RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: min- z 靚 track [打印本頁]

作者: camlchris    時間: 2012-4-3 16:50
標題: min- z 靚 track
min- z 靚 track[attach]607039[/attach]

[attach]607039[/attach]

[attach]607038[/attach]

作者: cyt2011    時間: 2012-4-3 16:51
Where is it ?
作者: casper    時間: 2012-4-3 16:55
正呀~~ 好想試下依d track~
作者: RC_BRYAN_RC    時間: 2012-4-3 16:56
is that from SZ toy show?
作者: cptkirk9    時間: 2012-4-3 17:03
According to the height of the ceiling, it doesn't look like SZ Convention Centre.
作者: casper    時間: 2012-4-3 17:06
睇真d, 其實依d 轉track 會唔會好煩既呢~
作者: cptkirk9    時間: 2012-4-3 17:09
有d似深圳中信廣場吉之島
作者: Tat-tat    時間: 2012-4-3 17:27
好靚呀
似日本喎
但見到果位太太咁樣陪個小朋友享受哩條咁靚既 Track, 不禁令我聯想到大陸既朋友.

最好就緊係响香港啦!!!
作者: LAWRY    時間: 2012-4-3 17:32
變左bb 扒行賽道  !!!!
作者: DOG007    時間: 2012-4-3 17:33
有咁靚既track都冇人玩..真浪費
作者: jacken13    時間: 2012-4-3 17:37
靚Track.......
作者: kevt2005    時間: 2012-4-3 17:41
正!  真係好期望香港有條RCP Track.
作者: pd    時間: 2012-4-3 17:44
buy and try!
作者: 白鬍子    時間: 2012-4-3 18:02
正啊!
作者: ken_wyleung    時間: 2012-4-3 19:52

Kyosho track, 大細都好玩
作者: Tat-tat    時間: 2012-4-3 20:06
超正呀~~~~~~
作者: pd    時間: 2012-4-3 20:11
hope to play this at HK
作者: prodanny    時間: 2012-4-3 23:36
RCP Track係咪只可以網上訂呢? 香港有舖頭賣嗎?
作者: samy    時間: 2012-4-4 01:38
pd 發表於 2012-4-3 20:11
hope to play this at HK

i hope so too
作者: Daggerbm    時間: 2012-4-4 02:24
回復 camlchris 的帖子

師兄,呢條賽道係邊度呢?

作者: d.s    時間: 2012-4-4 02:31
camlchris 發表於 2012-4-3 16:50
min- z 靚 track

橙色櫈仔Driver 台~
Like!!
作者: GigaRacer    時間: 2012-4-4 12:22
how about this?

[attach]607308[/attach]

作者: Tat-tat    時間: 2012-4-4 12:39
GigaRacer 發表於 2012-4-4 12:22
how about this?

一樣都係好正呀!!!

哩個係唔係你果邊玩開既場呀!
睇落, 去玩都玩得好舒服添喎! (環境舒適)
作者: lwclam    時間: 2012-4-4 12:40
回復 GigaRacer 的帖子

香港都有就正喇!
作者: Alotom    時間: 2012-4-4 21:22
正呀!請問響邊鼠嫁?
THX!
作者: GigaRacer    時間: 2012-4-5 08:03
北加州.

今期場主把miniz 同 drift track 對調, 所以miniz 場大左好多.  要 15sec 先跑完.  上星期五賽過, 好好玩.  有機會真要來玩下.  RCP 好玩,乾淨, track 又可時時改, 又吾整闌車.
作者: 白鬍子    時間: 2012-4-5 08:38
GigaRacer 發表於 2012-4-5 08:03
北加州.

今期場主把miniz 同 drift track 對調, 所以miniz 場大左好多.  要 15sec 先跑完.  上星期五賽過 ...

好幸福啊!
作者: Tat-tat    時間: 2012-4-5 09:29
我以前以為 RCP Track 係冇圓形灣 (波板糖灣),睇完你張相, 先知道係有既, 仲要係兩個添! (相中右上角) 真係好正!

