RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: M06 JV 好甩 [打印本頁]

作者: cx888    時間: 2012-6-5 15:55
標題: M06 JV 好甩

用咩呔玩好? thanks

如果玩m05 係咪好少甩尾?thanks

作者: Timi    時間: 2012-6-5 16:50
take out the foam inside the tire and glue it back will do, no need to spend money
作者: Tam    時間: 2012-6-5 20:22
14度以下, 頭尾 CROSS MID
14-25度, 頭尾TEAM POWER (如果溫度高,太咬CUP4或甩尾可以用D唔好太咬頭軚)
25度 以上, 頭RI hard, 尾TEAM POWER (頭軚唔好太咬, 太咬好易CUP 4)

JV玩,個場好咬, 好易咬過頭CUP 4. 我是用210MM快殼. 10.5T MOTOR. 圈速跟D 1/10 FF TUORING差不多. 如果用高身殼, 頭軚唔好太咬,太咬好易CUP 4
作者: smallfaifai    時間: 2012-6-10 23:32
我自己行長陣,風扇黑豬,頭普通星星呔尾s-grip,落埋roll bar,JV行得非常輕鬆。除左直路唔夠快車去,其他位唔差好遠

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2