RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: F103,F104,F104W<---買邊款好? [打印本頁]

作者: fung2010    時間: 2011-9-5 10:43
標題: F103,F104,F104W<---買邊款好?
F103,F104,F104W<---買邊款好?
小弟以前玩過F103,現在多少咁多款,理應買邊一款好?以最齊零件計同最普遍使用
散砌好定買一盒好?
作者: ivanwoo    時間: 2011-9-5 11:19
F103偉高模型最齊零件
作者: fung2010    時間: 2011-9-5 11:44
回復 ivanwoo 的帖子

ching F103 車架好似得拉利果款,現在是不是應買104較妥當?F103 件仲會出?

作者: manman1999    時間: 2011-9-5 12:07
今年散砌左3部103GT,暫時覺仲有排玩下,間中都會有零部合理的等或揾
作者: jythegreat    時間: 2011-9-5 12:42
我都好驚103冇件賣
作者: fung2010    時間: 2011-9-5 12:43
回復 manman1999 的帖子

Ching 可否提供詳細散砌資料?thx!

作者: kyiie168    時間: 2011-9-5 13:09
tamiya  F104X1 給 TRG 111  兩都都好靚  F104都OK靚
作者: twa11    時間: 2011-9-5 15:27
我都心大心細,我諗都係買 F104 Pro
作者: 吃喝玩樂    時間: 2011-9-5 15:47
小弟只有103沒有104
103比較難搵呔,鈴,殼
作者: manman1999    時間: 2011-9-5 20:23
fung2010 發表於 2011-9-5 12:43

Ching 可否提供詳細散砌資料?thx!

我砌的是GT,記唔到咁多了,剛砌好車架時...
http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... &extra=page%3D5
作者: feihome1    時間: 2011-9-5 21:54
manman1999 發表於 2011-9-5 20:23
我砌的是GT,記唔到咁多了,剛砌好車架時...
http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=218949 ...

http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=211230

希望幫到你啦!因為我都砌左架F103gt!重未落過地!要搞埋隻LC70殼先會試!裏面個parts list應該會幫到你!
作者: jythegreat    時間: 2011-9-5 22:05
吃喝玩樂 發表於 2011-9-5 15:47
小弟只有103沒有104
103比較難搵呔,鈴,殼

唔係啩?唔好嚇我呀師兄
作者: 吃喝玩樂    時間: 2011-9-5 22:18
回復 jythegreat 的帖子

你有時間落開kws睇下就知
作者: jythegreat    時間: 2011-9-5 22:30
吃喝玩樂 發表於 2011-9-5 22:18

你有時間落開kws睇下就知

你唔一定要星星應該有好多選擇
作者: kevin-ysl    時間: 2011-9-5 22:38
F103都唔係難搵PARTS~~~
因為雙星一路都重有出新103
穀可能少D...但只要有心搵...絕不困難~~
起碼去自由道走轉包有收穫!
孖星原裝重有架LOUTS我係等緊!!
呔鈴下呢味野就煩D~~~來貨唔太穩定~~
最慘係連非原廠都起近期冇後呔供應~~~
作者: 吃喝玩樂    時間: 2011-9-5 22:38
jythegreat 發表於 2011-9-5 22:30
你唔一定要星星應該有好多選擇

我玩綿呔只係見過zen果套連鈴,想買剩呔都無
作者: jythegreat    時間: 2011-9-5 22:44
吃喝玩樂 發表於 2011-9-5 22:38
我玩綿呔只係見過zen果套連鈴,想買剩呔都無

trg都有
作者: jythegreat    時間: 2011-9-5 22:49
kevin-ysl 發表於 2011-9-5 22:38
F103都唔係難搵PARTS~~~
因為雙星一路都重有出新103
穀可能少D...但只要有心搵...絕不困難~~

師兄,lotus有冇淨殼賣呀?加埋JPS貼紙...
不過聽其他師兄講,lotus個殼放落三支香度差少少位...好煩
作者: 吃喝玩樂    時間: 2011-9-5 22:55

ching知trg綿呔邊道有?
可唔可以講比我知邊間賣,明天收工出去買
作者: jythegreat    時間: 2011-9-5 22:58
吃喝玩樂 發表於 2011-9-5 22:55

ching知trg綿呔邊道有?

我禮拜五去過快摺問有
作者: kevin-ysl    時間: 2011-9-5 23:01
jythegreat 發表於 2011-9-5 22:49
師兄,lotus有冇淨殼賣呀?加埋JPS貼紙...
不過聽其他師兄講,lotus個殼放落三支香度差少少位...好 ...

LOTUS殼未見有得賣...但應該會出...
關於要用三支香...我都冇考慮過用~~~
理鬼得佢~~~
作者: manman1999    時間: 2011-9-5 23:24
feihome1 發表於 2011-9-5 21:54
http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=211230

希望幫到你啦!因為我都砌左架F103gt!重 ...

我3架都砌好落左地了,果時反而係揾D濕碎嘢... 渣渣;兩粒鍋形介子同枝8x16管之類

有師兄教路玩棉呔了
作者: feihome1    時間: 2011-9-6 01:47

用棉呔實在燒得太快啦!對頭呔玩二個星期日早場就無左啦!
作者: 吃喝玩樂    時間: 2011-9-6 06:00
所有我都想轉玩膠呔
有無ching介紹咩牌子比較好
軟硬應該怎麼選擇?
作者: feihome1    時間: 2011-9-6 09:10
小龍兄!你用嗰D係神秘棉呔唻嘅!香港又買唔到!重要用埋呔水!梗係用四個星期都得啦!
作者: feihome1    時間: 2011-9-6 09:16
回復 吃喝玩樂 的帖子

RIDE 嗰D啦(個人推介)啱啱個星期日用左!得呀!
作者: 吃喝玩樂    時間: 2011-9-6 09:46
feihome1 發表於 2011-9-6 09:16
回復 吃喝玩樂 的帖子

RIDE 嗰D啦(個人推介)啱啱個星期日用左!得呀!

我想試下trg個d膠呔
作者: feihome1    時間: 2011-9-6 11:57
回復 吃喝玩樂 的帖子

等你測試報告啦!
作者: manman1999    時間: 2011-9-6 16:26
JV燒呔係略快咁,拎新呔去磨最正

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2