RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 今天買了FS-GT3B 2.4GHz 3CH [打印本頁]

作者: mkwong    時間: 2010-9-22 20:50
標題: 今天買了FS-GT3B 2.4GHz 3CH
FS-GT3B 2.4GHz 3CH,如果用在油車那裏,接收電電量低時架車會失控,請問枝控可以什樣set,在接收電低電量時防止失控
作者: z96282424    時間: 2010-9-22 20:55
油車我唔識, 不過我玩電車+GT3舊版時, 都試過冇電時架車亂咁飛, 好彩我電車, 冇電行唔得幾快...
之後我重新將個接收對過支控就冇事啦~
作者: NitroChicken    時間: 2010-9-22 21:04
2xx元是沒有 B-F/S 功能 !!!
作者: lws920    時間: 2010-9-22 21:25
想請問何謂接收電低???
即係架車就冇電??
作者: soniccat    時間: 2010-9-22 23:05
FS-GT3B 是有 Fail Safe 功能的,接收器上的細小圓制就是 Fail Safe 設定制。
作者: NitroChicken    時間: 2010-9-23 07:12
FS-GT3B 是有 Fail Safe 功能的,接收器上的細小圓制就是 Fail Safe 設定制。
soniccat 發表於 2010-9-22 23:05

樓主是問 "如果用在油車那裏,接收電電量低時架車會失控" ?

GT3B是沒有Battery Fail Safe 功能!!
作者: dglilo    時間: 2010-10-2 02:51
接收可以設失控的狀態,同時在接收上加電容,以防止電壓過低接收不工作。

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2