RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: DIY 船仔木料邊度有呢? [打印本頁]

作者: kevinbe888    時間: 2012-1-22 12:28
標題: DIY 船仔木料邊度有呢?
想 DIY 船上屋仔,但揾唔到D好薄夾板,唔知有無師兄知邊度有呢?
作者: ar-    時間: 2012-1-22 12:55
如果是屋仔最好用1mm膠片會好D,如abs或手辨片這類,如果是手辨膠去新填地街大X有得賣
作者: kevinbe888    時間: 2012-1-22 13:39
回復 ar- 的帖子

多謝師兄意見, 不过隻舊船仔係木造所以先諗用木改裝,ABS細緻位會否難界呢,須要特別工具嗎? 還有"大X"詳情可send mgs 給我嗎, 謝謝你的幫忙 ...
作者: 飛天狗    時間: 2012-1-22 16:37
我有多種厚度的夾板,可送一些給你,但放在大陸,要年後才有空帶回港,如需要的,可致電給我'
51133790'Simon
作者: ar-    時間: 2012-1-23 10:57
kevinbe888 發表於 2012-1-22 13:39
回復 ar- 的帖子

多謝師兄意見, 不过隻舊船仔係木造所以先諗用木改裝,ABS細緻位會否難界呢,須要特別 ...

如果係木,可以用一种叫防水夾板有不同厚度,貭地好但超賫貴,好耐冇用唔知而家邊度有得賣,

abs都係用一般介刀介細緻位都係要用D時間先會介得好,

另外地址就唔記得,新填地街有幾間賣招牌膠片誧都有得賣你去揾揾應該唔難找
作者: wda    時間: 2012-1-23 14:16
X信膠片 在弼街有一間
作者: Skipper    時間: 2012-1-23 14:28
牛頭角地鐵站對開, 雷X行有這些好薄夾板賣!
作者: siukeung1972    時間: 2012-3-5 00:55
芬記有1呎乂4呎防水扳都幾好用
作者: Skipper    時間: 2012-3-6 18:06
siukeung1972 發表於 2012-3-5 00:55
芬記有1呎乂4呎防水扳都幾好用

可否PM小弟, 芬記地址和營業時間, 謝謝!
作者: siukeung1972    時間: 2012-3-7 01:16
找緊張咭片,地扯在德士古道荃灣工業中心,去前打定電話約定先因上扯經常無開我都是拭咗幾次才買到!資料後上
作者: siukeung1972    時間: 2012-3-10 21:33
芬記電話24087069筌灣德士古道220至248號荃灣工業中心9樓915室
打咗電話至去
作者: Skipper    時間: 2012-3-10 22:22
Thank You C-Hing!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2