可以隨時轉 Track? 我見 RCP 板係一塊一塊咁扣住, 轉得多, 吾會好快壞/扣吾實呢?
我未接觸過 RCP,所以可能哩個係好一個白痴既問題, 吾好見笑, 嘻嘻嘻
作者: GigaRacer    時間: 2012-4-5 09:36
回復 Tat-tat 的帖子

係一塊塊, 我未攪過, 只見場主個個月轉, 又吾見有野爛.
有好多花樣, 期期吾同.
作者: Tat-tat    時間: 2012-4-5 09:54
GigaRacer 發表於 2012-4-5 09:36

係一塊塊, 我未攪過, 只見場主個個月轉, 又吾見有野爛.

個個月轉!!!
花樣多多!!!

點解我公司只有高層先有得去美國受訓同開會, 點解佢地吾駛小職員跟埋去幫手執頭執尾架!
好想去試下, 只玩一日都應該好開心!
作者: GigaRacer    時間: 2012-4-5 10:18

如果係就記得星期五,六晚要留低.  每週五,六都有賽架.
作者: Tat-tat    時間: 2012-4-5 11:21
GigaRacer 發表於 2012-4-5 10:18

如果係就記得星期五,六晚要留低.  每週五,六都有賽架.

好正呀!

如果有機會過去, 玩吾到都要安排時間去睇睇呀!
作者: Wayne~~    時間: 2012-4-5 11:35
個塲好大啊!
作者: ellis    時間: 2012-4-5 13:11

一樓幅圖(有bb)都好似大過ct 同 mms, 廿一樓GigaRacer 師兄post果幅仲大, 唔知ct 同mms有無佢3份之2既size呢~

香港最缺乏既就係地方, 要有廿一樓幅圖咁既size我諗租金同入場費都一定倍增先可以圍皮
作者: ellis    時間: 2012-4-5 13:22
仲有仲有, 我見好多國際賽及外國地方既比賽頒獎果陣都好似有條肉彈之類既美女企埋或俾d得獎車手攬住一齊影相, 香港好似得偉高1/10瓢移賽至有果位姐姐仔, 其他比賽...........

所以呢個係我唔玩mini z 比賽既原因....................哈哈哈哈哈哈哈:lol
作者: EG4MAN    時間: 2012-4-5 13:23
正呀..
作者: killermomo    時間: 2012-4-5 13:37

Ching, 咁你地跑呢d RCP 場用咩呔?

作者: GigaRacer    時間: 2012-4-5 14:46
回復 killermomo 的帖子

All rubber tires only.  Mostly Kyosho 30 slick front, PN radial/x-patent rear.
作者: killermomo    時間: 2012-4-5 14:51

OIC, seem to be simply to manage the RCP track, wonder why no boss interest using in HK.....poor -_-'
作者: Tat-tat    時間: 2012-4-5 15:09
killermomo 發表於 2012-4-5 14:51

OIC, seem to be simply to manage the RCP track, wonder why no boss interest u ...

RCP 都算吾平
一份基本 Package 可以鋪到 2.4m X 3.6m 既 Track
大約都要四千幾蚊港紙, 所以我覺得係錢既問題啦.
不過, 係吾知佢耐吾耐用呢!

http://www.kyosho.com/jpn/produc ... ub_series_id=100071

作者: killermomo    時間: 2012-4-5 15:57
Tat-tat 發表於 2012-4-5 15:09
RCP 都算吾平
一份基本 Package 可以鋪到 2.4m X 3.6m 既 Track
大約都要四千幾蚊港紙, 所以我覺得係錢 ...

小弟, 只不個係探討下, 同埋8掛下人地頭尾呔用咩 setting, 完全無心挑起近日既車呔風波
各位 Ching 千祈唔好誤會
只係覺得. 玩奸商車, 用奸商 Track; 特首話齋.....與世界接軌姐......
作者: Tat-tat    時間: 2012-4-5 16:28
killermomo 發表於 2012-4-5 15:57
小弟, 只不個係探討下, 同埋8掛下人地頭尾呔用咩 setting, 完全無心挑起近日既車呔風波
各位 Ching 千 ...

我又唔覺得同果件事有關喎, 哈哈

吾好講咁遠, 講返哩個 topic 先, 我記得幾年前 D 師兄過去日本比賽 Mini-Z, 佢地當然係用 RCP Track , 不過吾知同而家賣緊既係吾係一樣啦, 佢地講翻 RCP 係好咬, 我地用開既十度胎完癍行吾到, 所以 Kyosho 有咁多三十度胎賣啦, 因為跑 RCP 多數都係三十度胎, 有少少似我地用二十~十度胎咁普遍.

