RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: sakura s 不對稱 [打印本頁]

作者: oliver    時間: 2011-3-11 22:31
標題: sakura s 不對稱
波箱向左偏移有冇得執?

作者: GARY^^    時間: 2011-3-12 00:43
呢堆電子野放落SAKURA S會唔會大材小用左D呢
作者: antison    時間: 2011-3-12 02:38

試下加介子囉!不過唔係好明你點樣?
作者: ul8000kbs    時間: 2011-3-12 10:58
試下加介子囉!不過唔係好明你點樣?
antison 發表於 2011-3-12 02:38

似係塊底開d鏍絲孔開得唔岩位....................
作者: Lotus    時間: 2011-3-12 11:10
是泵把偏咋下?
如果波箱向左偏移,連帶好多野都唔準啦...
作者: ul8000kbs    時間: 2011-3-12 11:15
是泵把偏咋下?
如果波箱向左偏移,連帶好多野都唔準啦...
Lotus 發表於 2011-3-12 11:10

佢冇反轉...睇唔倒係波箱定bumper有問題....
作者: bigheman    時間: 2011-3-12 11:29
I also sew the shock looks unbalance. Will it just be the angle of view?
作者: 八旗統帥    時間: 2011-3-12 12:54
中到尾都有少少..睇下中座有無移位
作者: antison    時間: 2011-3-12 15:11
我諗係底板開窿的問題多啦,但應該唔影響行車的,算啦,一分錢,一分貨。
作者: nene    時間: 2011-3-13 13:57
好明顯睇到!!!!留意dwon stop 位!!!!!!
作者: carvenchow    時間: 2011-3-13 15:07
膠車太多野汁唔岩玩放左佢
作者: kkchung    時間: 2011-3-13 17:38
師兄加在相片的箭咀太細,看了很久才看到是指著上泵把板位置。是否說用大力收緊前波箱螺絲時變形,波箱防傾桿位置扭向右方、牛角扭向左方呢?
作者: nwm    時間: 2011-4-15 23:47
PHOTO HUNTING~
作者: oliver    時間: 2011-4-16 23:13
kkchung 發表於 2011-3-13 17:38
師兄加在相片的箭咀太細,看了很久才看到是指著上泵把板位置。是否說用大力收緊前波箱螺絲時變形,波箱防傾 ...

師兄可否post閣下的車子看看是否有同樣問題?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2