RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 超新手想玩飛機 [打印本頁]

作者: monsterken    時間: 2011-10-9 02:02
標題: 超新手想玩飛機
師兄們,小弟上網見到強國品牌”九鷹”出左款叫”770B"既定翼鑼旋掌飛機,
小弟俾佢既外形所吸引所以想買一部係工業村放下飛機,但小弟完全無玩過飛機只係好耐之前玩過XRB同埋4#3。
所以我想請教下師兄們依部機啱唔啱新手玩,同埋如果失手撞爛野,配零件方面方唔方便同埋成本高唔高呢??
多謝咁多位師兄指教!!!
作者: williamkfc    時間: 2011-10-10 23:33
建議初玩呢隻, 易玩.

登錄/註冊後可看大圖

作者: monsterken    時間: 2011-10-11 01:46
回復 williamkfc 的帖子

多謝師兄提議!!!咁我想請教下師兄依款機佢可以承受到幾多風呢,因為我住新界地方有時扯風扯得好勁,我應該點判斷係可以玩得呢??
作者: bike    時間: 2011-10-11 03:22
師兄你應該買隻平d,吹走左算數
作者: glider12345    時間: 2011-10-11 09:39
呢隻抵玩三百多元,飛行穩定.
作者: glider12345    時間: 2011-10-11 11:50
在yahoo拍賣綱買 $360 新機,還有其它款式,但這款係新手首選機種.
http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b18852167
作者: kay1926    時間: 2011-10-11 12:01
回復 glider12345 的帖子

如果你有 4 ch 以上控都不錯 , $ 360 抵玩,如果什麼都未有就 "九鷹" 算把。
作者: glider12345    時間: 2011-10-11 12:17
回復 kay1926 的帖子

如果去清水灣放機大把師父免費教你玩,玩有動力滑翔機,快手一天畢業.
作者: williamkfc    時間: 2011-10-12 21:46
monsterken 發表於 2011-10-11 01:46

多謝師兄提議!!!咁我想請教下師兄依款機佢可以承受到幾多風呢,因為我住新界地 ...

一般風是無問題, 好大風就唔得. 你講果隻770B如大風一樣難飛. 而ching講$360果隻很好飛的,大風都問題不大,只是搖控,义機,電變,司服,電要另買. 九鷹平得多了.
作者: glider12345    時間: 2011-10-13 11:22

吾好意思,我玩開大機因此都係買空機,$360隻機所有遙控用品都要另外加裝,成本重好多.

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2