RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: am接收器一問 [打印本頁]

作者: Lex    時間: 2009-5-18 10:28
標題: am接收器一問
小弟有個am 72mhz控連晶體一對
個接收就死左
想問一下如果剩買接收
須要好似個控咁買番for am 72mhz的嗎
感謝!
作者: Andrew168    時間: 2009-5-18 10:35
當然要買接收 for am 72mhz  啦,
樓主睇清楚係 am 72 定係 am 27 喎,
唔好買錯
作者: Lex    時間: 2009-5-18 12:24
2# Andrew168

唔該哂師兄gE重要資料and提示
作者: chacha    時間: 2009-5-18 13:53
但係而市面已經冇咩 AM72頻接收賣,祇有二手(都唔係時時有人放,同埋都年代久遠),我諗師兄你算把啦,直接買過套新既用
作者: Andrew168    時間: 2009-5-18 14:00

照計 am 有 27mhz, 好小見 am 有 72 mhz
作者: Andrew168    時間: 2009-5-18 14:08
如果真係 72 mhz am, 就見意買新算了
作者: chacha    時間: 2009-5-18 14:24
5# Andrew168

有,十幾廿年前 KO同 FUTABA   都有出 ,我諗師兄0個支係 KO 控,因為 FUTABA 比較小人買。
作者: chacha    時間: 2009-5-18 14:26
6# Andrew168

72 頻 FM 就有,AM就真係唔多見有全新
作者: Lex    時間: 2009-5-18 17:18
5# Andrew168

有,十幾廿年前 KO同 FUTABA   都有出 ,我諗師兄0個支係 KO 控,因為 FUTABA 比較小人買。
chacha 發表於 2009-5-18 14:24

小弟支控正是KO
因接收得兩個窿但有三條線(esc x2  電變x1)所以諗住買過個
睇黎都要放棄

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2