RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手遙控一問 [打印本頁]

作者: kekevin    時間: 2011-4-20 12:30
標題: 新手遙控一問
想問下大部份控都行2.4G,但係平既$3xx,貴既千幾蚊,其實有咩分別,大家又有咩建議for新手?
作者: hinwong    時間: 2011-4-20 12:36
回復 kekevin 的帖子

首要係buget幾多先...fuction 無限多...我之前都係用幾百蚊果d, 不過轉灣個線性, 同中價果d又真係唔同, 再貴d, 會唔會再好d, 就未有錢試啦....
作者: Lomomo    時間: 2011-4-20 12:47
回復 hinwong 的帖子

一份錢, 一份貨, 線性係強左, 準左

千其唔好誤解, 個控既線性同手車可以完全無關,
拿住千幾蚊控, 手車... 絕對可以唔及拿住個大陸平控
多的是...
作者: OzAndy    時間: 2011-4-20 13:04
1: Budget = ?
2: Balance: 你會5會拿 <$300 國產控 去控一部 >$3000 的車, 我就不會.
3: GUESS 我估(冇根據) : 貴控和平控會5會同 computer mouse 一樣, 只不過貴既resolution 高的, data sampling 高的. 會5會系ching 講果的"線性".
作者: harobt    時間: 2011-4-20 20:08
回復 OzAndy 的帖子

我支持
作者: OzAndy    時間: 2011-4-20 20:12
回復 harobt 的帖子

你買左未?.........
作者: kennywch    時間: 2011-4-20 20:24

攞住個貴控,人有信心咗,個樣又靚仔咗,自然手車都好好多

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2