RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 請問有冇多D awd改車Ge資了 [打印本頁]

作者: chokawai    時間: 2011-5-23 03:41
標題: 請問有冇多D awd改車Ge資了
都係買反家awd玩玩先.....想溫多d資了  <<< 請師兄門幫幫手唔該 >>>
作者: d.s    時間: 2011-5-23 06:16
你為乜而改?原裝只換啤鈴及四條呔已好好跑。
作者: kambox808    時間: 2011-5-23 06:47
chokawai 發表於 2011-5-23 03:41
都係買反家awd玩玩先.....想溫多d資了  >

為了改車而買車GOOD.........
作者: Motul    時間: 2011-5-23 09:00
回復 kambox808 的帖子

我覺得改車時候係最開心
作者: wislyho    時間: 2011-5-23 10:12
回復 chokawai 的帖子

If you want a fast car for racing buy AWD MA-010 DWS (orange car) : modify ball diff. (kyosho), bearings, add FET, quick motor, alloy motor holders, rear shocks, lowering springs, wheel and tyries. Ready to Race
If you want to drift just need a set of bearings, wheel and tyries. Ready to Drift
作者: wislyho    時間: 2011-5-23 10:14
I think you should go to CT and check out with the C Hing, you will save a lot of time and money....
作者: kambox808    時間: 2011-5-23 11:07
回復 Motul 的帖子

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ GOOD.
作者: Motul    時間: 2011-5-23 11:19
各位師兄
我又想問少少野~AWD 裝 MCLAREN F1 或者 LAMBO LP640-SV 等等的一類闊殼~
有無咁大OFFSET 既AWD鈴可以配合到這類咁闊既殼呢?
作者: chokawai    時間: 2011-5-23 12:04
wislyho 發表於 2011-5-23 10:14
I think you should go to CT and check out with the C Hing, you will save a lot of time and money.... ...

唔係好 明
作者: wislyho    時間: 2011-5-23 13:31

去Club Track問問D師兄既意見, 唔洗買錯野就save$$$$$囉
係Club Track道玩D師兄好好嫁
http://www.hk-minirc.org/blog

作者: wislyho    時間: 2011-5-23 13:47

當然有啦, 頭鈴闊到3.5, 尾鈴3度都有.
其實D offset 用窄D都冇問題既, 不過就要睇下自己喜歡用咩啦, 因為唔同闊度會改變嫁車D Handling.
作者: chokawai    時間: 2011-5-23 13:57
wislyho 發表於 2011-5-23 13:31
去Club Track問問D師兄既意見, 唔洗買錯野就save$$$$$囉
係Club Track道玩D師兄好好嫁
http://w ...

唔該師兄..........
作者: wislyho    時間: 2011-5-23 14:11

唔洗唔該可能到時CT見
作者: Motul    時間: 2011-5-23 18:28

回復 wislyho 的帖子

Thank 師兄
今日行左成個下午kws
一路行一路上工房 ,好彩你話我知,好容易搵到d大offset 鈴
終於儲齊零件砌我第一部awd喇

作者: Sunday_Driver    時間: 2011-5-23 19:31
Motul 發表於 2011-5-23 18:28

Thank 師兄

有人買車改車為影相 post 相

有人改車為左好跑 d

諗下改車為乜
作者: OoCIRCUSoO    時間: 2011-5-23 21:03

Club Track~IS GOOD
作者: henry888    時間: 2011-5-25 02:09
Sunday_Driver 發表於 2011-5-23 19:31
有人買車改車為影相 post 相

有人改車為左好跑 d

有d人為影一個好7大個既車頭章而買車
作者: killermomo    時間: 2011-5-25 12:28
Motul 發表於 2011-5-23 18:28

Thank 師兄

師兄, 我都掙塊電路版同 servo齒就搞掂, 請問塊2.4g版要幾錢啊?
作者: d.s    時間: 2011-5-25 12:33
killermomo 發表於 2011-5-25 12:28
師兄, 我都掙塊電路版同 servo齒就搞掂, 請問塊2.4g版要幾錢啊?

around$5xx-$6xx
作者: killermomo    時間: 2011-5-25 13:14
回復 d.s 的帖子

Thank you Ching....
塊版越出越貴.....2手又無人放
唯有等....

作者: Motul    時間: 2011-5-25 13:32
回復 killermomo 的帖子

師兄,我買的2.4g awd板$570 ,出晒血,我仲未砌好,
希望同你架車車一齊出世
作者: killermomo    時間: 2011-5-25 13:45

hehe 我本身有一部 awd ....
e家用d頭頭尾尾諗住執多部黎玩下 90mm d車仔....
but 塊版就已經可以差不多買到部 sukura zero 啦......唉...等2手d ching 放 lu...
不過你上車場都可以 call 我地架....我係長期新手 ^0^
作者: Motul    時間: 2011-5-25 17:43

塊板真係好貴,師兄話唔定你可能等到塊8粒fet既超值品
我未上過車場係一個新牌仔,淨係有部02 am 原裝車係屋企玩,超低技術,
我架Awd 塊板servo 摩打果部分好難砌,完成之後到時等你教我玩喇
作者: kambox808    時間: 2011-5-25 18:34
Motul 發表於 2011-5-23 09:00

我覺得改車時候係最開心

我都係一洗錢就好開心
作者: Motul    時間: 2011-5-26 08:58

你有錢就緊係可以啦~
我要儲好耐先可以買到嫁~
作者: killermomo    時間: 2011-5-26 09:08

http://www.zclub.com.tw/discuz/forum-viewthread-tid-79344.html

Ching 上呢條 Link, 台灣車友好有心機, 應該幫到下手架...
作者: kambox808    時間: 2011-5-26 10:43

我不是有錢只是有錢先改,無錢就今玩唔改.
作者: rcpop    時間: 2011-5-26 14:01
chokawai 發表於 2011-5-23 03:41
都係買反家awd玩玩先.....想溫多d資了  >

師兄有空可以 帶架車上 MMS 走轉... 到時問問D師兄意見又可以即場買PARTS SET 車..http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=159734&extra=page%3D1

作者: Motul    時間: 2011-5-27 16:26

個教學好有幫助,我砌好了
師兄你地架車,機板同摩打中間會唔會加d野隔一隔d炭屎?
作者: Sunday_Driver    時間: 2011-5-27 20:50
Motul 發表於 2011-5-27 16:26

個教學好有幫助,我砌好了

你認為有用咪加, 冇用咪 ....

" .. 我要儲好耐先可以買到嫁~ "
所以就唔好亂咁晒錢買option parts
作者: Sunday_Driver    時間: 2011-5-27 21:08
wislyho 發表於 2011-5-23 10:12

If you want a fast car for racing buy AWD MA-010 DWS (orange car) : modify bal ...

樓主睇度你嫁PN雙a臂4驅, 可能會流晒口水
作者: wislyho    時間: 2011-5-27 22:07

回復 Sunday_Driver 的帖子

嫁PN車是我朋友的,我只是幫佢修理姐.
不過原裝易set得多和已經很好跑, 最重要的是輕很多.

作者: Alotom    時間: 2011-5-27 22:34
killermomo 發表於 2011-5-26 09:08

http://www.zclub.com.tw/discuz/forum-viewthread-tid-79344.html

果然係不朽巨著,佩服佩服。
作者: wislyho    時間: 2011-5-28 00:52

其實買嫁MA-010 DWS都係$1300蚊,加珠叉,X-Speed麾打同卑鈴已經好好跑.
如果要快D先加FET同快麾打,唔洗砌得今身苦呀.....
不過如喜歡砌的樂趣貴少少買散件砌都冇所為既.

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2