RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 有無潛在隱憂? [打印本頁]

作者: RCandylau    時間: 2012-5-7 11:31
標題: 有無潛在隱憂?
個場我就俾95分
但作為一個消費者角度,我最想知是不是合法經營?有無牌?
政府認唔認可?
唔想租倉後好快又被退錢...
作者: 22年    時間: 2012-5-7 15:48
心照......................................啦
作者: powis    時間: 2012-5-7 16:01
有得玩就玩啦!
驚咪唔好租囉!
作者: euro614    時間: 2012-5-7 17:18

有咩危險?
你驚就俾日租。

作者: 52x    時間: 2012-5-7 18:11

結左婚都會離婚喇,最緊要happy左先,邊樹驚得咁多
作者: 22年    時間: 2012-5-7 18:18
我本來想咁樣回......

夕夕
才然
食余

純粹想輕鬆下!
作者: 52x    時間: 2012-5-7 18:29
22年 發表於 2012-5-7 18:18
我本來想咁樣回......

夕夕

好文彩
作者: LALI_WAREHOUSE    時間: 2012-5-7 22:02
回復 52x 的帖子

Thanks for everybody's concern. Below is the reply to your questions:
1) "Lali Warehouse Limited" do have Valid "Business Registration".
2) Land use is "Recreactional Type" allowing "Remote Control Race Track" on the list.
3) Plus 10M "Property/Public Liability" and "Third Party" Insurance coverage.

Hope the above will help.

作者: steventong    時間: 2012-5-7 22:26
Ready for World cup race
作者: Moonsideryan    時間: 2012-5-7 23:14
多謝呢位C兄既重要提!!!!!!醒!!!!!!
作者: Tat-tat    時間: 2012-5-7 23:23
LALI_WAREHOUSE 發表於 2012-5-7 22:02
回復 52x 的帖子

Thanks for everybody's concern. Below is the reply to your questions:

睇左咁耐,真係認唔住要讚一讚!

加油!

“香港第一個最完善既越野遙控車場”
你相信你地已經係啦

但我比較希望你地會成為佢地其中一份子:
“香港歷史最悠久的遙控車場”

加油!
作者: teamc    時間: 2012-5-8 00:52
人哋投資咁多都唔驚,你驚咩嘢,先玩先享受
作者: tonglau2000    時間: 2012-5-8 01:45
teamc 發表於 2012-5-8 00:52
人哋投資咁多都唔驚,你驚咩嘢,先玩先享受

"人哋投資咁多都唔驚,你驚咩嘢"---------> ching 又講得對 wor!
作者: bcr2000    時間: 2012-5-8 08:51
投資果個都未驚 , 幾時倫到我哋啲蛋散喎 .
作者: zeda    時間: 2012-5-8 09:04
I support and praise the drive of the boss of warehouse to promote the off-road RC in HK.
Hope that other Ching could also support him to run this unique, beautiful race course of HK
作者: RCandylau    時間: 2012-5-10 14:23

唔係驚,無野好驚
最怕空歡喜一場
我都知問來多 x 如,但我既題問起碼得到佢答到個真實安心既答案
作者: RCandylau    時間: 2012-5-10 14:26
回復 teamc 的帖子

無野驚,驚空歡喜咁得唔得吖?           最起碼得知答案放心買多幾部車,咁得唔得吖?   
作者: mansiu    時間: 2012-5-10 16:48
睇黎要再買多兩部車先得
作者: tonykeroro    時間: 2012-5-17 02:59
RCandylau 發表於 2012-5-7 11:31
個場我就俾95分
但作為一個消費者角度,我最想知是不是合法經營?有無牌?
政府認唔認可?

係米想問個場有冇買insurance 尼
其他ching 咩身價就吾知, 不過小弟就一向膽正命平
作者: piscesh    時間: 2012-5-17 11:58
一於玩左先算
作者: ringlecheng    時間: 2012-5-17 12:46
回復 22年 的帖子

勁.. 估唔到22 兄係 buggy 既表表姐之外, 你支 "筆" 都一樣強橫. 欽敬欽敬
作者: colekoo    時間: 2012-5-20 17:03
個場實在太有質數,連我玩開平地嘅都想出架越野嚟玩。RC界勝在仲有好多有心人,加油!
作者: steventong    時間: 2012-5-29 19:12
RCandylau 發表於 2012-5-10 14:26
回復 teamc 的帖子

無野驚,驚空歡喜咁得唔得吖?           最起碼得知答案放心買多幾部車,咁得唔得& ...

最好買多份保險

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2