RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 冠軍車TC6 [打印本頁]

作者: sleepyleung    時間: 2011-3-22 22:12
標題: 冠軍車TC6
非常之精彩,只等機會,一氣呵成,一鼓作氣,一剎那間,一定要睇

http://www.youtube.com/watch?v=u6BGg4QAj-k&feature=player_embedded

作者: d.s    時間: 2011-3-22 22:19
超勁~!!!!!!!!!!!!
作者: 1524    時間: 2011-3-22 22:21
十分精彩!
作者: seven    時間: 2011-3-22 22:23
十分精彩!
1524 發表於 2011-3-22 22:21

好技術!
作者: hkwcc00    時間: 2011-3-22 22:26
TC6好車
作者: ilove-benz    時間: 2011-3-22 22:26
玩美國車喇
曰本車.....
作者: seven    時間: 2011-3-22 22:27
玩美國車喇
曰本車.....
ilove-benz 發表於 2011-3-22 22:26

人重要過架車....
作者: Delta.    時間: 2011-3-22 22:28
精彩精彩
作者: cvleung    時間: 2011-3-22 22:30
TC6 终於赢冠军了
作者: 車仔同學會    時間: 2011-3-22 22:30
精彩精彩
作者: 3BG    時間: 2011-3-22 22:32
真係好緊張.....
作者: po2    時間: 2011-3-22 22:32
精彩!!!!但如果係jv,頭車好早已俾二車過了,就算你啱線位都會俾人射,好多只識踩油吾識收油.
作者: sleepyleung    時間: 2011-3-22 22:33
人重要過架車....
seven 發表於 2011-3-22 22:27

同意,同意
作者: pcm118    時間: 2011-3-22 22:34
超精彩!!
作者: 老M    時間: 2011-3-22 22:37
非常之精彩,只等機會,一氣呵成,一鼓作氣,一剎那間,一定要睇
sleepyleung 發表於 2011-3-22 22:12

good!
作者: hkwcc00    時間: 2011-3-22 22:40
玩美國車喇
曰本車.....
ilove-benz 發表於 2011-3-22 22:26

依家玩緊櫻花,下一部如無意外都係TC6,日本車.......さようなら
作者: maxchow    時間: 2011-3-22 22:49
呀so屎終於起返少少頭。
作者: sex8088    時間: 2011-3-22 22:54
any ching know the TC6 spec? which esc, motor, gear, etc ?
作者: alex2k2    時間: 2011-3-22 22:57
精彩! TC6 "實力"表現!
作者: mos-leung    時間: 2011-3-22 23:01
回復 18# sex8088

作者: iwant2watch    時間: 2011-3-22 23:05
sleepyleung 發表於 2011-3-22 22:12

It was a dramatic result! TC6 had make the magic! Increditable! Excited!    Thks for sharing to 良哥!
作者: bigheman    時間: 2011-3-22 23:14
Great drivers!! Watching how the Yokomo driver very clam even under such pressure!!
作者: sleepyleung    時間: 2011-3-22 23:19
Great drivers!! Watching how the Yokomo driver very clam even under such pressure!!
bigheman 發表於 2011-3-22 23:14

今早你又唔比我跟著你如果唔係的話
作者: wiggles    時間: 2011-3-22 23:20
回復 1# sleepyleung
Good show.  Thanks for sharing this link.
作者: zivtong    時間: 2011-3-22 23:42
輸心理素質
帶頭太多個圈,一出錯,緊張
再錯,輸晒..
作者: bigheman    時間: 2011-3-22 23:42
今早你又唔比我跟著你如果唔係的話
sleepyleung 發表於 2011-3-22 23:19

A ya i dont drive that well ma, and dont want damage your car when i spin out lah. ;-)
作者: 水都丸    時間: 2011-3-22 23:53
回復  sex8088
mos-leung 發表於 2011-3-22 23:01

