RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 4F200LM 解毒治療 [打印本頁]

作者: tscc    時間: 2011-6-7 21:28
標題: 4F200LM 解毒治療

見到wave師兄的華記像真機post, 當場痕癢不止, 為免病發身亡, 今日去了kws放血即時止痕

作者: samho2088    時間: 2011-6-7 21:38
有錢人
作者: littlesnakes    時間: 2011-6-7 21:51
非常有錢
作者: klw915    時間: 2011-6-7 22:54
真係幾靚仔
不過以我咁嘅技術,都係玩唔掂呢部野
作者: wave    時間: 2011-6-8 08:39
tscc 發表於 2011-6-7 21:28
見到wave師兄的華記像真機post, 當場痕癢不止, 為免病發身亡, 今日去了kws放血即時止痕

恭喜晒ching.
我原本放底左冇玩電直幾年,都係比華記哩隻野"了"起條根

作者: watchmanll    時間: 2011-6-8 08:42
恭喜晒ching x2
作者: jf813    時間: 2011-6-8 09:45
ya, this is one of the best looking walkera in years man.  Love the tail drive system.  Look like a real heli!!!!!!!!
作者: tscc    時間: 2011-6-8 09:52
回復 wave 的帖子

Me too la, 因技術有限玩唔掂3D動作我都是放低了2年,不過飛航線都ok,見到架機真係d引都返晒來
作者: wave    時間: 2011-6-8 10:41
tscc 發表於 2011-6-8 09:52
回復 wave 的帖子

Me too la, 因技術有限玩唔掂3D動作我都是放低了2年,不過飛航線都ok,見到架機真係d引都 ...

的確係,飛3D 整多過玩,唔係我想要o既野,都係投像真係列好d
作者: touch-9    時間: 2011-6-8 20:15
你地係邊度放機?
作者: 138168    時間: 2011-6-8 21:40
呢種"毒"傳染得真快,勿忘買定解藥(後備零件)
作者: hkdavidlam    時間: 2011-6-8 21:54
這隻機真係好靚~~~
樓主~~~佢好飛嗎?
個3d gyro穩定嗎?

作者: tscc    時間: 2011-6-8 22:20
回復 touch-9 的帖子

在家中或樓下公園
作者: tscc    時間: 2011-6-8 22:21
回復 138168 的帖子

唔知邊度有parts, kws都要訂貨先有
作者: tscc    時間: 2011-6-8 22:26
回復 hkdavidlam 的帖子

ok, 都算好飛, 反應快(快到好似直推咁快), 唔知個3G gyro係唔係未set好
作者: hkdavidlam    時間: 2011-6-8 23:09
回復 tscc 的帖子

Walkera的機...通常出廠時都未完全set好~~~
最緊要睇下個"swashplate"係唔係"水平"...在不同高度的"油門"
同埋個3d gyro的方向岩唔岩(不過~~這part好少會錯)

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2