RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 2011 & ZERO [打印本頁]

作者: percy313    時間: 2010-11-3 13:22
標題: 2011 & ZERO
2011好D
定ZERO?
作者: jzx100mkll    時間: 2010-11-3 14:17
Sakura Zero la ~~ 平靚正 !
作者: rcbuni    時間: 2010-11-3 14:56
那麼 法拉利 定係 吉利 好D呢?
作者: Marco明    時間: 2010-11-3 15:03
2011好D
定ZERO?
percy313 發表於 2010-11-3 13:22

其實你想用咩準則去衡量先 ???
除左價錢同parts供應之外我諗唔到zero有咩可以好過xray..........
作者: Billysi    時間: 2010-11-3 15:18
xray屬於名牌效應,,,個人認為,
作者: 比利羊    時間: 2010-11-3 15:20
其實你想用咩準則去衡量先 ???
除左價錢同parts供應之外我諗唔到zero有咩可以好過xray..........
Marco明 發表於 2010-11-3 15:03

me too! xray 2011!
作者: evojacky    時間: 2010-11-3 15:25
Zero la really good ar
作者: percy313    時間: 2010-11-3 15:26
我知XRAY就唔使講啦
但其實我想知ZERO比唔比得上XRAY
作者: Marco明    時間: 2010-11-3 15:32
我知XRAY就唔使講啦
但其實我想知ZERO比唔比得上XRAY
percy313 發表於 2010-11-3 15:26

再講多一次~
作者: powis    時間: 2010-11-3 15:57
based on the experience on visiting this forum, somebody will come out and say play what cars are not important, the most important thing is the skill of the player something like that bla bla bla BBQ ...
作者: percy313    時間: 2010-11-3 16:30
再講多一次~
Marco明 發表於 2010-11-3 15:32

CHING

明白啦
作者: 比利羊    時間: 2010-11-3 21:28
我0地 tkor 有2部 sakura, 3部xray, t2-08 x 2, t2-07,
JV 玩左一排, SAKURA 很好走, 但有D問題, 中間大齒成日掃, 牙差又掃,
而我部 XRAY 就撞爛左二樓板同後A俾,(高速)
分別在於 XRAY 在玩時撞爛, SAKURA 就未撞都要修埋,
這是我們多星期的經驗!
作者: kkchung    時間: 2010-11-3 21:39
SAKURA 主齒用羅便臣廠白齒或其他廠48P齒便會耐用。弟想問問兄你們的SAKURA 改了牙差後大約多小組電後掃內裡細齒呢?內裡用什麼油呢?
作者: jefffff    時間: 2010-11-3 22:00
SAKURA 主齒用羅便臣廠白齒或其他廠48P齒便會耐用。弟想問問兄你們的SAKURA 改了牙差後大約多小組電後掃內裡 ...
kkchung 發表於 2010-11-3 21:39

gear diff.... I have play over 50 batterys  inside koysho 3000......now 1000
作者: 比利羊    時間: 2010-11-3 22:14
我已致電朋友問清礎...
48P齒是用 KAWADA 的, 朋友話換左其他廠就無問題,
牙差放頭用10000油都可以, 放尾用5000油, 兩排電掃左....!
作者: kkchung    時間: 2010-11-3 22:28
我已致電朋友問清礎...
48P齒是用 KAWADA 的, 朋友話換左其他廠就無問題,
牙差放頭用10000油都可以, 放尾 ...
比利羊 發表於 2010-11-3 22:14

我也聽過有師兄說抄過差速內裡細齒。KAWADA 48P 齒品質不錯啊

我現在的 SAKURA 行頭尾齒差(頭 Kyosho #3000 油 + 尾 Kyosho #1000 油) 、3.5T 摩打、Pinions Gears 19T 、Spur Gears 80T。現在剛玩了 13 組電還未出問題。
作者: 比利羊    時間: 2010-11-4 09:29
thx!
作者: RICHOME2    時間: 2010-11-4 14:05
大齒無問題未掃,不過安裝要小心不可太緊!
作者: percy313    時間: 2010-11-4 16:44
我0地 tkor 有2部 sakura, 3部xray, t2-08 x 2, t2-07,
JV 玩左一排, SAKURA 很好走, 但有D問題, 中間大齒 ...
比利羊 發表於 2010-11-3 21:28

