RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手剛買SCX10 [打印本頁]

作者: 貓仙人    時間: 2010-8-31 12:11
標題: 新手剛買SCX10
考慮到可能會玩水....想換不銹鋼羅C.......想問下有無一套不銹鋼羅C for scx10......定係要自己去新田地散佩?另外用雙星原莊101電變佩白豬會否太慢?
作者: 達人    時間: 2010-8-31 12:27
用雙星原莊101電變佩白豬唔會太慢,新手可以玩住先
作者: lyboy    時間: 2010-8-31 12:55
白豬好似會太快同冇力
作者: sunday    時間: 2010-8-31 13:17
不銹鋼羅C 不生銹o羊 ?
作者: 貓仙人    時間: 2010-9-1 17:48
靚的不銹鋼羅C不生銹.......平的不銹鋼羅C就算生銹相信都無一般羅C咁勁呱......haha
作者: 貓仙人    時間: 2010-9-1 17:51
仲想問問Kit版有無咩Parts係必換架?
作者: lyboy    時間: 2010-9-1 18:05
Kit版原裝非常夠玩!

睇下油壓會唔會漏油,玩到爆先換金屬都OK

傳動軸都係
作者: allng    時間: 2010-9-2 04:27
仲想問問Kit版有無咩Parts係必換架?
貓仙人 發表於 2010-9-1 17:51

原裝膠直濕遲早都會爆,換條金屬啦,唔係爬爬吓冇得玩要拎車就冇引!!!
作者: [email protected]    時間: 2010-9-2 05:25
師兄101電變差過330啱唔啱
作者: truckman    時間: 2010-9-2 16:52
回復 9# [email protected]

慢爬用佢味啱
作者: [email protected]    時間: 2010-9-2 17:03
如用响貨車得唔得
作者: truckman    時間: 2010-9-2 19:34
回復 11# [email protected]

未試過
作者: BUZZ777    時間: 2010-10-24 22:37
請問kit版現在幾錢?thank you
作者: oscarchoi    時間: 2010-10-25 10:53
kit 几星期前广华亍1980 最好用付他媽33o电变加4oT摩打齒比87搭16已足夠玩爬護土场可以容易亭又不怕下滑
作者: truckman    時間: 2010-10-30 00:26
回復 14# oscarchoi

101bk+50T 又如何

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2