車尾咁似細個玩四驅車裝果d鳳尾咁既....
作者: buzzybee82    時間: 2011-3-22 23:54
真係一失足成千古恨........好精彩!!
作者: hknewton    時間: 2011-3-23 01:41
回復 20# mos-leung

e ... 車尾塊野有乜用 ??!
作者: 八旗統帥    時間: 2011-3-23 06:18
精采到震
作者: cht    時間: 2011-3-23 08:32
精彩精彩
作者: antison    時間: 2011-3-23 09:11
厲害,厲害!
作者: Tinng    時間: 2011-3-23 10:49
尾段頭車似乎林曬, 每隻彎都比TC6啄尾
作者: 水都丸    時間: 2011-3-23 11:15
尾段頭車似乎林曬, 每隻彎都比TC6啄尾
Tinng 發表於 2011-3-23 10:49

頭車一直想放甩後車用多左電,tc6一直留力等機會,所以有力迫頭車再放甩佢,真係好精彩!
當世界級高手比賽,大家技術、器材都咁上下時,相信已經唔再只係鬥車,而係鬥人、鬥心理
另一個境界的藝術.....
作者: 6181788    時間: 2011-3-23 11:23
RONALD明顯味SET 好車,佢頭3ROUND 也是1ST的,依加先第2算好勁喇...相比之下德國仔仲慘,今埸影也不見
RONALD 架車,灣唔夠轉,而且2車殺上來,又有MISTAKE,不過FINAL1 叫做好好睇...ETS都悶左好耐
作者: ACDC    時間: 2011-3-23 11:49
玩美國車喇
曰本車.....

手 車 屎 玩 大 6 車 喇
美國車.....

o岩你呀~~愛國者~~
http://item.taobao.com/item.htm?id=2210030619
作者: Lomomo    時間: 2011-3-23 11:52
頭車一直想放甩後車用多左電,tc6一直留力等機會,所以有力迫頭車再放甩佢,真係好精彩!
當世界級高手 ...
水都丸 發表於 2011-3-23 11:15

對對~!

不過一般人只會覺得...."TC6係最勁", "冠軍車" , 呵呵....
作者: 水都丸    時間: 2011-3-23 12:06
對對~!

不過一般人只會覺得...."TC6係最勁", "冠軍車" , 呵呵....
Lomomo 發表於 2011-3-23 11:52

咁又好正常既,如果唔係點解d廠要咁高價請個出色既車手黎玩車呢
坦白講本身我諗緊買T3定係TC6好,依家睇完搞到我都有d想玩TC6
佢地比賽確實係有影響力既~~

減肥美容公司都會請人黎減肥然後做代言人增加公信力啦,同樣道理,欣宜就係好例子.....
作者: Lomomo    時間: 2011-3-23 12:12
咁又好正常既,如果唔係點解d廠要咁高價請個出色既車手黎玩車呢
坦白講本身我諗緊買T3定係TC6好,依家 ...
水都丸 發表於 2011-3-23 12:06

"d廠要咁高價請個出色既車手" 讚好~

買邊架車已經唔係重點, 嬴左冠軍就勁車, 然後有一大班人吹捧
作者: hinwong    時間: 2011-3-23 12:14
贏冠軍係可以証明. 有問題都係你既手指,唔係架車....哈 . lee個都係我預到既最大障礙..........
作者: Lomomo    時間: 2011-3-23 12:28
贏冠軍係可以証明. 有問題都係你既手指,唔係架車....哈 . lee個都係我預到既最大障礙..........
hinwong 發表於 2011-3-23 12:14

不能荀同, 車架以外, 仲有好多因素

車款性能上太接近
證明到的是車手實力+運氣既表現
作者: EVO4    時間: 2011-3-23 12:33
TC-6 果然係一駕好車。
作者: tekin708    時間: 2011-3-23 12:50
good car....
作者: 極速    時間: 2011-3-23 12:52
Outstanding driver!
作者: BLS    時間: 2011-3-23 12:57
坦白講本身我諗緊買T3定係TC6好,依家 ...
水都丸 發表於 2011-3-23 12:06

