RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: Team Powers 車軨改善問題 [打印本頁]

作者: rc.explorer    時間: 2011-4-21 00:08
標題: Team Powers 車軨改善問題
由於收到不同用家投訴有關於TP車軨容易爛的問題, 所以本公司已把車軨的物料和一些結構已改過來, 新款車軨會比之前的車軨更耐用, 沒有這麼容易破裂. 下周開始推出市埸的套裝車軚都會用這款新車軨. 敬請大家留意.

https://jk.rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=attachment&aid=NDg2ODc2fGM1Y2M0NmE0MmI4Zjk2N2Y4YjNhZjdhMTlkMDBiNDA2fDE3MjcyNTU4NzE%3D&request=yes&_f=.jpg

作者: DLS    時間: 2011-4-21 00:18
Support!!!
作者: lionpp    時間: 2011-4-21 00:33
回復 rc.explorer 的帖子

咁幾時改埋D呔呀,果D 36R咁易過熱,D膽又咁易散,夏天想買黎玩都幾難
作者: alex2k2    時間: 2011-4-21 00:34
最好分開呔和ling咁賣啦! 還有出40R就好了!
作者: KENNY110    時間: 2011-4-21 00:34
請問新貨同舊貨包裝有分別嗎?
定市面上既舊貨己回收,只會有新貨賣?thx!!
作者: bb149    時間: 2011-4-21 00:34

作者: rc.explorer    時間: 2011-4-21 00:42
KENNY110 發表於 2011-4-21 00:34
請問新貨同舊貨包裝有分別嗎?
定市面上既舊貨己回收,只會有新貨賣?thx!!

市面上應已沒有舊貨. 下周先會有新貨.
作者: carvenchow    時間: 2011-4-21 00:56
小弟在小撞之下反而係中間個度爆...

而且而經第3隻爆了
作者: hinwong    時間: 2011-4-21 00:59
我冇撞,都無啦啦走nut 轆
作者: 大朋友    時間: 2011-4-21 09:08
support, 咁鼻屎問題又點解決呢?
作者: jf813    時間: 2011-4-21 09:21

作者: LoFi    時間: 2011-4-21 10:21

會唔會新價 ?  
作者: mazda787B    時間: 2011-4-21 10:30
車呔要有分開賣,要32,36,40R,如果唔係裝唔到自己想要的呔膽及OFFSET的鈴,價錢合理的話,唔玩蘇記,必定轉會玩TP,支持本地企業,THX
作者: GARY^^    時間: 2011-4-21 10:36
回復 mazda787B 的帖子

x99999
作者: billy54321    時間: 2011-4-21 10:44
mazda787B 發表於 2011-4-21 10:30
車呔要有分開賣,要32,36,40R,如果唔係裝唔到自己想要的呔膽及OFFSET的鈴,價錢合理的話,唔玩蘇記,必定轉會玩 ...

Agree, support!!
作者: Lomomo    時間: 2011-4-21 10:50
rc.explorer 發表於 2011-4-21 00:08
由於收到不同用家投訴有關於TP車軨容易爛的問題, 所以本公司已把車軨的物料和一些結構已改過來, 新款車軨會 ...

淨係換呤, 都唔會買住啦....
$150 ,都無自砌SOREX既耐用度一半!
賣$100左右先會再考慮

作者: GigaRacer    時間: 2011-4-21 11:24

I want to ask.... I have a Team Power 5000 Lipo, got expended after about 10-15 times.  The case was broken by the cells.  What should I do?  

Besides, it said 2P 1S, but inside has 4 cells, 2P2S.  
作者: M14EBR    時間: 2011-4-21 11:28
回復 mazda787B 的帖子

support!!
作者: IBM    時間: 2011-4-21 14:16
實在令人鼓舞

能夠承認缺點是勇氣, 能夠作出改善是魄力

全球車呔市場是塊肥豬肉, 一旦開發成功, 真係坐係度收錢

加油
作者: rc.explorer    時間: 2011-4-21 17:00
IBM 發表於 2011-4-21 14:16
實在令人鼓舞

能夠承認缺點是勇氣, 能夠作出改善是魄力

謝謝你的支持!
作者: ftcph    時間: 2011-4-21 20:57
啲鈐真係差,收哂油都一碰就爆,為有改進技術唔好炒
作者: g679654    時間: 2011-4-21 22:03
希望有40R
作者: g679654    時間: 2011-4-22 10:27
IF BOUGHT, CAN CHANGE NEW?(IF PACKAGE GOOD CONDITION)
作者: lukiluk    時間: 2011-4-22 10:38
Support!
作者: loktin    時間: 2011-4-22 18:18

good...................
作者: salton    時間: 2011-4-22 21:35
TEAMPOWERS 加油!
我和马达王在国内场地用TP36R已经试到和SOREX 36R完全一样的圈速,胎皮的表现很棒!

作者: topgun2009    時間: 2011-4-24 08:25
Support!!
作者: DicksonGlacier    時間: 2011-4-24 09:57
軚真係冇咩問題,但係對鈴我自己一碰就冇左。想介返軚面落黎用,又做唔到。
作者: 大朋友    時間: 2011-4-24 10:33
介啦, 我都介左出來放在yokomo呤上用
作者: racingwu    時間: 2011-4-25 23:49
salton 發表於 2011-4-22 21:35
TEAMPOWERS 加油!
我和马达王在国内场地用TP36R已经试到和SO ...

請問是否在一樣的令,胆條件下造一样的圈速?
作者: topgun2009    時間: 2011-4-26 16:38
大朋友 發表於 2011-4-24 10:33
介啦, 我都介左出來放在yokomo呤上用

請問yokomo呤是否撞都唔會爛? 如果係我都想試下.
作者: 大朋友    時間: 2011-4-26 17:10
topgun2009 發表於 2011-4-26 16:38

都會烈, 但唔會好似t.p. 粉晒身
作者: Noir.KAZE    時間: 2011-4-26 17:56
topgun2009 發表於 2011-4-26 16:38

碟果隻會裂但係唔會碎哂
多柱式果隻就裂都冇裂過
作者: koeikoei    時間: 2011-4-27 00:36
Support!!!
作者: boyboy    時間: 2011-4-27 17:49
要出40R以上啦而家................
作者: salton    時間: 2011-4-29 13:05
racingwu 發表於 2011-4-25 23:49
請問是否在一樣的令,胆條件下造一样的圈速?

通常我们SOREX轮胎都是选用自己觉得比较合适的内胆跑,例如在上海军体场地我们比较多选用HARA V2黑色.  TP的轮胎我们直接用的PREGLUED的整套.
使用FXII胎水,用SOREX和TP的轮胎单圈基本一致.

在北京的WK室内车场,用了胎油和泰国的T-CUBE胎水,在当时地面温度只有18度的情况下,单圈比SOREX32也只慢0.1秒.左右
作者: racingwu    時間: 2011-5-3 22:28
明白.THX!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2