RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 而家知道山豬幾錢未 [打印本頁]

作者: cytnet    時間: 2012-2-11 10:25
標題: 而家知道山豬幾錢未
而家知道山豬幾錢未
作者: Lotus    時間: 2012-2-11 10:45
Jimmy so
你看到市場反應幾好嗎?香港經濟幾好
一部山豬幾多個post
我係你偉高就賣7000一部喇
你睇到反應幾熱切,偉高分分中靠一部山豬買晒東方街D鋪都得
作者: longman0072    時間: 2012-2-11 10:49
;P;P;P 言之有理........不過做生意不嬲係咁, 1,2款野勁 heat, 好過你賣100款唔 heat 既產品..........Apple 都係咁 la
作者: Lotus    時間: 2012-2-11 10:52
都唔知你地醒目定7 6
開咁多post
如果我係偉高見到咁好反應我一定入1萬部每部賣8000
好心你地低調D啦,一部咁既欄9轉波玩具車賣2000我都嚴貴,開咁7多post

作者: Lotus    時間: 2012-2-11 11:10
媽星地震完仲勁賺錢,出咁多老本,仲要咁多fans助長佢發大財....勁
作者: cytnet    時間: 2012-2-11 11:12
你唔知我地都係偉高既打手咩
作者: Lotus    時間: 2012-2-11 11:14
jimmy so得閑入黎望下啦,佢既然美金千幾銀,你就賣HKD10,000以上ok?益下D弟兄

作者: cytnet    時間: 2012-2-11 11:21

So經理既貨價廉物美售後服務完善向佢買野一定買到好野一萬幾千散紙黎啫最緊要買到心頭好
作者: python    時間: 2012-2-11 11:37
其實山豬又唔似限量版,價錢唔係平,會唔會人人搶住買?況且工房好多師兄都有山豬,多D討論咪仲好,起碼睇得出D反應唔係一邊倒,有人覺得定價高㗎。我就寧願觀望下先喇。

作者: fung2010    時間: 2012-2-11 11:39
一萬幾千散紙黎啫
作者: fung2010    時間: 2012-2-11 11:45
http://www.tamiya.com/japan/products/58519bruiser/index.htm
Item No:58519 2012年3月17日(土)ごろ発売 94,290円(本体価格89,800円)

作者: zeda    時間: 2012-2-11 11:54
Jimmy So had said that the price will be under five thousand dollars.
作者: Lotus    時間: 2012-2-11 12:10
先每間店分一至兩部,炒高個價,再分一至兩部,慢慢磨,E條水好揾,再學iphone用肌喝式營銷方式炒高佢,勁發財
作者: cytnet    時間: 2012-2-11 12:42
SO經理有分數
作者: cytnet    時間: 2012-2-11 12:45
玩得遙控野一萬幾千真係閒錢黎架咋係咪先
作者: leonlai    時間: 2012-2-11 12:58

計港元成5千蚊.日本仔.明愴
作者: hihizaza    時間: 2012-2-11 13:52
回復 leonlai 的帖子

大把人在呢筆散紙,唔使擔心!!
作者: cytnet    時間: 2012-2-11 14:33
SO經理千期唔好賣得咁平我真係驚買唔到
作者: vcslll    時間: 2012-2-11 15:16
啤膠cap帽件又大量生產的玩具都咁貴!難怪大陸mo 得咁開心!一件op件可買幾百人仔,上面有D人一個月都無一千個月!
作者: PongL    時間: 2012-2-11 15:29
如果I PHONE賣一萬蚊一部,又會唔會咁多人用呢?
作者: cytnet    時間: 2012-2-11 17:24
一萬蚊一部會有人買因為身份象徵仲會多左人買黎送禮添,而家五千零蚊一部人人都有一部用cheap晒
作者: RcFun    時間: 2012-2-12 11:52
So many rich people play RC, the point is do you have good product to sell.
under 5K is good price for so many metal parts & details.
作者: tiger1    時間: 2012-2-12 12:53

開嚟講有乜唔對? 幾千一件玩具,大家講下已經咁快樂 ,何7之有?
作者: min    時間: 2012-2-12 15:31
自由市場,如果比得起,無所謂,每人都有唔同喜好,何必嘈呢!
作者: cytnet    時間: 2012-2-12 19:23
回復 tiger1 的帖子

千金難買心頭好,就好似買玉石一樣有人話值幾百有話值幾萬,總之買得開心咪得囉買得起既就唔會計較,買唔起既咪慢慢斤斤計較囉
作者: tiger1    時間: 2012-2-12 20:32
亦好似股票
作者: tiger1    時間: 2012-2-12 20:33
不過靚股有息收
作者: tiger1    時間: 2012-2-12 20:34
不過靚股有息收
作者: cytnet    時間: 2012-2-12 20:48
我要搵個靚屁股
作者: tiger1    時間: 2012-2-12 22:19
師兄真有雅興
作者: cytnet    時間: 2012-2-12 22:23
回復 tiger1 的帖子

我地都係文人雅士
作者: cytnet    時間: 2012-2-12 22:26
當然有雅興賞(月)啦
作者: tiger1    時間: 2012-2-12 22:26
兄所言甚是,兄欲尋美股,其他仁兄則欲食豬。情操極高
作者: cytnet    時間: 2012-2-12 22:29
如能美股食豬同享,一樂也

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2