RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 買油噴車殼 [打印本頁]

作者: nikeid    時間: 2012-8-20 18:57
標題: 買油噴車殼
各位有用噴槍噴車殼的師兄,請問專門用於噴車殼的 Tamiya PS 系列的噴油,市面好似只有手噴罐出售, 咁師兄們你地用咩油入落支噴槍黎噴車殼呢 ??   因為小弟想入手一枝噴槍 & compressor  多謝指教
作者: G4guy    時間: 2012-8-20 19:38
PC!!!!!!!!!!!!!!!
作者: nikeid    時間: 2012-8-20 19:46
G4guy 發表於 2012-8-20 19:38
PC!!!!!!!!!!!!!!!

PC系列, Tamiya 只係出左好少顏色, 未必夠用!   
請問郡氏有冇出 Polycarbonate 車殼專用的油呢??  Thanks
作者: chacha    時間: 2012-8-20 21:05
nikeid 發表於 2012-8-20 19:46
PC系列, Tamiya 只係出左好少顏色, 未必夠用!   
請問郡氏有冇出 Polycarbonate 車殼專用的油呢??  Thanks ...

郡氏冇出過,
可以去車X樂睇睇,佢地有隻似油壓油0既,樽裝油賣
作者: nikeid    時間: 2012-8-20 21:47
chacha 發表於 2012-8-20 21:05
郡氏冇出過,
可以去車X樂睇睇,佢地有隻似油壓油0既,樽裝油賣

甚麼牌子??  大概幾錢一樽 ??  佢需唔需要用返果隻牌子的專用天拿水??  多謝解答
作者: chacha    時間: 2012-8-20 21:55
nikeid 發表於 2012-8-20 21:47
甚麼牌子??  大概幾錢一樽 ??  佢需唔需要用返果隻牌子的專用天拿水??  多謝解答 ...

幾多錢就唔清楚,好似可以用返郡氏溶劑
作者: nikeid    時間: 2012-8-20 22:23
chacha 發表於 2012-8-20 21:55
幾多錢就唔清楚,好似可以用返郡氏溶劑

唔知用孖星溶劑又得唔得呢??  
By the way, 師兄可否推介噴槍,compressor,調壓器, 儲氣缸 ??
作者: chacha    時間: 2012-8-20 22:31
nikeid 發表於 2012-8-20 22:23
唔知用孖星溶劑又得唔得呢??  
By the way, 師兄可否推介噴槍,compressor,調壓器, 儲氣缸 ?? ...

呢層要問問像皮糖
用咩器材我就幫你唔到,我祇用過雙星噴槍!
作者: nikeid    時間: 2012-8-20 22:32
chacha 發表於 2012-8-20 22:31
呢層要問問像皮糖
用咩器材我就幫你唔到,我祇用過雙星噴槍!

像皮糖 ?? 邊位呢架??
作者: chacha    時間: 2012-8-20 22:37
nikeid 發表於 2012-8-20 22:32
像皮糖 ?? 邊位呢架??

車X樂噴殼師傅
作者: nikeid    時間: 2012-8-20 23:03
chacha 發表於 2012-8-20 22:37
車X樂噴殼師傅

代客噴殼,收費貴唔貴?
作者: chacha    時間: 2012-8-21 03:34
nikeid 發表於 2012-8-20 23:03
代客噴殼,收費貴唔貴?

如果係世界賽車手花,約$300~$400,唔包殼
簡單0既話就要問佢
作者: nikeid    時間: 2012-8-21 07:23
chacha 發表於 2012-8-21 03:34
如果係世界賽車手花,約$300~$400,唔包殼
簡單0既話就要問佢

多謝解答

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2