RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 鋰電電線斷了可不可焊反上去的?? [打印本頁]

作者: tongto1    時間: 2010-4-16 00:23
標題: 鋰電電線斷了可不可焊反上去的??
鋰電上的電線斷了  可不可焊反上去的??
作者: truckman    時間: 2010-4-16 01:22
回復 1# tongto1

可以的...........
作者: tongto1    時間: 2010-4-16 02:02
怎樣焊????
作者: Q-pet    時間: 2010-4-16 10:28

你軟包既話整爛個包..再焊番線..
硬包成個盒我爆散左佢
我個時斷平行插都係自己焊番
焊好後我包番好佢
作者: gwinanthony1985    時間: 2010-4-16 11:09
硬包成個盒我爆散左佢
焊好後我包番好佢
Q-pet 發表於 2010-4-16 10:28

is it dangerous?

My case is a bit cracked and some pieces is broken down already..

i can see the batteries through the hole..

can i still use the batteries?
作者: tongto1    時間: 2010-4-16 11:12
硬包成個盒我爆散左佢
焊好後我包番好佢
Q-pet 發表於 2010-4-16 10:28

我都試過焊 但唔知點解石線唔會痴上去
作者: bigman0712    時間: 2010-4-17 12:47
tongto1 發表於 2010-4-16 11:12

你可用砂纸磨清塊片再悍....但悍愴一定要夠熱及不可接觸太耐....唔得就再從覆用砂纸磨過.....
作者: WonderWoman    時間: 2010-4-17 23:13
tongto1 發表於 2010-4-16 11:12

用好D的鍚線
推介MUCHMORE

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2