RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 請問KO-2.4G是否問題多多 [打印本頁]

作者: 极限模型    時間: 2009-5-18 18:19
標題: 請問KO-2.4G是否問題多多
小弟最近準備入手KO控因為FM和2.4G差價不大所以打算入手2.4G的但是聽說問題多多有哪些問題呢?
作者: Challenager    時間: 2009-5-18 18:23
EX-1 ur+S牌接收mon組 冇問題.     KO 2.4G接收mon組未用過
作者: checkie    時間: 2009-5-18 18:33
入場多人用2.4時要好大機會攞唔到線......
作者: water9421    時間: 2009-5-18 18:35
我用左一年啦!都無任何問題,我玩貨車+新燈,完全正常
作者: salim    時間: 2009-5-18 18:49
Heard from brothers that there will be connection/Jam problem when a lot of people using KO....
作者: 极限模型    時間: 2009-5-18 21:35
真的無問題?
作者: nanami    時間: 2009-5-18 21:37
no problem at all.... KO remote.... very very good
作者: 鐵老人    時間: 2009-5-18 23:16
之前斷左接收線,之後換左futaba天線好似無問題
作者: lung1    時間: 2009-5-18 23:35
ko 2.4G控無問題
ko 2.4G接收無問題
唯獨係ko 2.4G module 有問題!
作者: lung1    時間: 2009-5-18 23:35
真的無問題?
极限模型 發表於 18/5/2009 21:35

係車場見唔少....
作者: lung1    時間: 2009-5-18 23:43

暫時出事率最低既2.4G 係4PK同M11,
令外SPEKTRUM 黑殼款 2.4G 都無問題~!

3PKS 都有人試過JAM
作者: truckman    時間: 2009-5-18 23:59
4pk都jam啦
作者: 极限模型    時間: 2009-5-19 01:05

那麼還是不冒險選擇FM的了     我聽說貌似KO2.4G發射功率小
作者: lung1    時間: 2009-5-19 08:47
那麼還是不冒險選擇FM的了     我聽說貌似KO2.4G發射功率小
极限模型 發表於 19/5/2009 01:05

我都用緊KO EX-10, 但就用緊SPEKTURM MODULE + RECEIVER..
無問題~!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2