RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 孖星415,買唔買好 [打印本頁]

作者: anthonyccc    時間: 2011-10-25 09:56
標題: 孖星415,買唔買好
早前見到,有部全新415MAXXX,2千3元唔知買唔買得過,D金屬件唔知係唔係7○75,各位師兄比D意見……謝謝
作者: AMAT    時間: 2011-10-25 10:01
一架二手車仲玩唔玩得過,重點只係得一點:仲有冇零件賣.

以415計,理論上佢仲可以用到呢個416 O既部份A臂零件計,似乎玩得過,
但係皮帶,又或者係皮帶輪呢O的損耗品仲有冇貨呢?

想知買唔買得過,先去做下RESEARCH,睇下仲有冇鋪頭有存貨,有O既,咪買下囉.

TA05部份零件都同415相同O既,但415條皮帶就真係有O的窄......難搵.
作者: lawlaw    時間: 2011-10-25 10:17
偉高 新莆崗 outlet  賣$2000only  
作者: Samsunny    時間: 2011-10-25 10:22
lawlaw 發表於 2011-10-25 10:17

有冇414???? Thanks
作者: lawlaw    時間: 2011-10-25 10:23
no 414ar,, 上2星期前見到重有2盒,
作者: garywong5368    時間: 2011-10-25 10:56
記住: 好野唔會賣出黎
作者: anthonyccc    時間: 2011-10-25 11:10
garywong5368 發表於 2011-10-25 10:56

唔明?即係 E架車,最好唔好買?是不是。
作者: anthonyccc    時間: 2011-10-25 11:23
lawlaw 發表於 2011-10-25 10:17

死啦!2千元,平了3OO元,重想買!好心急,好心急,……快D多D師兄比D意見,謝謝
作者: RacingLok    時間: 2011-10-25 11:23
garywong5368 發表於 2011-10-25 10:56

下?? 咁又唔係好認同你位brother講法喎.........買賣雙方都係各取所需嗟, 唔一定係唔好先羅出黎賣.....如果係咁既話, 呢個世界就唔會有市場這東東架喇喎??

(二手樓, 二手車.......呢d都係唔好既野??)
作者: lawlaw    時間: 2011-10-25 11:30
得番2盒咋 重要2星期前, ching 快去睇睇
作者: lawlaw    時間: 2011-10-25 11:32
應該吾系2手   我見盒都未開  膠紙包實
作者: garywong5368    時間: 2011-10-25 11:37
有無人答到我415是是頂到理電先至出416 ?
作者: rsx    時間: 2011-10-25 11:43
"有無人答到我415是猤是頂到理電"
Yes.
作者: anthonyccc    時間: 2011-10-25 11:49
lawlaw 發表於 2011-10-25 11:32
應該吾系2手   我見盒都未開  膠紙包實

一陣食飯時沖去睇一睇
作者: ee6300    時間: 2011-10-25 11:53
裝唔到盒裝鋰電買嚟做乜?
作者: singlau714    時間: 2011-10-25 11:57
回復 anthonyccc 的帖子

偉高 OUTLET 將於 " 10月22日 - 10 月27日 " 暫停營業 ,10月28日將再度營業 ,

http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... &extra=page%3D1
作者: lawlaw    時間: 2011-10-25 12:05
singlau714 發表於 2011-10-25 11:57

偉高 OUTLET 將於 " 10月22日 - 10 月27日 " 暫停營業 ,10月28日將再度營業 ,

oh no....
作者: Hpibbq    時間: 2011-10-25 12:06

415 is a good car and the materials are top quality.

The answer is very simple.

If you buy it for collection purpose  --> Yes.

If you buy it for fun and play --> No.
No parts, no talk.
作者: KeithTBB    時間: 2011-10-25 12:18
415 要買MSXX lipo conversion kit致可以裝到厚身鋰電
作者: anthonyccc    時間: 2011-10-25 12:22
KeithTBB 發表於 2011-10-25 12:18
415 要買MSXX lipo conversion kit致可以裝到厚身鋰電

明白謝謝師兄
作者: anthonyccc    時間: 2011-10-25 12:23

明白謝謝師兄
作者: lrr174    時間: 2011-10-25 12:33

荔枝角道, 北河街街市後面個間"笑你", 以有唔少量 媽星 舊貨, go 睇下 la
作者: hardmankam    時間: 2011-10-25 12:36
車太舊,難找到parts.
珍藏就OK.
玩就不建議.

