RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 回味那些年和羅船長放船的點滴 [打印本頁]

作者: 平民艦隊    時間: 2012-5-4 22:41
標題: 回味那些年和羅船長放船的點滴
回味那些年

作者: 鋒鋒    時間: 2012-5-4 22:50
好多靚船呀!
作者: 鍵仔    時間: 2012-5-4 22:59
佳哥     

謝謝你   提供   維園   昔日   貴   相片   ...   

羅船長   (  螺旋槳  )       當年數一數二   的船模   發燒友    勁呀   +++101%  

作者: H2O    時間: 2012-5-4 23:11
wah...10 years ago...so good
作者: Barry28    時間: 2012-5-4 23:14
平民艦隊 發表於 2012-5-4 22:41
回味那些年

佳哥, 大慨那一年同羅船長喺維園池玩船呀 ??
作者: eleung838    時間: 2012-5-4 23:15
Thank you for sharing!
作者: 平民艦隊    時間: 2012-5-4 23:20
鍵仔 發表於 2012-5-4 22:59
佳哥     

謝謝你   提供   維園   昔日   珍貴   相片   ...   

喜歡就好,謝謝大家欣賞
作者: 平民艦隊    時間: 2012-5-4 23:31
Barry28 發表於 2012-5-4 23:14
佳哥, 大慨那一年同羅船長喺維園池玩船呀 ??

barry28兄唔係一年呀,同佢都玩左幾年架,當然不是每個星期都放,沒記錯應從98年開始,那時我第一次玩船係用隻1:200旅大級驅逐艦改搖控.也在那時認識了羅船長和很多維園的船友
作者: Barry28    時間: 2012-5-5 00:31
平民艦隊 發表於 2012-5-4 23:31
barry28兄唔係一年呀,同佢都玩左幾年架,當然不是每個星期都放,沒記錯應從98年開始,那時我第一次玩船係用 ...

原來你玩左船咁耐, 五年前我先開始係屯門池玩船。
作者: 鍵仔    時間: 2012-5-5 07:09
回復 平民艦隊 的帖子

我  1989  當年   擁有   第一隻    R/C    郡仕    水翼船    已經    開心    到    真係    "   飛起   "   
是在    深水埗     北河街     威信商塲     1/ F     科藝    模型店    買的  (  現今   豬肉榮  )   

當年   售價    HK$780元   已經   是   最好   玩的   船模   ...   

當時    科藝    周老闆    都是     船模    Fever   ...     

作者: 平民艦隊    時間: 2012-5-5 12:46
Barry28 發表於 2012-5-5 00:31
原來你玩左船咁耐, 五年前我先開始係屯門池玩船。

早遲唔重要,重要是鐘意玩船
作者: 平民艦隊    時間: 2012-5-5 12:56
鍵仔 發表於 2012-5-5 07:09
回復 平民艦隊 的帖子

我  1989  當年   擁有   第一隻    R/C    郡仕    水翼船    已經    開心    到  ...

阿鍵哥兄弟一隻已經係郡仕真係勁,我第二隻才跳到信濃,跟着開始失控。。。。
作者: radiant_star06    時間: 2012-5-5 16:02
鍵仔 發表於 2012-5-5 07:09
回復 平民艦隊 的帖子

我  1989  當年   擁有   第一隻    R/C    郡仕    水翼船    已經    開心    到  ...

深水步科藝周, 當年好多船殼同零件賣, 好多野睇.
行前少少有福利模型, 依家都仲響度, 不過已經冇賣遙控模型.

跟住行出去海皮南昌村, 看油蔴地船廠o的真船.  

其他有船賣的模型店, 荃灣有間寶鋒, 北角有間恆年行, 都已成歷史.

作者: radiant_star06    時間: 2012-5-5 16:12
平民艦隊 發表於 2012-5-4 22:41
回味那些年

登錄/註冊後可看大圖