RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手...想問關於魔打.. [打印本頁]

作者: 靈靈碌    時間: 2010-4-15 17:51
標題: 新手...想問關於魔打..

前排買左個 好盈60a變連魔打...
佢跟個5.5t比我...
我裝落架tt01度...未裝車碌冇事..
裝左車碌之後架車勁曹..kick下kick咁d聲 我系跟原裝齒...
我試過裝番原本隻黑豬又冇事wo...
我刪左出黎睇過..個齒同齒之間虛位好似吾系咁岩..
請問系魔打吾岩..定系咪個齒吾岩?..雖要換咩齒??...
作者: ballhk58    時間: 2010-4-15 18:20
ching...
1.你有冇換過摩打齒呀???
2.你有冇跟返摩打齒數而安裝摩打在摩打座上??
作者: 靈靈碌    時間: 2010-4-15 18:29
回復 2# ballhk58

我冇換過,,全原裝tt01齒..
    我只系換左個魔打..其他冇換過...
    不知關吾關個齒事..因為我冇裝車碌試果陣冇野.
    裝左之後個齒就好似吾岩咁..kick下kick下咁.
    吾該ching
作者: ballhk58    時間: 2010-4-15 18:37
有冇相影黎睇睇呀????
作者: bigman0712    時間: 2010-4-15 21:43
tt01裝5.5t摩打會頂唔順的....會經常掃齒的....9t都好極限了....見意9T以上la....
作者: ray2002    時間: 2010-4-15 23:22
回復 5# bigman0712 c兄我玩5.5t未出現掃齒wo......
作者: bigman0712    時間: 2010-4-15 23:42
回復  bigman0712 c兄我玩5.5t未出現掃齒wo......
ray2002 發表於 2010-4-15 23:22

tt01十個人用9t九以下都個都掃齒.....你用5.5t都唔掃.....咁恭喜晒你o剌....你係第十個la.....
作者: bighung    時間: 2010-4-15 23:57
回復 7# bigman0712
算吧啦,大頭文呢個世界咩人都有架啦!
TT01 玩5.5同要架車玩自殺都無咩分別架啦
作者: bravohk    時間: 2010-4-16 00:00
t數同掃唔掃冇關係吧 = =
反而係大齒,摩打齒對不對pitch, 兩者空間,螺絲上得如何有關,當然5.5T就唔好用太細齒比
作者: ray2002    時間: 2010-4-16 00:09
tt01十個人用9t九以下都個都掃齒.....你用5.5t都唔掃.....咁恭喜晒你o剌....你係第十個la.....
bigman0712 發表於 2010-4-15 23:42
反而我個fd用9t就成日掃wo
作者: Q-pet    時間: 2010-4-16 00:14
TT-01好難用到5.5...
用9T都遲下又會掃齒

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2