RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手一問.... [打印本頁]

作者: brian368    時間: 2009-8-22 20:58
標題: 新手一問....
想問下...我用三洋1800MA玩左一陣...個電尾熔左一個洞...係咩問題..但係我用朋友間車冇問題...
我既馬達MODIFIED......
作者: chacha    時間: 2009-8-22 22:07
你部咩車?用三洋 1800 ,摩打幾多 T?
作者: brian368    時間: 2009-8-22 23:06
我岩岩玩..好多野唔識...部車好多年前既野黎1/10唔知咩型號...摩打上有只有modified /vrx/vital/racing x-cessories...thx..chacha
作者: chacha    時間: 2009-8-22 23:17
唯一可能,電池老化,內阻大,同過熱令到外殼溶,最好影幅相上黎睇睇
我岩岩玩..好多野唔識...部車好多年前既野黎1/10唔知咩型號...摩打上有只有modified /vrx/vital/racing x-cessories...thx..chacha
brian368 發表於 22/8/2009 23:06

作者: brian368    時間: 2009-8-22 23:19
咁會唔會係摩打上既問題...我有個朋友話可以係摩打有問題.....
但我個朋友用過黎冇問題呀..佢用好普遍既摩打..
作者: chacha    時間: 2009-8-22 23:35
如果摩打低 T 數,比較扯電,都容易令電池過熱,不過 1800 mah 三洋電都好耐歷史,如果祇係外殼溶問題不大,ni-cd都好小會爆

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2