RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: TOPTOYS BRUSHLESS電變二代目測試中..... [打印本頁]

作者: AMAT    時間: 2009-6-23 15:08
標題: TOPTOYS BRUSHLESS電變二代目測試中.....
支援有感或無感無刷......

比起之前O既120A更加強.......

全鋁外殼方便散熱.......

FOOTPRINT更加細........

今個星期返香港將會測試下~

作者: a_do    時間: 2009-6-23 15:40
請問BRUSHLESS電變二代幾時有得買????
作者: chasegtruck    時間: 2009-6-23 16:07
請問有冇詳細資料
作者: AMAT    時間: 2009-6-23 16:07
請問BRUSHLESS電變二代幾時有得買????
a_do 發表於 2009-6-23 15:40

我O岩O岩先收到測試緊.....點答到你幾時有貨呢.........
作者: cash    時間: 2009-6-23 16:16
How much!
Thank!
作者: AMAT    時間: 2009-6-23 16:19
都話O岩O岩先到我手........

邊到咁快有價錢.......
作者: 清清    時間: 2009-6-23 16:20
都話O岩O岩先到我手........

邊到咁快有價錢.......
AMAT 發表於 2009-6-23 16:19

咁有幾多隻色選擇呢?
作者: AMAT    時間: 2009-6-23 16:28
請問有冇詳細資料
chasegtruck 發表於 2009-6-23 16:07

- 可以使用有感或無感無刷摩打
- 支援4-6 CELL NI-MH
- 支援2 CELL LIPO
- 具高溫保護
- 多個模式選擇
- FOOT PRINT 36mm X 33mm
- 支援3.5T摩打, 7.2V
- 支援5.5T摩打, 7.4V
- 10個項目可調較設定
- MAX 720A電流
- 連控制咭,可以免控制咭設定
- 油門REVESE/NORMAL均可設定
- 具有後波
- 八級動力模式設定
作者: pskyng    時間: 2009-6-23 16:28
看來唔錯. 頂唔頂到3.5t
作者: AMAT    時間: 2009-6-23 16:29
pskyng 發表於 2009-6-23 16:28

可以.......

以前TOPTOYS O既120A都已經可以頂到.........

呢隻高級過之前隻120A......
作者: AMAT    時間: 2009-6-23 16:32
咁有幾多隻色選擇呢?
清清 發表於 2009-6-23 16:20

搞咁多隻色做乜......想我KEEP貨KEEP死呀?

>_<
作者: chasegtruck    時間: 2009-6-23 16:41
出藍色 玩媽星車
作者: hitlau    時間: 2009-6-23 16:44

>_
AMAT 發表於 2009-6-23 16:32

多D色好玩D。。。不過只金色。。。。。。。。。
作者: AMAT    時間: 2009-6-23 16:46
多D色好玩D。。。不過只金色。。。。。。。。。
hitlau 發表於 2009-6-23 16:44

那只是SAMPLE........
作者: AMAT    時間: 2009-6-23 16:46
出藍色 玩媽星車
chasegtruck 發表於 2009-6-23 16:41

呢O的問題我會考慮..........
作者: dl    時間: 2009-6-23 16:57
出紅色就好啦!!
作者: AMAT    時間: 2009-6-23 16:59
我地賣又唔係賣得多......出咁多隻色.....O的鋪頭唔賣都似.......>_<
作者: ap    時間: 2009-6-23 17:08
pskyng 發表於 2009-6-23 16:28
可以.......

以前TOPTOYS O既120A都已經可以頂到.........

呢隻高級過之前隻120A......
AMAT 發表於 2009-6-23 16:29

- 具高溫保護
- 多個模式選擇
- MAX 720A電流
- 連控制咭,可以免控制咭設定
- 油門REVESE/NORMAL均可設定
- 具有後波
- 八級動力模式設定
作者: chasegtruck    時間: 2009-6-23 17:08
17# AMAT
我覺得出黑色做反D貼紙包個電變邊OK
作者: skywoo1105    時間: 2009-6-23 17:10
大約會幾錢??
作者: kinpo    時間: 2009-6-23 17:14
要自己燒焊嗎與犘打之間@@
作者: AMAT    時間: 2009-6-23 17:25
- 具高溫保護
- 多個模式選擇
- ...
ap 發表於 2009-6-23 17:08

約莫數.......4CELL 可以仲低.......

但唔代表行7.4V時用唔到3.5T O既.......

試完晒會再公布最後資料........

宜家仲測試緊......
作者: AMAT    時間: 2009-6-23 17:25
大約會幾錢??
skywoo1105 發表於 2009-6-23 17:10

O岩O岩先到我手.......未知價錢囉........
作者: AMAT    時間: 2009-6-23 17:26
要自己燒焊嗎與犘打之間@@
kinpo 發表於 2009-6-23 17:14

高級果O的全部都要自己焊線.......
作者: Panda    時間: 2009-6-23 17:30
Can't use PC USB programming ????
作者: AMAT    時間: 2009-6-23 17:32
Can't use PC USB programming ????
Panda 發表於 2009-6-23 17:30

呢一款冇呢個FUNCTION

我聽返之前果個VERSION意見.......九成人都話唔識用電腦嚟SET........
用PROGRAM咭反而方便........