真奇怪, RONALD VOLKER 今年ETS 連續4場TQ, 3場第一, 今場第二..
點解又唔見多人玩呢
作者: BLS    時間: 2011-3-23 13:00
RONALD明顯味SET 好車,佢頭3ROUND 也是1ST的,依加先第2算好勁喇...相比之下德國仔仲慘,今埸影也不見
RONAL ...
6181788 發表於 2011-3-23 11:23

對~ 今場叫好睇, 上過幾場RONALD 無人追到佢
今場架TC6 又轉, 加速又快~
作者: Lomomo    時間: 2011-3-23 13:02
真奇怪, RONALD VOLKER 今年ETS 連續4場TQ, 3場第一, 今場第二..
點解你又唔諗下呢
BLS 發表於 2011-3-23 12:57

因為有人貼TC6嬴的一場, 只睇今場! 追捧追捧! 嘿嘿嘿
作者: BLS    時間: 2011-3-23 13:03
因為有人貼TC6嬴的一場, 只睇今場! 追捧追捧! 嘿嘿嘿
Lomomo 發表於 2011-3-23 13:02

看來大家只睇工房吧~
作者: Lomomo    時間: 2011-3-23 13:03
對~ 今場叫好睇, 上過幾場RONALD 無人追到佢
今場架TC6 又轉, 加速又快~
BLS 發表於 2011-3-23 13:00

對對, TC6車手好狠, 追擊住頭車, 好睇
作者: Lomomo    時間: 2011-3-23 13:05
看來大家只睇工房吧~
BLS 發表於 2011-3-23 13:03

Ching你都貼下RONALD嬴的那幾場,
我想睇架, 擴闊下視野
作者: BLS    時間: 2011-3-23 13:07
對對, TC6車手好狠, 追擊住頭車, 好睇
Lomomo 發表於 2011-3-23 13:03

TC6車手Juho Levanen 過往成績都是在A組中游位置, 相信他今場贏車亦很意外~
作者: BLS    時間: 2011-3-23 13:07
Ching你都貼下RONALD嬴的那幾場,
我想睇架, 擴闊下視野
Lomomo 發表於 2011-3-23 13:05

可睇下呢個網
http://ets.redrc.net/
作者: Lomomo    時間: 2011-3-23 13:10
相信TC6車手Juho Levanen 亦很意外今場能夠勝出,
過往ETS賽事都是TAMIYA 和YOKOMO 天下..
BLS 發表於 2011-3-23 13:07

客觀地, 佢今場表現真係勇猛, 讚!
無疑其他車款都嬴下, 可以令車手同車廠不斷改進, 好事好事
作者: Lomomo    時間: 2011-3-23 13:12
可睇下呢個網
BLS 發表於 2011-3-23 13:07

正正! 謝謝Ching!
作者: BLS    時間: 2011-3-23 13:13
客觀地, 佢今場表現真係勇猛, 讚!
無疑其他車款都嬴下, 可以令車手同車廠不斷改進, 好事好事
Lomomo 發表於 2011-3-23 13:10

對, 多D唔同車贏下好睇得多~
作者: t2    時間: 2011-3-23 13:20
好明顯Ronald架車有d問題, 見佢控得好辛苦.
作者: Lomomo    時間: 2011-3-23 13:26
t2 發表於 2011-3-23 13:20

好欣賞Ronald, 係Juho猛攻下, 佢都守到3個圈,
如果有留意, 佢係Juho過頭之後第二個彎, 已經立即收復失地,
可惜之後又失誤了
作者: BLS    時間: 2011-3-23 13:28
t2 發表於 2011-3-23 13:20

好明顯唔夠轉
作者: Tinng    時間: 2011-3-23 13:43
當世界級高手 ...
水都丸 發表於 2011-3-23 11:15

我覺得頭車好似有機件問題, d彎全部都早收...
作者: lung1    時間: 2011-3-23 13:51
我覺得頭車好似有機件問題, d彎全部都早收...
Tinng 發表於 23/3/2011 01:43 PM

