RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: Sakura S 條A臂,有冇出金屬嫁呢?? [打印本頁]

作者: hinwong    時間: 2011-3-6 22:20
標題: Sakura S 條A臂,有冇出金屬嫁呢??
如題, 知既ching 介紹下. thx
作者: lung_zmc    時間: 2011-3-6 22:29
無~~~~~~~~
作者: hinwong    時間: 2011-3-6 22:31
無~~~~~~~~
lung_zmc 發表於 2011-3-6 22:29

oh....我覺得好快撞爛.....兩日我已經爛曬前後搖臂馬...換左金屬, 下次應該係斷a 臂...哈哈
作者: carvenchow    時間: 2011-3-6 22:35
回復 3# hinwong

快車係盡量把車架本身重量減低...

同埋d膠料係臂碼原裝較易爆之外...其他唔係大炒都未爆過...
作者: hinwong    時間: 2011-3-6 22:38
回復  hinwong

快車係盡量把車架本身重量減低...

同埋d膠料係臂碼原裝較易爆之外...其他唔係大 ...
carvenchow 發表於 2011-3-6 22:35

係咩...放心曬
作者: lung_zmc    時間: 2011-3-6 22:39
回復 3# hinwong

斷左 買番都係好平  去得玩快車 點都要 有d parts 臂 皮帶  轉向杯 果d 都應該買定d
作者: hinwong    時間: 2011-3-6 22:42
回復 6# lung_zmc

我明會爛呀, 不過最怕山長水遠,去到爛左冇得玩... 都係要買定d 旁身
作者: hkwcc00    時間: 2011-3-6 22:46
金屬撞到變型,換起上黎咪仲貴
作者: seven    時間: 2011-3-6 22:55
練好手車實際D
作者: kennywch    時間: 2011-3-6 23:41
Sakura Zero 都唔用金屬A臂啦!你再睇吓其他頂級車,例如:tamiya 417、T3 2011、Associate T6
...........。
作者: ym-34    時間: 2011-3-7 00:29
GPM老展
作者: buzzybee82    時間: 2011-3-7 00:37
Sakura Zero 都唔用金屬A臂啦!你再睇吓其他頂級車,例如:tamiya 417、T3 2011、Associate T6
.... ...
kennywch 發表於 2011-3-6 23:41

如果要換, 孖星車係可以換金屬臂的.......不過係副廠出的
作者: seven    時間: 2011-3-7 13:14
如果要換, 孖星車係可以換金屬臂的.......不過係副廠出的
buzzybee82 發表於 2011-3-7 00:37

成份擔, 個覺得可以用金屬既位係轉向杯/尾hub

轉向杯king pin位比較易蝕, 兩者pin易虛

而A臂, C hub食力位, 大撞黎計, 金屬都會淆/斷
小撞, 膠應該都頂得住, 當然加硬/混碳好D

如果成份擔係金屬.... 金屬互磨, 感覺上有反效果,
二來.... 換其求一樣金屬好貴!
作者: buzzybee82    時間: 2011-3-7 15:00
成份擔, 個覺得可以用金屬既位係轉向杯/尾hub

轉向杯king pin位比較易蝕, 兩者pin易虛

而A臂, C  ...
seven 發表於 2011-3-7 13:14

我覺得 C座換金屬都ok既......有舊金屬係份擔裡面感覺上會整體硬淨左......其他部份用混炭件已經好夠玩
作者: BLS    時間: 2011-3-7 15:05
我覺得 C座換金屬都ok既......有舊金屬係份擔裡面感覺上會整體硬淨左......其他部份用混炭件已經 ...
buzzybee82 發表於 2011-3-7 15:00

你架417都換左金屬A臂,夠唔夠硬?
作者: buzzybee82    時間: 2011-3-7 15:08
你架417都換左金屬A臂,夠唔夠硬?
BLS 發表於 2011-3-7 15:05

你又知??(乜我有post過相出黎嗎???不記得了)
我對金屬臂係係架ta05度偷出黎的
作者: hardcore    時間: 2011-3-27 03:44
應該話sakura d膠料係雞d
作者: evojacky    時間: 2011-3-27 08:51
sakura 有隻+硬A臂 ka...
http://hk.3racing.hk/products.php?products_key=4955

如果用金屬A臂可能仲大件事,一撞係成個搖臂馬,轉向杯,..........都有事ar...!!
作者: chiuxxc    時間: 2011-3-27 11:29
辦法只有兩個 1買多d臂及臂碼做後備零件,2練好個人技術鑽研set車技巧多到車場向高手觀摩了解及發問(唔好怕羞呀)唔問好難會有人過料架!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2