RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 我和老嘢的初體驗 [打印本頁]

作者: chy    時間: 2012-5-8 22:39
標題: 我和老嘢的初體驗

今日,我卒之帶埋架M03同埋架X-ray 18 仔,第一次踩到M車聖地------"橋底場";去體驗一下點解咁多師兄,咁喜歡玩M車呢?
[attach]619947[/attach]

[attach]619942[/attach][attach]619943[/attach][attach]619944[/attach][attach]619945[/attach][attach]619946[/attach]

個場雖然細啲,但地下跣,同埋有兩三度蠱惑彎,玩落都幾有趣味。得oZmichaelZo師兄指點,買了Yeah Racing的有紋呔去玩,果然幾咬;但地下太多塵,都仲係跣跣哋。睇吓,玩完之後幾污糟,有排掃塵。

[attach]619937[/attach]

話時話,yeah racing呔係唔錯,但係條鈴就真係卜卜脆。兩pack電,側撞幾吓,裂晒。

[attach]619938[/attach]

當然,仲有架18仔啦,場細細都幾正喎,啱晒size。下禮拜,再去過,上晒癮。

[attach]619939[/attach][attach]619940[/attach]

作者: z0michael0z    時間: 2012-5-8 22:57
比10個正! 如果場地多塵,要先用地拖拖拖個地先,咁就正晒...........!
作者: tiger1    時間: 2012-5-8 23:12
18仔好正 :)
作者: super-pak    時間: 2012-5-8 23:40
師兄我都系用啲隻SUZUKI殼,不過我用黃色的,會否帶18仔來玩?
作者: JasonLeung    時間: 2012-5-9 00:48
M車我諗除左COOPER殼
第2高使用率都算係SUZUKI SWIFT
作者: monsterken    時間: 2012-5-9 01:24
其實套鈴真係咁化學....玩之前可唔可以用模型膠水加固佢呢???
作者: chy    時間: 2012-5-9 07:54
回復 super-pak 的帖子

18仔咁細架,唔阻位,應該次次帶
作者: chy    時間: 2012-5-9 07:56
回復 z0michael0z 的帖子

收到,但係地拖邊到揾?係咪同側邊,食環署啲員工借?
作者: chy    時間: 2012-5-9 09:18
回復 monsterken 的帖子

啲鈴膠質差,無辦法
作者: superman    時間: 2012-5-10 01:15
去後面有個房, 內可小便的假廁所, 有地拖借的
作者: chy    時間: 2012-5-10 07:48
回復 superman 的帖子

唔該師兄
作者: superman    時間: 2012-5-10 12:47
想問下,宜家橋底,波叔仲有無喺度玩車架,好多年無去,唔知變成點呢
作者: superman    時間: 2012-5-10 15:26
我係m01紅色迷你,叫超人果個

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2