RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 超新人準備開車小疑問 [打印本頁]

作者: 3shinji    時間: 2011-9-8 11:25
標題: 超新人準備開車小疑問
前前後後趴文 ,中毒解毒......有半年了
毒隱太深 ,終於打算屈服了.....

我自己偏向喜歡 Scania .
想聽聽師兄的意見 , 470好 , 還是 620 好 , 可能師兄會說這是個人喜好 ,
但我想知道實質的速度 , 及控制技術上 , 或穩定性上 , 到底有沒有分別呢 ?

還有 , 新的 40尺櫃 , 好嗎 ?

感謝 ~~~~
作者: sing2008    時間: 2011-9-8 12:15
3shinji 發表於 2011-9-8 11:25

當然是620啦
作者: BUZZ777    時間: 2011-9-8 12:33
620吧,或者男人
作者: BUZZ777    時間: 2011-9-8 12:34
漏左個最好的方法,買晒全部
作者: Mugford    時間: 2011-9-8 13:09
3shinji 發表於 2011-9-8 11:25

Ching真夠定力,定左半年,我掙扎左半個月倒就買左
620+凍櫃啦!
作者: 3shinji    時間: 2011-9-8 13:46
多謝意見

咁應該會買 620 + 40" 新櫃了
作者: koda    時間: 2011-9-8 15:12
Mugford 發表於 2011-9-8 13:09
Ching真夠定力,定左半年,我掙扎左半個月倒就買左
620+凍櫃啦!

←我果陣見到第2日就走去買lu
作者: 3shinji    時間: 2011-9-9 02:02
Ching , 又趴了十幾頁文 , 岩岩先知原來新櫃是吸塑 ,附送巨大空隙 ...

請問下 ,凍櫃或舊櫃 ,會唔會 feeling better then 新櫃 .....:L
作者: 阿希32318    時間: 2011-9-9 02:32
緊係620好啦,有雙動力擔,最起馬唔會咁易冼軑啦,
作者: angel_welsper    時間: 2011-9-9 17:41
雙動力擔既好處係抓地能力比較好, 行車時比較穩定, 因為好多時當路面非常凹凸不平或橫過路軌位時會因動力擔一邊胎離地而失去動力
作者: 二宮大輝    時間: 2011-9-9 20:49
我有R620、MAN同R470,我覺得R620同MAN好D同都係孖擔,孖擔抓地力好過單擔!
作者: sing2008    時間: 2011-9-10 12:28
R620配凍櫃都正架
作者: cx104    時間: 2011-9-10 13:30
angel_welsper 發表於 2011-9-9 17:41
雙動力擔既好處係抓地能力比較好, 行車時比較穩定, 因為好多時當路面非常凹凸不平或橫過路軌位時會因動力擔 ...

仲有R620好brake 過R470
作者: sing2008    時間: 2011-9-10 13:35
cx104 發表於 2011-9-10 13:30
仲有R620好brake 過R470

我都覺呀!!
作者: 3shinji    時間: 2011-9-12 13:23
哥哥 , 如果 620 , 配舊櫃 , 會唔會怪怪 ??
好似大車拖細櫃 ....
作者: sing2008    時間: 2011-9-12 16:46
3shinji 發表於 2011-9-12 13:23
哥哥 , 如果 620 , 配舊櫃 , 會唔會怪怪 ??
好似大車拖細櫃 ....

唔會呀,不過舊櫃會重囉
買左未呀???
作者: cowboyfan    時間: 2011-9-13 20:43
買凍櫃哪,好正架,
作者: arDEEP    時間: 2011-9-14 06:46
我就上年生日C弗痕就走去買架620.同新燈..2個星期後再買高屋仔同op件再買平板..
作者: 3shinji    時間: 2011-9-14 08:55
我有個問題 , 係咪通常都會買一套 " 好一點 " 的啤寧 .
咁買左 , 點樣知道 , 邊個部份用新啤寧 , 邊個部份用原裝啤寧 .

另外準備買了 , 想問埋 , 邊隻控 and 電 , 比較好 .
作者: sing2008    時間: 2011-9-14 10:48
3shinji 發表於 2011-9-14 08:55
我有個問題 , 係咪通常都會買一套 " 好一點 " 的啤寧 .
咁買左 , 點樣知道 , 邊個部份用新啤寧 , 邊個部份 ...

全部都要裝啤令,原裝跟返黎0個D唔使理
控就依家大部份師兄都玩緊2.4G控(6EX/7C)
不過就要SET,如果你唔想SET就買4CH既控
睇下你想玩邊隻喇

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2