RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 想買部Sakura S ZERO 玩請C兄比D意見! [打印本頁]

作者: timtim28    時間: 2011-5-13 22:25
標題: 想買部Sakura S ZERO 玩請C兄比D意見!
我可以話係新手一名第一次接觸touring希望大家比D意見!電子野方面大家有咩見意?控接收我有多數JV玩!謝謝
作者: lingchic    時間: 2011-5-13 22:31
凡Servo 用緊
作者: lingchic    時間: 2011-5-13 22:34
我Servo 用緊Savox SC-1251MG, 3百幾蚊幾OK
作者: sleepyleung    時間: 2011-5-13 22:53
lingchic 發表於 2011-5-13 22:34
我Servo 用緊Savox SC-1251MG, 3百幾蚊幾OK

我都係用巨炸
作者: timtim28    時間: 2011-5-13 23:01
謝謝c兄請問無刷電變摩打套裝有咩好介紹呢?如在JV玩多用幾多t摩打好?
作者: bbc147258369    時間: 2011-5-13 23:02
4.0+boost
作者: @JOLY@    時間: 2011-5-13 23:08
10.5T +TURBO
作者: hinwong    時間: 2011-5-13 23:13
回復 @JOLY@ 的帖子

like
作者: ccwong    時間: 2011-5-13 23:14
http://www.okhobby.com/product.php?id_product=1204
新手平平地買呢套8.5T無刷玩下先$650,遲下會TURBO有功能

作者: 1503    時間: 2011-5-14 02:13
hobbywing,
作者: 871158470    時間: 2011-5-14 14:33
依家樱花幾錢一架?(車架)
作者: RAY8813    時間: 2011-5-14 15:31
KWS $630 - $680
作者: timtim28    時間: 2011-5-14 20:33
回復 ccwong 的帖子

thx C兄!請問如果要hobbywing, 會貴好多嗎?
hobbywing,又有咩選擇呢,直上  120A又會唔會好D無咁熱可以玩耐D?

作者: kkchung    時間: 2011-5-14 20:44
timtim28 發表於 2011-5-14 20:33
回復 ccwong 的帖子

thx C兄!請問如果要hobbywing, 會貴好多嗎?

120A 同負載下正常溫度會低些。價錢很平只要約 870.00 左右,然後加台 dualsky XM540TF 馬達 約 $370.00 左右便可。
作者: timtim28    時間: 2011-5-14 22:12
回復 kkchung 的帖子

120A 有連摩打套裝嗎?而dualsky XM540TF 係幾多T呢?同邊到買會平D!仲想問吓跟車對呔得唔得洗唔洗換左佢先呢?
作者: hinwong    時間: 2011-5-14 22:16
價錢kws 間間都差唔多,, 120a 如果唔壞, 應該有排唔洗換, upgrade motor都唔洗換, 玩turbo又得,抵買

套呔換硬嫁啦, 日頭玩, 就換套40r呔, 夜晚玩, 就36r.
唔想自己痴就買team power 套裝 (套裝冇40r)

作者: timtim28    時間: 2011-5-14 23:34
回復 hinwong 的帖子

thx!C兄比我既意見咁我星期一可以出車啦
作者: hinwong    時間: 2011-5-14 23:45
回復 timtim28 的帖子

星期一晚, 唔落雨, 我都出...yeah

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2