Volker said his lack of pace was due to his car having ‘zero’ traction in the opening laps and with no confidence in it he now plans to run his second chassis in the events deciding race.  The reigning European Champion said running the second car, which has a different chassis plate, is a huge risk but needs to be taken if he is to have any chance of securing his fourth consecutive ETS victory.
作者: wlc    時間: 2011-3-23 16:10
超精彩!!
作者: touringkelly    時間: 2011-3-23 16:26
勁, 我都覺得心理質素可能比車架質素還重要....
作者: 水都丸    時間: 2011-3-23 16:49
勁, 我都覺得心理質素可能比車架質素還重要....
touringkelly 發表於 2011-3-23 16:26

對於高手比賽就係…但對技術未到家嘅車手黎講…都係必先利其器重要d
作者: Lomomo    時間: 2011-3-23 16:55
對於高手比賽就係…但對技術未到家嘅車手黎講…都係必先利其器重要d
水都丸 發表於 2011-3-23 16:49

技術未到家的話, 玩嬴過冠軍的頂級車就會到家?
作者: cpkd    時間: 2011-3-23 18:11
精彩,精彩,正呀。
作者: Allan007    時間: 2011-3-23 18:43
精彩!!!!但如果係jv,頭車好早已俾二車過了,就算你啱線位都會俾人射,好多只識踩油吾識收油.
po2 發表於 2011-3-22 22:32

嚮JV我諗第一個灣就炒埋一碟lu。重有,點解人地條track冇角鐵o既?
作者: po2    時間: 2011-3-23 19:41
嚮JV我諗第一個灣就炒埋一碟lu。重有,點解人地條track冇角鐵o既?
Allan007 發表於 2011-3-23 18:43

jv免費公家場,冇計...
作者: BLS    時間: 2011-3-23 20:12
Allan007 發表於 2011-3-23 18:43

唔好睇少片中條track 既木條, 撞起上黎仲勁過撞角鐵
作者: pplu    時間: 2011-3-23 20:54
手 車 屎 玩 大 6 車 喇
美國車.....

o岩你呀~~愛國者~~
ACDC 發表於 2011-3-23 11:49

Bingo...
作者: gtimax    時間: 2011-3-23 21:08

tc6 尾bumper非常攪笑
$2550 超吸引,今代冇上次唔夾孔位問題,OK
volker完全不在狀態,部車無traction唔cool灣
其實每次有新車出,其他車手都會突然失準, 比面派對啦..........
作者: 水都丸    時間: 2011-3-23 21:33
技術未到家的話, 玩嬴過冠軍的頂級車就會到家?
Lomomo 發表於 2011-3-23 16:55

師兄咁講又未免有點兒......囉......
不過一dd啦,玩T3、蛇仔呢d頂級車玩得差過同場玩TL01、TT01既人都大有人在....
咁當然香港有好多有錢人,一玩就買哂頂級野黎玩唔出奇既,仲好佩服添,可能果群就係呢d有錢既新手啦
玩車要玩得好,最先決係要努力練習、試唔同setting呢d常識應該唔會冇人唔知
但連車架都唔正形想練得好就相信有d難度囉....
買得呢d頂級車,跟足原裝setting都唔會難跑得去邊
對提升技術的確會有幫助既
作者: cvleung    時間: 2011-3-23 23:46
其實我都算新手,剛剛入左tc6, 車費二千幾,冇乜options要補(可能因為冇出), 架車落地幾好控制,直路好定,入彎又順,都幾滿意,遲D轉用yokomo牙义玩下先
作者: colekoo    時間: 2011-3-25 22:32
場比賽好緊張,攻守緊湊,車手的心理質素甚為重要,謝謝分享!
作者: royhk02    時間: 2011-3-27 11:20
Top 好神

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2