RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 黑色的油從死氣喉中漏出.... [打印本頁]

作者: turbines    時間: 2009-8-2 15:56
標題: 黑色的油從死氣喉中漏出....
請問師兄這是否引擎不正常的現象,或是燃油本身的問題呢??
作者: ipjan    時間: 2009-8-2 16:11
見d色好似有金屬粉係入面,應該有問題,是不是運轉時甩過風隔?

師兄我都有架savage ss,25引擎。
作者: oscarchoi    時間: 2009-8-2 16:43
請問之前有否發生過這問題呢?
作者: turbines    時間: 2009-8-2 17:06
之前用第二隻燃油都沒出現過這現象,而呢個原裝engine都己經唔夠壓縮,
正想買個新engine,但係唔知用呢桶油'溫機'會唔會出現問題呢??
作者: oscarchoi    時間: 2009-8-2 17:20
最好買紅罐仔16%油溫機,不如你買這牌子油玩啦
作者: ipjan    時間: 2009-8-2 18:49
咁你副計都差不多夠鐘喇...副原裝計玩左幾耐?
入左沙塵運行就會,金屬互磨就會出黑血,勤D測風隔,用靚D
作者: turbines    時間: 2009-8-2 22:34
無錯呀師兄,副偈已經KO左啦....
可唔可以介紹一副普普通通既台灣偈俾小弟呀??Thank's
作者: oscarchoi    時間: 2009-8-2 23:32
買部sts 28機玩啦
作者: turbines    時間: 2009-8-2 23:40
請問師兄可以在那裡購買,價格如何呢,
以及適合OFF-ROAD CAR使用嗎??
作者: oscarchoi    時間: 2009-8-2 23:44
極x模型大約1仟元左右,我很久之前部沙豬都用這部玩,可以用電批由後打著
作者: ipjan    時間: 2009-8-3 00:50
當年沙豬剛出時,原裝計打柴都諗住買STS,副原裝25計衣家都仲行得,都有4年時間,不過好少玩。
你果副21計歷史仲耐...HEHE
作者: turbines    時間: 2009-8-3 22:11
http://www.youtube.com/watch?v=IMGQq1sd9Jc
係咪好似甘呀,應該都唔錯喎
作者: ipjan    時間: 2009-8-3 23:02
舊豬裝唔裝到尾轆啊??
作者: turbines    時間: 2009-8-3 23:24
師兄,點解有savage都唔去將軍澳玩呀
星期六去買新engine,跟住買埋16%油溫機,星期日又飛過
作者: ipjan    時間: 2009-8-4 00:23
我TUEN MUN住好遠啊,仲係步兵

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2