RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: set 車中位..系唔系有得賣個野~ [打印本頁]

作者: suenfor1987    時間: 2011-4-25 20:53
標題: set 車中位..系唔系有得賣個野~

登錄/註冊後可看大圖

set 車中位..系唔系有得賣個野~定住個位~thx~

作者: kkchung    時間: 2011-4-25 21:06
suenfor1987 發表於 2011-4-25 20:53
set 車中位..系唔系有得賣個野~定住個位~thx~

http://hk.3racing.hk/products.php?products_key=4718
SAK-51

登錄/註冊後可看大圖

作者: suenfor1987    時間: 2011-4-25 21:08
回復 kkchung 的帖子

ching 如果去買.....應該叫咩名..先岩,,,
作者: lung1    時間: 2011-4-25 21:14
suenfor1987 發表於 2011-4-25 21:08

ching 如果去買.....應該叫咩名..先岩,,,

轉向定位針
作者: suenfor1987    時間: 2011-4-25 21:22
回復 lung1 的帖子

thxthxthx~~
作者: michealp    時間: 2011-4-25 22:42
lung1 發表於 2011-4-25 21:14
轉向定位針

其實係唔係真係有用?
佢個原理係點, 睇唔明
除左 sakura 之外, 其他車用唔用得?
thx
作者: kkchung    時間: 2011-4-25 23:14
michealp 發表於 2011-4-25 22:42
其實係唔係真係有用?
佢個原理係點, 睇唔明
除左 sakura 之外, 其他車用唔用得?

3 Racing Sakura 轉向系統設計時特別做了這能固定正確轉向系統中位的定位柱位置。其他車轉向沒有做這定位用的設計,只能自己想方法確定轉向系統是在中央後再去設定轉向推捍。
作者: suenfor1987    時間: 2011-4-27 19:34

thxthx~!!!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2