RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 自己DIY咗少少野 [打印本頁]

作者: bnn    時間: 2010-8-9 15:01
標題: 自己DIY咗少少野
自己DIY,一定唔係完美,但自己幾滿意,整得唔好,唔好笑,只想同師兄分享及俾D意見..[attach]401567[/attach][attach]401566[/attach][attach]401565[/attach][attach]401564[/attach][attach]401563[/attach][attach]401562[/attach][attach]401561[/attach][attach]401560[/attach]
作者: WYMAN    時間: 2010-8-9 15:06

作者: bnn    時間: 2010-8-9 15:06
對唔住,唔知點解又重覆上傳D相,唔好意
作者: tszhei    時間: 2010-8-9 15:20
bnn兄你架車係不係雞娜
好型丫
作者: bnn    時間: 2010-8-9 15:37
回復 2# WYMAN
多謝!整咗好耐
作者: bnn    時間: 2010-8-9 15:39
回復 4# tszhei
係 R620,唔算好型,如果有埋你嗰對車牌就真係型
作者: odaan    時間: 2010-8-9 15:54
自己DIY,一定唔係完美,但自己幾滿意,整得唔好,唔好笑,只想同師兄分享及俾D意見..
bnn 發表於 2010-8-9 15:01

喉偏粗 , 裝位偏高
但尾 bumper 幾好

喉做電線 , 但甩櫃要拆線 , 試下用銀色果隻 "磁王"  , 過到電 , 又唔會難甩線
作者: bnn    時間: 2010-8-9 16:18
[quote]喉偏粗 , 裝位偏高

喉做電線 , 但甩櫃要拆線 , 試下用銀色果隻 "磁王"  , 過到電 ...
odaan 發表於 2010-8-9 15:54

登錄/註冊後可看大圖
[/quote我
我都知喉粗咗d,但因為幼電線撓完會鬆番開,原本想用紅黃線,但搵唔到黃色線,個位都有諗過整番低d,用''磁王''拖櫃嘅時候都要人手接 駁線,多謝你嘅意見
作者: bnn    時間: 2010-8-9 16:18
[quote]喉偏粗 , 裝位偏高

喉做電線 , 但甩櫃要拆線 , 試下用銀色果隻 "磁王"  , 過到電 ...
odaan 發表於 2010-8-9 15:54

登錄/註冊後可看大圖
[/quote我
我都知喉粗咗d,但因為幼電線撓完會鬆番開,原本想用紅黃線,但搵唔到黃色線,個位都有諗過整番低d,用''磁王''拖櫃嘅時候都要人手接 駁線,多謝你嘅意見
作者: koda    時間: 2010-8-9 16:25
回復 9# bnn

師兄個櫃尾泵把點整嫁?有冇多d相可以睇下?
作者: bnn    時間: 2010-8-9 16:49
[attach]401589[/attach][attach]401588[/attach]回復 10# koda
打橫嗰條 9mm U槽,其他果d 6mm U槽
作者: Y38231    時間: 2010-8-9 16:56
讚 ,几好啊!!!!中意DIY
作者: koda    時間: 2010-8-9 17:13
回復 11# bnn

哦~ic
作者: odaan    時間: 2010-8-9 17:30
bnn 發表於 2010-8-9 16:18

其實你可以去鴨寮街搵電話線 , 有黃紅兩色 , 一線四芯 , 改細四芯圓插

真車有 紅/黃 風喉 , 同黑色七芯電線 , 如果你兩邊四芯線 , 都已經夠用
作者: bnn    時間: 2010-8-9 17:46
好!多謝你意見,得閒再攪過
作者: tszhei    時間: 2010-8-9 18:28
回復  tszhei
係 R620,唔算好型,如果有埋你嗰對車牌就真係型
bnn 發表於 2010-8-9 15:39

多謝你的支持 你pm我 我同你試一試製作雞娜原廠車牌
作者: 大頭源    時間: 2010-8-9 18:34
玩車之中~DIY嘅樂趣最大~呵呵
作者: symlok    時間: 2010-8-9 22:02
diy尾泵把好靓都好像真.......

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2