RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 星星~電 [打印本頁]

作者: AMG    時間: 2009-8-29 00:23
標題: 星星~電
哩一隻Ni-cd電有幾大到??
我見KWS $50有=.=

作者: lung1    時間: 2009-8-29 00:26
ni-cd 電仲買黎做咩............?幫人去死貨.........?
作者: lkwmic    時間: 2009-8-29 00:30
可能是學生哥想買平一點吧!
作者: nick=]    時間: 2009-8-29 00:35
差唔差到架=m=
作者: lung1    時間: 2009-8-29 00:36
lkwmic 發表於 29/8/2009 00:30

呢d係史前產物.....容量細又快玩完..............唔建議買.......
作者: ll2002    時間: 2009-8-29 00:53
Just 1300mAh........forget it la.....!!
作者: AMG    時間: 2009-8-29 00:56
lkwmic 發表於 2009-8-29 00:30

唔係有冇錢既問題~~只係問下..要買我同佢清哂都得啦...
作者: AMG    時間: 2009-8-29 00:57
呢d係史前產物.....容量細又快玩完..............唔建議買.......
lung1 發表於 2009-8-29 00:36

唔想玩Li po電仲有咩好既電?Li po電驚爆
作者: lung1    時間: 2009-8-29 00:58
AMG 發表於 29/8/2009 00:57

li-po 電其實只要跟足instruction 去做~係好安全!
作者: 清清    時間: 2009-8-29 01:02
AMG 發表於 2009-8-29 00:57

Li Fe 安全好多,但電壓只有6.6v~
作者: AMG    時間: 2009-8-29 01:03
li-po 電其實只要跟足instruction 去做~係好安全!
lung1 發表於 2009-8-29 00:58

係咪要買個係差li-po 電既差機?因為我有一隻牛唔知岩唔岩用~

作者: lung1    時間: 2009-8-29 01:07
係咪要買個係差li-po 電既差機?因為我有一隻牛唔知岩唔岩用~
AMG 發表於 29/8/2009 01:03

係!
而家D 鋰電差機2-300$有部!
火牛你用緊邊隻?
作者: lung1    時間: 2009-8-29 01:07
Li Fe 安全好多,但電壓只有6.6v~
清清 發表於 29/8/2009 01:02

玩LI-FE 會比人放飛機..........
作者: AMG    時間: 2009-8-29 01:13
係!
而家D 鋰電差機2-300$有部!
火牛你用緊邊隻?
lung1 發表於 2009-8-29 01:07

貼左~~
作者: herbert1    時間: 2009-8-29 01:18
我第一架車,第一排電就係呢隻.....

TT01白豬+原裝齒比都係玩得唔夠15mins
作者: 清清    時間: 2009-8-29 01:19
玩LI-FE 會比人放飛機..........
lung1 發表於 2009-8-29 01:07

一般玩唔係鬥車唔緊要架喎~
我都想用SMC電,又快又爆但俾你快我一步
作者: 肥神    時間: 2009-8-29 01:21
佢怕有事...我中二用lipo咪一早死q左?
作者: AMG    時間: 2009-8-29 01:29
肥神 發表於 2009-8-29 01:21

又關事?
作者: 清清    時間: 2009-8-29 01:35
肥神 發表於 2009-8-29 01:21

你識得樓主AMG?
作者: AMG    時間: 2009-8-29 01:51

DEL
作者: raybee1211    時間: 2009-8-29 02:02
果隻星星1300 mah 我仲有一排係家,我前年玩車果時買既
仲用得,不過拎泥玩車
幾分鍾貨仔,仲要唔快,
,
作者: lung1    時間: 2009-8-29 10:16
一般玩唔係鬥車唔緊要架喎~
我都想用SMC電,又快又爆但俾你快我一步
清清 發表於 29/8/2009 01:19

自已一個玩就無問題...........
如果人地個個都係用li-po, 你用 li-fe..............會玩得好無引~
作者: gimsink    時間: 2009-8-30 23:09
Ni-CD battery is not bad, low internal reisiatance + very easy maintenance. Can last may cycle without damage, can leave it unuse for one year no problem, even today use in white or black pig or stock motor is very good. Ching if you can buy at a cheap price then just buy and use, no need to care how other people say...
作者: memberbilly    時間: 2009-8-31 01:17
我都有排a123, 搵人訂做既,買左番來,我一次都冇用過
因為明知入場玩會比人放到粒星
作者: 清清    時間: 2009-8-31 01:46
我都有排a123, 搵人訂做既,買左番來,我一次都冇用過
因為明知入場玩會比人放到粒星
memberbilly 發表於 2009-8-31 01:17

咁你買黎做嘜
作者: memberbilly    時間: 2009-8-31 02:43
我都唔知,諗住平時玩,
但原來平時都唔會用佢玩
28c lipo 都嬚唔爆,放係一邊唔用
A123賣又賣唔出 睇泥都係擺到我掉

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2