RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 想問下TA05 V2 倒車時窒窒下係咩問題??? [打印本頁]

作者: 大便丸    時間: 2011-3-25 21:14
標題: 想問下TA05 V2 倒車時窒窒下係咩問題???
岩岩砌好
比油無事
倒車窒窒下
有時倒車仲無反應
作者: wrxsti    時間: 2011-3-25 22:07
系5系之控SET吾正中間?
作者: 小朋友    時間: 2011-3-25 22:11
岩岩砌好
比油無事
倒車窒窒下
有時倒車仲無反應
大便丸 發表於 2011-3-25 21:14

咩摩打電變 & set左中位未?
作者: 大便丸    時間: 2011-3-25 22:14
咩摩打電變 & set左中位未?
小朋友 發表於 2011-3-25 22:11

可唔可以教下我點SET
摩打電變係呢個

登錄/註冊後可看大圖

無說明書

超新手
用緊GT3B
作者: 小朋友    時間: 2011-3-25 22:22
可唔可以教下我點SET
摩打電變係呢個

無說明書

超新手
用緊GT3B
大便丸 發表於 2011-3-25 22:14

呢款我唔識!幫唔到你!
作者: 大便丸    時間: 2011-3-25 22:22
回復 5# 小朋友
OMFG

作者: 小朋友    時間: 2011-3-25 22:44
回復  小朋友
OMFG
大便丸 發表於 2011-3-25 22:22

你問賣俾你果間鋪囉~
作者: 7.4V    時間: 2011-3-25 22:51
Hi, this problem may be due to the setting of your control.
May be, the ABS is activated.

Try it!
Bye!
作者: kennywch    時間: 2011-3-25 23:57
我之前都係用這個電變(無感應線的model),每次當充滿电的時候,後退只得約三成的速度,當玩到約三分鐘之後,退後就窒窒吓,四分鐘之後,就無法後退,但向前是正常,玩到約九分鍾才開始無電,佢跟果張說明書又睇唔明,真係比佢玩死,早幾個月前因電變的風扇突然停轉,因而使它過熱而消毀,之後就轉用speed passion 2.0 pro。(因為它已跟program card ,所以好容易set ,又有Lipo auto cut off。)
作者: 大便丸    時間: 2011-3-26 08:51
Hi, this problem may be due to the setting of your control.
May be, the ABS is activated.

Try it ...
7.4V 發表於 2011-3-25 22:51

I will try it tonight
thanks
作者: 大便丸    時間: 2011-3-26 08:53
我之前都係用這個電變(無感應線的model),每次當充滿电的時候,後退只得約三成的速度,當玩到約三分鐘 ...
kennywch 發表於 2011-3-25 23:57

會唔會係控setting問題???
我架車岩岩砌起果陣
隊舊新電(未差過)落去倒車係好正常
係個控度唔小心禁左d野就變左咁(好似係trim)
作者: 7.4V    時間: 2011-3-26 23:25
can you 'reset' the control to factory default.

Now, I use Speed Passion, very nice and easy to set.
But, a bit expensive !
作者: chanavis    時間: 2011-3-27 01:33
好大機會係因為CONTROL!!!你試下RESET支控啦!!!
作者: 大便丸    時間: 2011-3-27 08:08
唔該晒各位CHING
係控同埋中位問題
而家順到落左KY咁

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2