加 MSXX lipo conversion kit, 價錢可以買近代車 la.
作者: jythegreat    時間: 2011-10-25 12:43
RacingLok 發表於 2011-10-25 11:23
下?? 咁又唔係好認同你位brother講法喎.........買賣雙方都係各取所需嗟, 唔一定係唔好先羅出黎賣.....如 ...

通常賣二手貨嘅唔係炒家就係等錢洗 (personal p.o.v. only)
作者: kf5jerry    時間: 2011-10-25 13:14

買415要注意電池位(下圖), 會頂住放唔到直電, 厚身鋰電......你可以磨走佢, 或者用薄身鋰電/散裝ni-mh電, 又或者買個星星原裝出嘅kit(見另圖)

作者: kf5jerry    時間: 2011-10-25 13:26
post左先知, 前面有ching提出了
作者: garywong5368    時間: 2011-10-25 13:29

真係唔明有咩吸引值得你用2千3元去買部咁Q耐既車
作者: anthonyccc    時間: 2011-10-25 13:38
回復 kf5jerry 的帖子

謝謝師兄,圖片、十個謝謝給你
作者: anthonyccc    時間: 2011-10-25 13:42
garywong5368 發表於 2011-10-25 13:29

真係唔明有咩吸引值得你用2千3元去買部咁Q耐既車

因為,孖星D41X車應該都幾貴O下,點知2千幾咪問下各位師兄點睇囉
作者: RacingLok    時間: 2011-10-25 13:44
jythegreat 發表於 2011-10-25 12:43
通常賣二手貨嘅唔係炒家就係等錢洗 (personal p.o.v. only)

可能啦~~都係個句, 一個願買, 一個願賣~~
作者: @kin888289    時間: 2011-10-25 13:57
2仟元415不如買416二手1200元好果
作者: sam42    時間: 2011-10-25 13:57
你就當買緊一部頂級的陳年電話~壞左花左都好難有得整~係用黎收藏
作者: chacha    時間: 2011-10-25 15:48
lawlaw 發表於 2011-10-25 11:30
得番2盒咋 重要2星期前, ching 快去睇睇

一個月前已經賣呢個價
作者: chacha    時間: 2011-10-25 15:49

師兄,415 有出過 lipo  版咩?
作者: chacha    時間: 2011-10-25 15:52
garywong5368 發表於 2011-10-25 11:37
有無人答到我415是猤是頂到理電先至出416 ?

415 年代重係要行力輕電0架,416 去到初期都未用鋰電
作者: lawlaw    時間: 2011-10-25 15:52
回復 chacha 的帖子

我都系2星期前先知有間outlet...
作者: chacha    時間: 2011-10-25 15:53
rsx 發表於 2011-10-25 11:43
"有無人答到我415是猤是頂到理電"
Yes.

如果想用,唯有張電擺出 D
作者: lawlaw    時間: 2011-10-25 15:54
重有TA04-S賣緊$4XX. TA04-R賣緊$9XX
作者: chacha    時間: 2011-10-25 15:59
我上次上去都差不多一個月前,呢排都冇上去,有冇其他新野?
作者: chacha    時間: 2011-10-25 16:01
lawlaw 發表於 2011-10-25 15:54
重有TA04-S賣緊$4XX. TA04-R賣緊$9XX

TA04R 上年年尾賣 $6XX 時已入貨
作者: CA6330    時間: 2011-10-25 16:16
ching 們,我見偉高outlet TA04S (包esc) 賣 $560, TB02 賣 $488(好似)
要求唔高的話,有無話邊部抵玩啲?
作者: chacha    時間: 2011-10-25 16:29
CA6330 發表於 2011-10-25 16:16
ching 們,我見偉高outlet TA04S (包esc) 賣 $560, TB02 賣 $488(好似)
要求唔高的話,有無話邊部抵玩&#21 ...

