RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 買電變係咪最好一買就最少13T以上 [打印本頁]

作者: fat198895    時間: 2009-8-21 00:10
標題: 買電變係咪最好一買就最少13T以上
明天應該去買車仔了,決定了TAO5,暫時同朋友仔係球場玩下~~

我想問...岩岩睇左工房個電子變速資料....想問下, 個度寫最高Turn 指麼打T數?.....
因為唔跟電變~咁買電變係咪最好一買就最少13T以上?....另外魔打直接問間SHOP 要隻>13T?

駛唔駛直接買埋齒?
作者: EXEX12345    時間: 2009-8-21 00:14
hobbywing bl motor 35a 9t or 60a 5.5t la
作者: Noir.KAZE    時間: 2009-8-21 00:23
工房資料果d大部分都係有刷
無刷的話唔好玩13R,玩10.5R就ok
Hobbywing同EC power都有出一set過motor連電變,平既都係5百幾至8百到
如果只係打算玩返跟車白豬......就買返有刷啦
不過有刷保養比較麻煩,要注意呢點
作者: skywoo1105    時間: 2009-8-21 00:37
好盈60a有感而家好平咋嘛
我個fd今日都買左套~
作者: 547183    時間: 2009-8-21 00:48
好盈60a有感而家好平咋嘛
我個fd今日都買左套~
skywoo1105 發表於 2009-8-21 00:37

How much?
作者: 123321123    時間: 2009-8-21 23:47
好盈60a有感而家好平~~~
作者: GT-Raymond    時間: 2009-8-22 03:27
3# Noir.KAZE
想問好盈60A可唔可以玩有刷麼打?
想問下如果玩8.5T-11.5T…好盈60A夠唔夠用?同120A果隻效能分別大唔大?
作者: Noir.KAZE    時間: 2009-8-22 09:03
3# Noir.KAZE
想問好盈60A可唔可以玩有刷麼打?
想問下如果玩8.5T-11.5T…好盈60A夠唔夠用?同120A果隻效能分別大唔大?
GT-Raymond 發表於 2009-8-22 03:27

上佢offical website睇佢話唔得
35A都可以配到9T,60A絕對可以推到8.5T
如果用返8.5T應該唔會差太遠呱,冇用過唔清楚
當然錢銀許可的話買A大數d絕對有so啦
作者: X2CR    時間: 2009-8-23 01:37
好盈60A,配8.5T 搭6.5齒比,用僅無問題,無cut機。

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2