另外呢個新版本,就算你冇PROGRAM咭,你用支控都可以SET到個電變......
包括埋唔同O既速度模式........

用PROGRAM咭就快手O的咁解~
作者: ap    時間: 2009-6-23 17:32
約莫數.......4CELL 可以仲低.......

但唔代表行7.4V時用唔到3.5T O既.......

試完晒會再公布最後資料........

宜家仲測試緊......
AMAT 發表於 2009-6-23 17:25

OK!因為依家全部鋰電都係7.4V,以免好多BBQ情况出現。
作者: AMAT    時間: 2009-6-23 17:34
OK!因為依家全部鋰電都係7.4V,以免好多BBQ情况出現。
ap 發表於 2009-6-23 17:32

我都知,所以我都要詳細試完再同廠傾呢O的問題...........

不過就算LRP話得......我見O的快車手都BBQ得好勁.........

所以話得.....最後出事.......我地唔係LRP......一定俾人嘈死.......哈!
呢O的邊沿問題嚟.......要諗清楚.....哈哈!
作者: LeoChan    時間: 2009-6-23 17:43
SFT !
作者: 清清    時間: 2009-6-23 17:45

>_
AMAT 發表於 2009-6-23 16:32

至小要有四隻色啦,、黑~
作者: AMAT    時間: 2009-6-23 17:45
SFT !
LeoChan 發表於 2009-6-23 17:43

?????????????
唔明..........
作者: AMAT    時間: 2009-6-23 17:47
至小要有四隻色啦,紅、籃、紫、黑~
清清 發表於 2009-6-23 17:45

賣到到時死晒貨.......個個都要揀色.....咁O的揀淨色我搵邊個要囉.......
作者: 清清    時間: 2009-6-23 17:59
賣到到時死晒貨.......個個都要揀色.....咁O的揀淨色我搵邊個要囉.......
AMAT 發表於 2009-6-23 17:47

小財唔出大財唔入啊
作者: AMAT    時間: 2009-6-23 18:01
小財唔出大財唔入啊
清清 發表於 2009-6-23 17:59

小財都出唔起呀.......

我好孤寒的~

ONE COLOUR ONLY!!

但係唔會係金色....哈!
作者: tekin708    時間: 2009-6-23 18:40
SFT !
LeoChan 發表於 2009-6-23 17:43

what meaning???
作者: tekin708    時間: 2009-6-23 18:40
support!!!
作者: fr@nkie    時間: 2009-6-24 00:21
The colour go for black or silver!!!
作者: rcracing    時間: 2009-6-24 09:51
SFT廠制造,OEM產品,3.5R會cut機,大陸賣緊800元!香港好多車手試完即棄.......................
作者: AMAT    時間: 2009-6-24 10:05
SFT廠制造,OEM產品,3.5R會cut機,大陸賣緊800元!香港好多車手試完即棄.......................
rcracing 發表於 2009-6-24 09:51

REALLY?

CUT機你可以選擇不保護.....咁就唔CUT機啦~哈!
作者: AMAT    時間: 2009-6-24 12:06
宜家我手上呢隻電變......係O岩O岩先做好O既新版本......出面暫時係未有得賣.....
SOFTWARE係到FINE TUNE緊........下星期會攞去同O的車手再測試.....之後再改善O的SOFTWARE.....

外型可能同某O的電變有O的類似......但其實都係不盡相同~^_^
作者: tekin708    時間: 2009-6-24 13:28
宜家我手上呢隻電變......係O岩O岩先做好O既新版本......出面暫時係未有得賣.....
SOFTWARE係到FINE TUNE緊........下星期會攞去同O的車手再測試.....之後再改善O的SOFTWARE.....

外型可能同某O的電變有O的 ...
AMAT 發表於 2009-6-24 12:06

is this made from SFT???
作者: AMAT    時間: 2009-6-24 13:32
is this made from SFT???
tekin708 發表於 2009-6-24 13:28

NO COMMENT

係邊間生產唔係重要,最重要係出嚟個結果同穩定性.仲有就係售後係點樣.
作者: tekin708    時間: 2009-6-24 17:09
NO COMMENT

係邊間生產唔係重要,最重要係出嚟個結果同穩定性.仲有就係售後係點樣.
AMAT 發表於 2009-6-24 13:32

ic....
i will buy one if not expensive.
作者: 長期糧尾    時間: 2009-6-24 17:44

外型可能同某O的電變有O的 ...
AMAT 發表於 2009-6-24 12:06

係咩??我星期六先見到 [ PYC 呀3P ] 用來玩 3.5R !玩唔到一排電就話用之前隻 EC 120A 仲好過呢隻!連 FATHO 都係咁講!!!
作者: AMAT    時間: 2009-6-24 17:49
係咩??我星期六先見到 [ PYC 呀3P ] 用來玩 3.5R !玩唔到一排電就話用之前隻 EC 120A 仲好過呢隻!連 FATHO 都係咁講!!!
長期糧尾 發表於 2009-6-24 17:44

外型一樣,唔等如入面都係一樣.......
等如某隻電變同TOPTOYS之前隻電變外型都係差唔多.....但係SOFTWARE其實都係不一樣......

