RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: T3 2011 頭改用 x-ray 牙差 + 3節棍問題 [打印本頁]

作者: michealp    時間: 2012-1-20 23:31
標題: T3 2011 頭改用 x-ray 牙差 + 3節棍問題

本身用緊原裝頭直 +52mm原裝狗骨
想轉叻banned}ay 牙差 (30萬度用)+ 3節棍
3節棍是否用番52mm就可?
仲有冇咩配件要換先用到呢?

thx
作者: Noir.KAZE    時間: 2012-1-20 23:32

作者: cytnet    時間: 2012-1-20 23:33
頭不用換.....用番原裝就OK
作者: rcsinglau    時間: 2012-1-20 23:58
2 combination for myself: 1) 頭直 +3節棍  or 2) 頭牙差+50mm狗骨
fairly good.

作者: Allan007    時間: 2012-1-21 12:59
michealp 發表於 2012-1-20 23:31
本身用緊原裝頭直 +52mm原裝狗骨
想轉叻banned}ay 牙差 (30萬度用)+ 3節棍
3節棍是否用番52mm就可?

呢個config正正同我一樣,xray頭牙差加spec-r 52mm三截棍,記得加番馬蹄膠。
作者: Noir.KAZE    時間: 2012-1-21 13:47
Allan007 發表於 2012-1-21 12:59
呢個config正正同我一樣,xray頭牙差加spec-r 52mm三截棍,記得加番馬蹄膠。

me too,but i use Xray's三截棍
作者: Allan007    時間: 2012-1-21 16:07
Allan007 發表於 2012-1-21 12:59

To Rafe 師兄:
咁耐以黎斷過一條,依家玩緊第二對,算係襟。不過佢粒基米仔幾易撻,維修時要小心。
作者: calokboy    時間: 2012-1-21 21:26
三十排電就KO一條轉用老正萬向用近百排電還可以
作者: rafe    時間: 2012-1-21 21:34
Thanks Allan 兄!仲有個問題,串住狗骨果條pin係唔係2*10mm呢?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2