009 22:05

係呀!Set 得好係唔只操吓機,3D都得tim
作者: zexel33    時間: 2009-5-16 22:37
如果呢隻機唔啱"筆直"嘅話King 2 都得wow
話晒都叫6ch 機吖
果D玩具........算把啦
TRANSFORMERS 發表於 2009-5-16 22:13

對我未玩過黎講,hold機都好難
作者: TRANSFORMERS    時間: 2009-5-16 23:10
玩吓Sim 先啦可以換少D Parts 嫁
作者: TRANSFORMERS    時間: 2009-5-17 02:18
對我未玩過黎講,hold機都好難
zexel33 發表於 16/5/2009 22:37

你住邊區呀??我可以教吓你wow
作者: kenlikey    時間: 2009-5-17 13:38
有無C Hing 可以回答???
作者: TRANSFORMERS    時間: 2009-5-17 15:09
係正常嫁!新電新摩打所以冇問提,因為電同摩打會老化,呢D細機冇理由換新電同摩打
如果要換就等如換過隻新機,所以要用手指捄low
我玩4#3都係咁....
作者: zexel33    時間: 2009-5-17 16:23
你住邊區呀??我可以教吓你wow
TRANSFORMERS 發表於 2009-5-17 02:18

我住彩虹
作者: TRANSFORMERS    時間: 2009-5-17 16:44
彩虹九龍區woo
我住柴灣呀!!!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2