所以又唔可以咁快下定論.......

另外話玩唔到一排電就咁講.......
試咗電變SETTING未O架?哈哈!
作者: AMAT    時間: 2009-6-24 20:51
其實部份版友唔需要咁急於話俾我知得定唔得之類.....
又或者係咩廠出......

無論邊一間廠出都好......重點係,佢將來俾出嚟O既貨穩定唔穩定呢?
仲有就係我地本身代理工夫做得好唔好呢?
同埋佢俾個SPEC係點,我地定位又點.....唔得要求佢改善佢改唔改到等......

咁先會有一件好O既PRODUCT,又或者我地先會去賣呢件PRODUCT俾大家........

並唔係話人地俾乜,我地就賣乜O既......
作者: tekin708    時間: 2009-6-24 20:57

一排電就試真??? 係小弟就要試多兩排.
不過高手3P/fatho可能一排就試到.

既然amat指明software已upgrade, 小弟認為表現應該唔差.
作者: AMAT    時間: 2009-6-24 21:04
一排電就試真??? 係小弟就要試多兩排.
不過高手3P/fatho可能一排就試到.

既然amat指明software已upgrade, 小弟認為表現應該唔差.
tekin708 發表於 2009-6-24 20:57

我未CONFRIM O架~
可能試完真係好差.....咪要佢改到滿意囉~哈!
我又唔急O既~^_^

最緊要係質量係好,價錢OK,滿足到車友O既需求.......

反而唔會諗太高可以同O的SXX比囉.......冇得比~哈哈!
作者: tekin708    時間: 2009-6-24 21:07
我又唔急O既~^_^

最緊要係質量係好,價錢OK,滿足到車友O既需求.......

反而唔會諗太高可以同O的SXX比囉.......冇得比~哈哈!
AMAT 發表於 2009-6-24 21:04

ic, waiting your good news...
support!!!!!!
作者: kkchung    時間: 2009-6-25 02:52
我又唔急O既~^_^

AMAT 發表於 2009-6-24 21:04

我喜歡金色。
作者: Andrew168    時間: 2009-6-25 10:49
我喜歡金色。
kkchung 發表於 2009-6-25 02:52

me too  
作者: tonyckw    時間: 2009-6-25 12:50
金色襯Xray...哈哈哈哈
作者: LeoChan    時間: 2009-6-26 05:12
?????????????
唔明..........
AMAT 發表於 2009-6-23 17:45

This ESC from SFT
before Fai Ho had light blue color,
i'm had purple color.
作者: LeoChan    時間: 2009-6-26 05:13

who is FATHO ?
作者: edmondhk    時間: 2009-6-26 11:05
姐係行Li-po只係可以用7.4V?
作者: AMAT    時間: 2009-6-26 12:22
This ESC from SFT
before Fai Ho had light blue color,
i'm had purple color.
LeoChan 發表於 2009-6-26 05:12

ICIC~
作者: LeoChan    時間: 2009-6-26 17:06
okok !!
& had OEM to ORCA
作者: AMAT    時間: 2009-6-26 17:34
okok !!
& had OEM to ORCA
LeoChan 發表於 2009-6-26 17:06

I know that long time~^_^
作者: AMAT    時間: 2009-6-27 22:07
SIZE比較.........

藍色果個係TOPTOYS O既CG100
金色就係果個TESTING版本

TOPTOYS未必會CARRY呢個ITEM........
但亦都有可能會由另外一個品牌去CARRY~

SIZE比較~

大家都可以同樣等級,但係SIZE就細隻好多~

長闊高都細隻O的~

作者: edmondhk    時間: 2009-6-28 23:49
行li-po係唔係用唔到3.5r?
作者: AMAT    時間: 2009-6-29 01:36
行li-po係唔係用唔到3.5r?
edmondhk 發表於 2009-6-28 23:49

個人覺得有小小到極限......純以數字計算的話......

不過SPEED PASSION O既GT 2.0....都係咁上下A數......
佢都得,呢個應該都可以........

但我暫時唔敢答實.......

因為我都係到測試DEBUG當中.....
作者: skip    時間: 2009-6-29 11:04
請問有冇詳細資料
chasegtruck 發表於 2009-6-23 16:07

Yes!Is there any spec?
作者: skip    時間: 2009-6-29 11:05
GOOD!GOOD thing!
作者: batcat    時間: 2009-8-26 11:59
Hi AMAT, any news for new ESC.
作者: AMAT    時間: 2009-8-26 12:00
Not yet

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2