RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: GTB3 2.4G對應問題 [打印本頁]

作者: louis0909    時間: 2011-7-20 19:40
標題: GTB3 2.4G對應問題
小弟用GTB3 2.4G玩開,而家買多架車想用一個控玩兩架車,買咗個接收返嚟但係對應唔到新個接收,想問下有冇CHING可以幫幫手,Thanks!
作者: pasta    時間: 2011-7-20 19:46
1~先插條對頻線落接收 Bind 位置
2~再接通接收電源
3~按實遙控Bind制再開遙控

作者: lowtech    時間: 2011-7-20 19:54
回復 pasta 的帖子

Ching 答得好精確,補充一句,未對到紅燈閃,對到長亮.記住對完碼後要拿走對碼線先試車,否則無反應.
作者: pasta    時間: 2011-7-20 19:58
lowtech 發表於 2011-7-20 19:54

Ching 答得好精確,補充一句,未對到紅燈閃,對到長亮.記住對完碼後要拿走對碼線先試車,否 ...

係呀 唔記得講添
作者: lowtech    時間: 2011-7-20 20:14

HeHe,希望幫剄到佢啦!
作者: truckman    時間: 2011-7-20 20:20
why 不去爬文le..............成日開post 問............
作者: louis0909    時間: 2011-7-20 20:49
對碼線?因為係二手買返嚟,所以唔多覺有條線跟俾我,請問kws有冇得賣?Thanks!
作者: louis0909    時間: 2011-7-20 20:57
回復 truckman 的帖子

爬咗啦!不過冇我想知既答案,所以先開post問下啫!
作者: louis0909    時間: 2011-7-20 20:57

對碼線?因為係二手買返嚟,所以唔多覺有條線跟俾我,請問kws有冇得賣?Thanks!
作者: louis0909    時間: 2011-7-20 20:58
回復 lowtech 的帖子

幫到好多啦!thanks ching!
作者: lowtech    時間: 2011-7-20 21:09
回復 louis0909 的帖子

其實對碼線只係將個servo插黑白兩條線short住插係ch3就得啦!好難有人會賣比你,但有好多人可以送比你!
作者: simon540    時間: 2011-7-20 21:27
駛乜咁麻煩啫,個控有11組記憶,揀個新位對就得啦。
作者: louis0909    時間: 2011-7-21 01:06
唔該咁多位ching嘅幫忙
作者: kin33    時間: 2011-7-22 10:06
作者: kin33    時間: 2011-7-22 10:06
goodddd
作者: kin33    時間: 2011-7-22 10:07
回復 kin33 的帖子

good.....
作者: kin33    時間: 2011-7-22 10:07
回復 kin33 的帖子

very good

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2