RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 好盈電變and犘打一問 [打印本頁]

作者: lkh2008    時間: 2010-10-10 13:36
標題: 好盈電變and犘打一問
各位ching我想知道好盈60A可唔可以用到teampower 4.5t??
我之前去過一間模型鋪個老闆話可以用到,,但我上網睇又話個呢個
電變最多只可以用到大於5.5t o既犘打@@邊個係真o既呢??
同埋tt01E最盡可以用到幾多T o既犘打??
勞煩各ching幫忙解答,,萬分感激!!!
作者: leongeric    時間: 2010-10-10 14:43
買隻120a咪無後顧之憂lol,,,一勞永逸
作者: stanley_wwy    時間: 2010-10-10 15:16
回復 1# lkh2008

信manual 啦梗係.

夾硬用可能都勉強得....不過效果未必好....燒野後果自負.
作者: IBM    時間: 2010-10-10 19:20
好盈 60A 絶不可以用到 teampower 4.5t , 千萬唔好試

TT-01 由於被摩打座 4 組孔所限, 故齒比最高去到 8.35, 用 5.5t 摩打已經好盡

但自 Turbo mode 出現後, 師兄其實無需用到 5.5t

TT-01 用 60A 搭個 8.5t + turbo 已經掂晒
作者: Cal_To    時間: 2010-10-14 21:09
唔好意思, 我耐冇玩過, 請問turbo野係點?
thx
我停玩左1年, 有少少outdate
作者: snipertat    時間: 2010-10-15 13:13
唔好意思, 我耐冇玩過, 請問turbo野係點?
thx
我停玩左1年, 有少少outdate
Cal_To 發表於 2010-10-14 21:09

SET 電變...

提升一剎那間的進角和轉速

由常态的26000RPM 左右提高到110000RPM

http://www.hobbywing.com/upload/ ... 8;明-Hobbywing.pdf
作者: manju    時間: 2010-10-15 14:06
各位ching我想知道好盈60A可唔可以用到teampower 4.5t??
我之前去過一間模型鋪個老闆話可以用到,,但我上網 ...
lkh2008 發表於 10/10/2010 01:36 PM

有咩理由信模型鋪老闆, 吾信好盈官方網頁?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2