RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 平貴差機有什麼分別? [打印本頁]

作者: tsesikon    時間: 2009-8-28 11:36
標題: 平貴差機有什麼分別?

在市面上有D差機賣成千多銀,個D成千多銀差機和普通200多元的差機有什麼分別?

請ching 指教 thanks
作者: AMAT    時間: 2009-8-28 11:57
充電功能不同, 最高充電或放電A數唔同, 同埋可以充O既電池種類多少等等.......
作者: AMAT    時間: 2009-8-28 11:58
如果都係充鋰電,主要係充電A數.....普遍就5A......

但將來發展可能可以用到6A或7A.....咁平O既充電機就未必配合到......
作者: hardmankam    時間: 2009-8-28 12:00
我的經驗:
普通200多元的差機  ->  用了大半年...死咗
成千多銀D差機  ->  用了一年半... ok!
作者: mouse    時間: 2009-8-28 12:21
基本上,充電機的市場給大陸攻佔了。 市面買二百多元的國產充電機,功能已經很全面。
作者: novafans    時間: 2009-8-28 12:33
如果玩電車,部差機係要靚啲,因為你經常要差,油雞的話,是是但但可以
作者: lkwmic    時間: 2009-8-28 17:07
平差機唔只死部機, 仲死埋你 D 電.....
jojojo 發表於 2009-8-28 13:03

咁嚴重?
作者: tsesikon    時間: 2009-8-28 18:19
我聽人說有D貴差機差出來的電爆炸力高D 是嗎?
作者: lkwmic    時間: 2009-8-28 22:26
那麼有甚麼牌子及型號可以提供?
作者: 清清    時間: 2009-8-28 23:49
那麼有甚麼牌子及型號可以提供?
lkwmic 發表於 2009-8-28 22:26

我都想知道~
作者: 鐵老人    時間: 2009-8-29 19:49
我買左 gt power a6
平定貴呢
作者: raybee1211    時間: 2009-8-29 19:53
13# 鐵老人

咪同2舊水果d一樣,...,,,,,,
作者: cottonchu    時間: 2009-8-29 21:50
try Speed EX-1506, it is ok
作者: GT-Raymond    時間: 2009-8-30 23:28
可以同時差兩排7.4Lipo既差機各C-hing有冇好介紹?
作者: 天娜    時間: 2009-8-31 11:05
HYPERION EOS0610I DUO II DUO 2

登錄/註冊後可看大圖

作者: cheungjinyu    時間: 2009-9-1 17:36
咩差機靚d呀

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2