TB02 零件唔係好多,TA04 重有好多零件賣
作者: lawlaw    時間: 2011-10-25 16:31
回復 chacha 的帖子

好抵WO....

作者: bigbigboy    時間: 2011-10-25 16:34
415 how much ar?
作者: chacha    時間: 2011-10-25 16:41
回復 bigbigboy 的帖子

$2000

作者: bigbigboy    時間: 2011-10-25 16:52

Actually if U want a fast car, this price for a NIB is very good. At least U can assembly a brand new fast car.
Parts still availability in wei go and can change with 416 belt (together driver gear of course).
作者: KeithTBB    時間: 2011-10-25 21:09
chacha 發表於 2011-10-25 15:49
師兄,415 有出過 lipo  版咩?

唔知呢部算唔算?

作者: Allan007    時間: 2011-10-25 21:16
除非用作收藏,兩千既蚊點解唔買Photon,415係上兩代既車啦。
作者: chacha    時間: 2011-10-25 21:32
KeithTBB 發表於 2011-10-25 21:09
唔知呢部算唔算?

似乎裝鋰電好文水喎,
作者: 大便丸    時間: 2011-10-25 21:46
加多少少買417啦
作者: 大頭蟋蟀    時間: 2011-10-25 21:48
全新414 好似係觀塘見過! 好似賣$14xx
作者: KeithTBB    時間: 2011-10-25 22:13
chacha 發表於 2011-10-25 21:32
似乎裝鋰電好文水喎,

金牌會員師兄, 高階車設計多數都係比較進取, 盡量會用盡一切空間, CG有咁低得咁低 ...
415, 416, 417 我都玩過, 不過只有415比到我最大驚喜, 因部車照說明書砌起就已經好好走, 可能是近幾年d電, 電變, 摩打越出越勁, 新車既設計追唔上電子設備既進步既速度 ...
作者: chacha    時間: 2011-10-26 02:31
KeithTBB 發表於 2011-10-25 22:13
金牌會員師兄, 高階車設計多數都係比較進取, 盡量會用盡一切空間, CG有咁低得咁低 ...
415, 416, 417 我 ...

我都覺得車架設計已經無咩進步空間,現今器材,放落比較早期車架上,可能車架都會比較吃力,見師兄你架 415 都改左尾牙差,相信都應該有排玩。
作者: tekin708    時間: 2011-10-26 09:06
KeithTBB 發表於 2011-10-25 21:09
唔知呢部算唔算?

Lipo version...
how much of your lipo version kit??
作者: KeithTBB    時間: 2011-10-26 10:24
tekin708 發表於 2011-10-26 09:06
Lipo version...
how much of your lipo version kit??

Hello Tekin, I bought two MSXX lipo conversion kits.  One at 6XX HKD bought locally & the other one bought from Japan at 9XX HKD approx.  
作者: tekin708    時間: 2011-10-26 10:28
KeithTBB 發表於 2011-10-26 10:24
Hello Tekin, I bought two MSXX lipo conversion kits.  One at 6XX HKD bought locally & the other on ...

good price....
作者: anthonyccc    時間: 2011-10-26 14:14
都係末決定……………買定唔買……………唉!
作者: tekin708    時間: 2011-10-26 15:25
buy Top or TC6 is better....
作者: KeithTBB    時間: 2011-10-26 15:33
anthonyccc 發表於 2011-10-26 14:14
都係末決定……………買定唔買……………唉!

Give me an offer if you want to buy my NIB MSXX Lipo conversion kit.
作者: wuyan    時間: 2011-10-26 16:32
仲有冇零件賣
作者: CA6330    時間: 2011-10-27 15:31
chacha 發表於 2011-10-25 16:29
TB02 零件唔係好多,TA04 重有好多零件賣

一部行直濕一部行皮帶,心思思兩樣都想試

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2