其實明白的

zero都係一分錢一分貨

xray 唔使講啦...
因為我想買高級車..
所以先開post問
作者: RICHOME2    時間: 2010-11-4 17:15
最佳料無論是金屬或膠都是XRAY,平就ZERO LA
作者: 車仔同學會    時間: 2010-11-4 19:55
一分錢一分貨
作者: 車仔同學會    時間: 2010-11-4 19:56
JV 玩左一排, SAKURA 很好走, 但有D問題, 中間大齒 ...
比利羊 發表於 2010-11-3 21:28

唔撞都壞
作者: 鐵老人    時間: 2010-11-4 20:16
我也聽過有師兄說抄過差速內裡細齒。KAWADA 48P 齒品質不錯啊

我現在的 SAKURA 行頭尾齒差( ...
kkchung 發表於 2010-11-3 22:28

請問你可以怎樣組裝,同加多號牙差油呢
可以教下我嗎
作者: 145240370    時間: 2010-11-5 22:53
回復 15# 比利羊
OVER 6-70排電,都冇事冇掃
作者: timothybo    時間: 2010-11-5 23:00
我玩完sakura之後都換左T3
作者: 1524    時間: 2010-11-5 23:25
我玩完sakura之後都換左T3
timothybo 發表於 2010-11-5 23:00

可唔可以講o下點解?
作者: 比利羊    時間: 2010-11-5 23:29
我覺得sakura係一部好高戰鬥的車,
但我會在半年後向sakura車主,驗下部車,
睇下鬆散情況,因為個別例子好難作準,
如果大部份車都堅固,就証名耐用性,物超所值!
反之...同我部 xray t2-07 相比還鬆散,
這樣就是買平少少的原因!
作者: timothybo    時間: 2010-11-5 23:29
回復 26# 1524

玩一次己經掃左齒同丫差.. -.-
作者: 1524    時間: 2010-11-5 23:32
回復  1524

玩一次己經掃左齒同丫差.. -.-
timothybo 發表於 2010-11-5 23:29

ic....咁請問T3又點?
作者: timothybo    時間: 2010-11-5 23:34
回復 29# 1524

2個字.硬淨=.=
作者: 比利羊    時間: 2010-11-5 23:55
當膠件爆裂或變型時, 大家都會換件新的, 無乜分別!
但在比賽中分別就很大, 膠件爆裂等如收車,
膠件變型部車仲可以捱完全程,
真人真事, 小弟步 nt1 膠件有變型, 但捱完全程, 得季軍,
膠件要硬不脆, xray D膠件就可以變型後捱完全程先換,
大家不防留意下, 一群車撞車後, 邊步部收車....通常孖星!
作者: GigaRacer    時間: 2010-11-6 00:01
回復 31# 比利羊

agree!!  
作者: carvenchow    時間: 2010-11-6 00:18
當膠件爆裂或變型時, 大家都會換件新的, 無乜分別!
但在比賽中分別就很大, 膠件爆裂等如收車,
膠件變型部 ...
比利羊 發表於 2010-11-5 23:55

我反而留意雙星 而經開始 出混碳...E樣野會係 硬定容易變形呢?
作者: Noir.KAZE    時間: 2010-11-6 00:20
我反而留意雙星 而經開始 出混碳...E樣野會係 硬定容易變形呢?
carvenchow 發表於 2010-11-6 00:18

硬.........
作者: carvenchow    時間: 2010-11-6 00:24
回復 34# Noir.KAZE

咁我都係用番原裝膠件....

BY THE WAY 唔想 OFFTOPIC

家下T32011 同埋SAKURA ZERO 的轉向方式 好像不相同

我之前追個D POST 睇...可惜我睇唔明D專有名詞...

同埋相片唔太夠清晰...(其實我懶得睇英文)

想訪問下 轉向系統 的 好壞處  謝謝

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2