RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: delete [打印本頁]

作者: whathefool    時間: 2010-10-10 22:24
標題: delete

delete delete delete
作者: tommy1218    時間: 2010-10-10 22:26
什麽組件?
作者: tszhei    時間: 2010-10-10 22:31
去大陸注做廠或者倒無廠啦 師兄有心理準備咁製作唔會平
作者: whathefool    時間: 2010-10-10 22:42
delete delete

作者: whathefool    時間: 2010-10-10 22:44
去大陸注做廠或者倒無廠啦 師兄有心理準備咁製作唔會平
tszhei 發表於 2010-10-10 22:31

咁香港有無小型車床銑床賣? 我鑽都係用緊手批  唔通真係工欲善其事必先利其器?
作者: tommy1218    時間: 2010-10-10 23:11
咁香港有無小型車床銑床賣? 我鑽都係用緊手批  唔通真係工欲善其事必先利其器?
whathefool 發表於 2010-10-10 22:44

如果要自己整,呢樣就唔少得,投資係要
作者: george02    時間: 2010-10-10 23:22
如果電鑽+鑼刀就做到,點解D廠要用幾皮野買部鑼床
作者: whathefool    時間: 2010-10-10 23:27
如果電鑽+鑼刀就做到,點解D廠要用幾皮野買部鑼床
george02 發表於 2010-10-10 23:22

係喎  "電鑽+鑼刀" 都得喎   點解我無諗過   哈   唔該晒  george02 !
作者: whathefool    時間: 2010-10-10 23:30
如果要自己整,呢樣就唔少得,投資係要
tommy1218 發表於 2010-10-10 23:11

咁講問你知唔知有無平銑床鑽床賣? 其實心目中唔係george02兄講幾萬銀咁大隻, 我想搵二三丈銀細細隻就ok了

如果有幾合一床就好喇  
作者: spffour    時間: 2010-10-10 23:42
我係Synerper公司的Sales Manager, Tony Yiu, 其實自己對rc都頗有興趣, 我地工廠係台資廠, 專門幫人地做五金加工/生產, 都有幫好些大公司加工, eg Citizen, Leica同一d design house都係我地客戶, 但係我地唔似一d大廠一定要做一d好大批量既訂單, 可以說設備十分齊全(不是賣花讚花香, 我做這行也快10年, 只是平心而論), 但設備台數不算多, 可說做一些比較精工既金屬件, 其實我地都打算下個禮拜正式 contact rc evo既主人, 看看合作空間, 如果你有圖, 或者我可以幫倒手, ching可以pm email account 俾我再聯絡(因為我唔知可唔可以係度留email account), 你亦都可以係yahoo, google塭倒我地公司。
作者: whathefool    時間: 2010-10-11 00:09
我係Synerper公司的Sales Manager, Tony Yiu, 其實自己對rc都頗有興趣, 我地工廠係台資廠, 專門幫人地做五金 ...
spffour 發表於 2010-10-10 23:42

下? 我整十幾廿件野呾少你都受?
作者: spffour    時間: 2010-10-11 00:11
maybe, just depends on the complication of your parts.
作者: whathefool    時間: 2010-10-11 00:24
maybe, just depends on the complication of your parts.
spffour 發表於 2010-10-11 00:11

check pm please
作者: spffour    時間: 2010-10-11 00:27
be frank, 做生意, 我地有keep stock既必要, 希望做倒一d 岩香港人口味既option, 又唔使大家買貴貨同等好耐貨期
作者: spffour    時間: 2010-10-11 01:23
replied, you may call/email me tomorrow. thanks.
作者: george02    時間: 2010-10-11 17:37
自己鑼件唔係咁易架,又要諗埋把鑼刀點行,又要design,分分鐘煩到唔想做,買左架生至後悔就太遲
作者: oac    時間: 2010-10-11 20:38

[attach]421448[/attach]复 9# whathefool
可以問一問這兩間
[附加] 421451 [/重視]

作者: odaan    時間: 2010-10-11 21:36
复  whathefool
可以問一問這兩間
oac 發表於 2010-10-11 20:38

永雄  
我 D 人手車/鑼都係佢度買
作者: rabbitmomo    時間: 2010-10-12 01:39
永雄  
我 D 人手車/鑼都係佢度買
odaan 發表於 2010-10-11 21:36

咁O唔OK呀單兄? 佢地幫唔幫人車件?
作者: whathefool    時間: 2010-10-12 01:59
复  whathefool
可以問一問這兩間
oac 發表於 2010-10-11 20:38

師兄多謝晒你d資料   因為我未放假未有時間落去問佢地    請問你知唔知佢地幫唔幫人車簡單組件?
作者: odaan    時間: 2010-10-12 02:31
咁O唔OK呀單兄? 佢地幫唔幫人車件?
rabbitmomo 發表於 2010-10-12 01:39

我去買機乍喎 .... 買完自己車件
作者: oac    時間: 2010-10-12 10:42
回复 20# whathefool

請問你知唔知渠地幫唔幫人車簡單組件?
唔支倒

搵人車 D金屬件?
你可以去屯門恒威工業中心地下D當口仔問一問

作者: id19642000    時間: 2010-10-12 22:17
標題:
回復  whathefool

請問你知唔知渠地幫唔幫人車簡單組件?
唔支倒

搵人車 D金屬件?
你可以去屯門 ...
oac 發表於 2010-10-12 10:42

地下有4間,1樓有一間,地下有一間TIG的燒焊另有一間專做大型鐵片有摺床剪床但經常冇開要電話預約
作者: whathefool    時間: 2010-10-15 00:58
be frank, 做生意, 我地有keep stock既必要, 希望做倒一d 岩香港人口味既option, 又唔使大家買貴貨同等好耐 ...
spffour 發表於 2010-10-11 00:27

講得真係好聽
經呢兩日pm後, 我發現呢個人根本借我個post賣廣告, 不停問我數量幾多, 我同佢講只需要一件, 根住又叫我搵人團購 ! 你入得唻我個post你都知我係自已做手作仔, 無啦啦我去邊度搵人幫你團購呀? 想搵生意就行開一邊啦 !
仲有, 我夠知有圖報價緊係好啦, 我就係知你有問題, 先唔俾圖你, 容乜易你拎我d原圖出去生產同賣呀?

希望板主幫手delete 呢個post or delete 呢位人兄 post 出唻的公司名字, 謝謝

作者: whathefool    時間: 2010-10-15 01:00
特別謝謝 oac, odaan & id19642000 師兄提共的資料
作者: odaan    時間: 2010-10-15 01:50
特別謝謝 oac, odaan & id19642000 師兄提共的資料
whathefool 發表於 2010-10-15 01:00

我可唔可以搭單賣下廣告呀 ??

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=131221
超多圖 , 有牌先睇得晒 , 有時間有耐性先開
作者: whathefool    時間: 2010-10-15 03:53
我可唔可以搭單賣下廣告呀 ??

超多圖 , 有牌先睇得晒 , 有時間有耐性先開
odaan 發表於 2010-10-15 01:50

你就緊係得啦...單單~
作者: odaan    時間: 2010-10-15 07:32
你就緊係得啦...單單~
whathefool 發表於 2010-10-15 03:53

咦 ????!!!!!! 識得甘叫 .... 唔通係熟人 ???

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2