RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 差完電...舊電漲左.... [打印本頁]

作者: 1524    時間: 2010-4-9 23:06
標題: 差完電...舊電漲左....
請問點處理好?
已熄差機....粒電仲熱熱地
作者: bigman0712    時間: 2010-4-9 23:10
你系會唔會系用錯模式差電呢.....差見每cell幾多V呀...?
作者: 1524    時間: 2010-4-9 23:14
係....鬼揞眼...係用錯模式差...咁就無左百幾蚊 (1/18車電).
依家唔知點善後?
可以lor去邊度妥善棄置?
作者: bigman0712    時間: 2010-4-9 23:42
係....鬼揞眼...係用錯模式差...咁就無左百幾蚊 (1/18車電).
依家唔知點善後?
可以lor去邊度妥善棄 ...
1524 發表於 2010-4-9 23:14

聽者傷心.....聞者流淚.....下次小心Do剌....
你可以先放清D電先.....1A放電唔會有事的....用差機放(1A)......放清就羅去M記的電池回收箱......
作者: 1524    時間: 2010-4-9 23:48
thanks!!
作者: bigman0712    時間: 2010-4-9 23:54
thanks!!
1524 發表於 2010-4-9 23:48

記得不要用大A數放佢.....最多用1A去放好o剌.....
作者: 1524    時間: 2010-4-10 00:15
yes sir!!
作者: KEVINLEE    時間: 2010-4-10 01:34
喺阿 我都試過 . 點 解呢 ?
作者: 1524    時間: 2010-4-10 12:39
我入錯prgramme...揀錯左電
作者: 1524    時間: 2010-4-10 14:46
今日嘗試 discharge.
不過點set都係出"over voltage"...進行唔到discharge,
點攪好呢?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2