RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 田宮終於都復刻GEPARD了 [打印本頁]

作者: LEOPARD2A6    時間: 2011-7-12 21:34
標題: 田宮終於都復刻GEPARD了

各位師兄, 呢架1/16 GEPARD 靜態版, 大家有無興趣入手呢?
LINK: http://www.tamiya.com/japan/products/36208gepard/index.htm

作者: kenl    時間: 2011-7-12 21:47
這個古物,到上市時3k小不了,基本是架垃圾車,不值
作者: 周百通    時間: 2011-7-12 23:17
如果孖星將佢改波箱加發聲,應該有銷路!
作者: LEOPARD2A6    時間: 2011-7-12 23:28
係呢, 其實呢個款式真係比較特別呀, 唔知呢一款會唔會好似上次A4一樣, 預留晒d位俾你加rc配件, 好似波箱那些, 如果加了這些設備是不是會變得很貴呢?
作者: yauky    時間: 2011-7-12 23:51
kenl 發表於 2011-7-12 21:47
這個古物,到上市時3k小不了,基本是架垃圾車,不值

師兄唔好咁啦, 呢部車雖然設計上的作戰能力有限, 但亦是我中學時幾喜歡的戰車......如果星星能以現今的技術加上聲效..........................,
作者: kenl    時間: 2011-7-13 00:26
yauky 發表於 2011-7-12 23:51
師兄唔好咁啦, 呢部車雖然設計上的作戰能力有限, 但亦是我中學時幾喜歡的戰車......如果星星能以現今的技 ...

呢架野做靜態還可以(鍾意的話)如果rc化,行二步小一個轆行多幾步冇晒D轆,跪低......
作者: yauky    時間: 2011-7-13 03:03
我未玩過, 原來咁差.
作者: tarotrex    時間: 2011-7-13 11:18
LEOPARD2A6 發表於 2011-7-12 23:28
係呢, 其實呢個款式真係比較特別呀, 唔知呢一款會唔會好似上次A4一樣, 預留晒d位俾你加rc配件, 好似波箱那些 ...

RC version already in Vinatge in Tamiya Serial #56003!
登錄/註冊後可看大圖