RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 求教: 車呔安裝問題 [打印本頁]

作者: hkopium    時間: 2006-8-26 12:45
標題: 求教: 車呔安裝問題
Sorex 呔, Sorex 呔膽, Sorex 轆...

安裝呔內膽時, 要唔要落膠水? 落係外層 (呔果邊)? 定內層 (轆果邊)?
作者: 好立克    時間: 2006-8-26 13:11
原帖由 hkopium 於 2006-8-26 12:45 發表
Sorex 呔, Sorex 呔膽, Sorex 轆...

安裝呔內膽時, 要唔要落膠水? 落係外層 (呔果邊)? 定內層 (轆果邊)?

唔要掛......
唔玩Drift咩
作者: hkopium    時間: 2006-8-26 13:52
原帖由 好立克 於 2006-8-26 13:11 發表

唔要掛......
唔玩Drift咩

我早輪大整架 CM 變 CGM... 我主打依然係 Drifting.

之後, 又好 C food hand 地用後備 parts 整多左架 CM 出黎學下玩 Racing "pon pon" 車
作者: 中遠    時間: 2006-8-26 13:53
唔使都得。。。
作者: yuiche    時間: 2006-8-26 13:56
原帖由 中遠 於 2006-8-26 13:53 發表
唔使都得。。。
sorex唔用一定飛出o來
作者: hkopium    時間: 2006-8-26 14:06
原帖由 yuiche 於 2006-8-26 13:56 發表
sorex唔用一定飛出o來

我打算淨係係車呔內邊 (近車身果邊) 落 tyre glue. Okay 嗎? 因為外邊 (對外果邊) 落, 旱左之後會好醜樣.
作者: yuiche    時間: 2006-8-26 16:05
原帖由 lung 於 2006-8-26 14:03 發表

你講條呔膽會飛出黎??!!
條o太會飛出o來
作者: yuiche    時間: 2006-8-26 16:06
原帖由 hkopium 於 2006-8-26 14:06 發表

我打算淨係係車呔內邊 (近車身果邊) 落 tyre glue. Okay 嗎? 因為外邊 (對外果邊) 落, 旱左之後會好醜樣.

唔得...唔係一定甩
作者: SUNNY888    時間: 2006-8-26 16:12
原帖由 hkopium 於 2006-8-26 14:06 發表

呔膽吾使黐,但車呔同車軨就一定要黐,要黐兩邊.仲要黐得實.
如果吾係,架車片幾個彎就會甩出黎.
到時連條呔都會爛埋.

仲有黐呔前最好先洗乾淨D呔用軡.咁先黐得實.
至於黐得靚吾靚就要睇手勢.
手勢好黐完吾會(醜樣)架.
作者: hyuen    時間: 2006-8-27 15:21
原帖由 hkopium 於 2006-8-26 13:52 發表

我早輪大整架 CM 變 CGM... 我主打依然係 Drifting.

之後, 又好 C food hand 地用後備 parts 整多左架 CM 出黎學下玩 Racing "pon pon" 車

depend how do you drift. Cuz mine will still come off a bit when I drift 得太勁。

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2