作多方面嘗試, 一直都係鍛鍊既好方法, 所以有機會去日本或美國, 真係要試下

其實第一張相個場究竟响邊呢, 做乜仲未開估啊
作者: killermomo    時間: 2012-4-5 16:39

yes yes agree .......開估就組團去跩場
作者: Tat-tat    時間: 2012-4-5 16:59
killermomo 發表於 2012-4-5 16:39

吓!
如果响日本......咁會好貴喎! 機票, 酒店, 買野 (哩個先攞命)......
仲有好多自然界既因素......

冷靜一下先, 睇下個場响邊, 從詳計易再出擊!
作者: killermomo    時間: 2012-4-5 17:25

-_-''呢個款似深圳日資百貨公司啦......

作者: HN577    時間: 2012-4-5 17:35
深圳百貨公司竟然有賣mini z同有跑道,香港果d應該要學下野啦
作者: Tat-tat    時間: 2012-4-5 17:51
而家深圳 D 百貨公司咁靚架??!!!!!!
作者: camlchris    時間: 2012-4-5 19:59
killermomo 發表於 2012-4-5 16:39

各師兄,好吸引呢 !

開估啦 : 中華民國高雄市某大百貨公司  
作者: killermomo    時間: 2012-4-6 11:23
台灣,我都話係台灣啦(馬後炮)
作者: Tat-tat    時間: 2012-4-6 11:36
camlchris 發表於 2012-4-5 19:59
各師兄,好吸引呢 !

開估啦 : 中華民國高雄市某大百貨公司

高雄!!
居然吾係台北!

可吾可以比個詳細地址我呀?
PM 都得
麻煩你先
作者: suvincent    時間: 2012-4-6 16:11
小弟之前在廣州跑過RCP,之後轉地毯。上年8月份有去過北京參加Kyosho的比賽。分享一下小小心得。RCP比地毯咬,系勁咬果種,部車死死實實,D彎始終不如地毯多變化,大部份系直角彎。可能系我部車基本系地毯setting,去到北京點都搵適當的setting,始終過轉。個人始終系中意地毯track多D,不過如果有多個選擇也是不錯的。
作者: GigaRacer    時間: 2012-4-8 03:23
回復 suvincent 的帖子

就是要在直角灣而跑出最快路線先考起.  實吾實其實可以用不同的呔.
作者: 仲哥仔    時間: 2012-4-8 23:44
反正和地毯场的SETTING有好大分别。。
作者: Sunday_Driver    時間: 2012-4-12 14:51
Wayne~~ 發表於 2012-4-5 11:35
個塲好大啊!

好似係 FPR 車場
作者: Tat-tat    時間: 2012-4-12 18:01
Sunday_Driver 發表於 2012-4-12 14:51
好似係 FPR 車場

我仍然好想知個地址, 有機會可以去感受一下!
作者: Sunday_Driver    時間: 2012-4-13 13:32
Tat-tat 發表於 2012-4-12 18:01
我仍然好想知個地址, 有機會可以去感受一下!

我都想去下

Fast Pace Racing Mini-Z Club Racing

Add: 2330 South 10th Street
San Jose, CA 95112

Tel: 408-947-8283

OPEN
Mon: 11 am - 9 pm
Tues, Weds: 12PM - 8PM
Thurs, Fri: 11 am - 9 pm
Saturday: 12pm - 7 pm
Sunday: 12 pm - 6 pm
作者: Tat-tat    時間: 2012-4-13 13:40
Sunday_Driver 發表於 2012-4-13 13:32
我都想去下

Fast Pace Racing Mini-Z Club Racing

我係想去第一個 post ,台灣高雄果個呢。
哩個美國既,太遠啦
作者: Sunday_Driver    時間: 2012-4-13 14:01
Tat-tat 發表於 2012-4-13 13:40
我係想去第一個 post ,台灣高雄果個呢。
哩個美國既,太遠啦

怕吾怕小朋友好開心咁禽d車車呢?
作者: Tat-tat    時間: 2012-4-13 15:21
Sunday_Driver 發表於 2012-4-13 14:01
怕吾怕小朋友好開心咁禽d車車呢?

哈哈,應該都會啦

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2