RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: TT01 同 TB02 以加賣幾多錢? [打印本頁]

作者: hyuen    時間: 2006-8-22 16:28
標題: TT01 同 TB02 以加賣幾多錢?
TT01 同 TB02 以加賣幾多錢? 變個平我就買變個, 可能。 最好o吾好多過 5百蚊.

其實佢地有 mud o吾同o既地方? 邊個好 D?

想知道o既原因係我想換左我部 FF02.

多謝大家幫我解答我o既難題。
作者: AMAT    時間: 2006-8-22 16:32
唔過五百就梗係TT01啦.......

TT01係入門級,TB02係中級車,前者可調性較低,後者可調性較高.

TB02係由TB EVO III變化過嚟.
作者: hyuen    時間: 2006-8-22 17:11
多謝你既幫忙。

其實, 我已經係孖星個網到睇過, 但係我覺得佢地好 similar。 所以我先問一問好 professional  o既大家。
作者: 中遠    時間: 2006-8-22 17:26
about 500 to 600。。。
作者: SPOONACCORD    時間: 2006-8-22 20:29
tt-01我覺得入手幾好~~
作者: hyuen    時間: 2006-8-22 21:27
咁  TB02 幾多錢呀?
作者: AMAT    時間: 2006-8-22 21:33
原帖由 hyuen 於 2006-8-22 21:27 發表
咁  TB02 幾多錢呀?

好似五百零到.....
作者: hyuen    時間: 2006-8-22 21:44
o甘呀...............
confusing!
兩架o既價錢都差o吾多。
作者: AMAT    時間: 2006-8-22 21:49
原帖由 hyuen 於 2006-8-22 21:44 發表
o甘呀...............
confusing!
兩架o既價錢都差o吾多。

咩呀,TT01三百六十至三百七十元起咋播......

同埋戰鬥力都有分別喎....哈!
作者: hyuen    時間: 2006-8-22 21:53
huh!
比人 misleading o左 tim.
作者: AMAT    時間: 2006-8-22 21:59
俾我玩TT01,我唔會成架車買囉......

因為宜家實在太多版友,買咗成架車,要咗個殼,放咗個車架.....全新未砌多的是~哈!
二百蚊執套返嚟,自己再配殼,仲抵玩~
作者: hyuen    時間: 2006-8-22 22:11
o甘都比你諗到!
不過聼落好似有 D 煩同複雜咁 wor.
作者: CIVIC    時間: 2006-8-22 22:14
原帖由 hyuen 於 2006-8-22 22:11 發表
o甘都比你諗到!
不過聼落好似有 D 煩同複雜咁 wor.

點會複雜呀!
作者: AMAT    時間: 2006-8-22 22:17
原帖由 CIVIC 於 2006-8-22 22:14 發表

點會複雜呀!

係囉,買返嚟咪又係咁砌....
作者: hyuen    時間: 2006-8-22 22:29
我明你地o既意識。

Actually, 我想問一問 FF02 車殼可o吾可以係 TT01 同 TB02 到用?

如果 fit 的話, 我洗o吾 洗係個殼到 drill 過 D holes?

thx
作者: AMAT    時間: 2006-8-22 22:32
原帖由 hyuen 於 2006-8-22 22:29 發表
我明你地o既意識。

Actually, 我想問一問 FF02 車殼可o吾可以係 TT01 同 TB02 到用?

如果 fit 的話, 我洗o吾 洗係個殼到 drill 過 D holes?

thx

可以用到,唔駛鑽過.
作者: hyuen    時間: 2006-8-22 22:49
o甘又o吾同講法啦!
作者: AIBO    時間: 2006-8-22 23:48
原帖由 hyuen 於 2006-8-22 22:29 發表
我明你地o既意識。

thx

TT-01就唔駛,但TB-02就要.
TB-02殼柱得一SET,未必個個星星殼都岩.
特別係車頭一對,就一定要開過.
作者: EricRC    時間: 2006-8-23 09:15
drill多兩個hole咪係囉,我都係咁,一個殼玩兩部車~~
作者: hyuen    時間: 2006-8-24 19:21
我想 TT01 係我現時o既目標。  第一賈錢平,第二我都吾會點改裝部新車(最多都係換個新 motor, 因爲舊果個壞左)。 油壓都o吾洗買, 因爲部舊車已經有。

我想問問大家, 其實有o吾辦法係落雨o既時候玩可以令到架車入邊 d 電子野o吾怕 wet? 有無一 d 蓋可以買來 cover 個底版面? 主要都係用來 cover 個接信機, 電子變速之類o既電子野。

o吾該
作者: yuiche    時間: 2006-8-24 19:30
原帖由 hyuen 於 2006-8-24 19:21 發表
我想 TT01 係我現時o既目標。  第一賈錢平,第二我都吾會點改裝部新車(最多都係換個新 motor, 因爲舊果個壞左)。 油壓都o吾洗買, 因爲部舊車已經有。

我想問問大家, 其實有o吾辦法係落雨o既時 ...
唔改車先要買tb02........跑街唔改都好快.....set膠camper賣幾十蚊益自己友又得,自己用都得....

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2